Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WrakMatki

Mam dość bycia matką,mam dość swoich dzieci

Polecane posty

Gość Mąż i Tatuś
DrogiePanie mamy z żoną 4 miesieczna corke. Zona fakt przebywa z nia wiekszosc czasu bo ja pracuje na dwa etaty ale zawsze wieczorem usypiam mala wspolnie ja kapiemy itp. Czesto mowie zonie zeby wyszla odpoczac pobiegac miala czas dla siebie . Ostatnio mi powiedziala ze ma tak ze niechce sie nia zajmowac i to sie nasililo nie wien jak moge jej pomoc chcialbym ja odciazyc wyganiam ja np do rodzicow ale ona ma przeświadczenie ze tylko ona tak dobrze zajmie sie dzieckiem. Mimo ze radze sobie calkiem niezke nakarmie przewine pobawie sie pojde na spacer itp ale ona tez patrzy na to co powie np mama ze przyjedzie do niej bez malej .... jak jej pomoc zeby odpoczela i nie miala mysli ze jest zla matka bo wiem ze sie stara xhoc noe ma doswiadczenia bo jest jedynaczka a w rodzinie nie bylo dzieci. Przesadza czasami bo mala zje za malo placze itp i panikuje z tego powodu chciala by zeby wszystko bylo jak w ksiazce a tak sie nie da . Podpowiedcie jak jej pomoc moze to juz depresja i tylko fachowiec moze pomoc np.teraz spie osobno z mala w sypialni a ona w goscinnym bo w nocy jak mala sie wierci to ona nie moze spac i przezywa. Z

Gość do tatusia
Tatusiu, to Jej minie, spokojnie. Odciazaj ile mozesz, zabieraj Ja do ludzi, kupuj drobne upominki, nie naciskaj poki co bardzo z seksem, kobieta w tym okresie jest czesto wrakiem psychicznym i fizycznym, potrzuje czasu i wsparcia ;)

Gość gość
Ewidentnie masz/macie problem malzenski a nie z dziecmi. Ja bym ci radzila przeczytac jakas ksiazke, np. kobiety sa z wenus a mezczyzni z marsa a jezeli moglabys wesprzec sie dodatkowo psychologiem to napewno po takiej, chociaz rocznej terapii stanelabys/cie na nogi, wg. mnie razem z mezem potrzbujecie tej terapii aby malzenstwo wyprostowac. Jezeli psycholog, to oczywiscie doswiadczony znajacy sie na problemach malzeskich, nie popadajacy w zadne stereotypy, wrecz obalajacy je. Na dzieciach po prostu odbijaja sie twoje/wasze problemy. Zycze powodzenia!

Gość gość
a niektóre babska rodzą po 9 dzieci i mają się dobrze