Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

as2

praca a nauka

Polecane posty

Witam, obecnie jestem w dość stresującej sytuacji życiowej... mam 25 lat,niestety z przyczyn losowych i własnej głupoty i lenistwa mam tylko wykształcenie podstawowe(wstyd). od 18 roku życia pracowałam w 3 firmach-2 te sklepy odzieżowe. zawsze udawało mi się jakoś ukryć brak świadectwa szkoły średniej wymówkami typu zgubiło się,trzeba wyrobić duplikat i takie tam,wraz z upływem czasu zapominano o tym i nikt mnie nie ścigał. od roku jestem zatrudniona u znajomej znajomej(i znowu to samo) w tym miesiącu kończy mi się umowa-koniec pracy! jednocześnie rozpoczęłam naukę w LO dla dorosłych i zamierzam przystąpić za 3 latka do matury ( nakręt :P ) Czy fakt,że rozpoczęłam naukę zostanie zgłoszony pracodawcy??? Czy ktoś będzie weryfikował moje świadectwa pracy gdy zatrudnię się w innym miejscu już jako osoba z podstawowym i ucząca się?np na umowę o dzieło lub zlecenie??

Gość zopirt
nikt nie będzie pracodawce informował a do gimnazjum nie chodziłaś bo też trzeba jak masz 25lat to już chyba było

oczywiście chodziłam do gimnazjum:) do LO też ale głupia nie dałam rady w ostatnim roku :(

czyli jak wygaśnie mi umowa z dniem ostatniego października to nie muszę się już stresować,że jak zatrudnię się jako osoba ucząca się to były pracodawca się dowie ze świadectwa nie donosiłam bo faktycznie go nie było... (aż wstyd za ten mój proceder,ale co zrobić jak takie życie... :(. ) nie chciałabym by znajoma która dała mi namiary na ta prace musiała -już co prawda po fakcie- ale jednak,świecić oczami.

a jeszcze jak to się ma do Urzędu Pracy? jakbym chciała się na krótki okres zapisać do bezrobotnych to trzeba przynieść świadectwa szkoły( ewentualnie zaświadczenie ze szkoły,że się uczę) i świadectwa pracy ( na nich ponoć nie ma podanego wykształcenia pracownika) tam będą weryfikować?/ np dzwonić do ex-pracodawców,spr historię zatrudnienia? warto ryzykować czy odpuścić sobie UP? dodam,że odp na te 2 ostatnie pyt byłaby dla mnie podwójnie ważna,gdyż w przyszłym roku- lub niedalekiej przyszłości jakby była taka możliwość chciałam otworzyć działalność z pomocą UP-dofinansowanie.