Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....Samosia....

Wiadomość po latach...

Polecane posty

Gość ....Samosia....

Czy wysłałybyście po latach list do starego przyjaciela, z którym kiedyś łączyła Was cudowna relacja? Zakładając, że wtedy była to relacja całkowicie przyjacielska, bez podtekstów erotycznych? Wtedy, bo teraz przekonujecie się coraz bardziej, jak był Wam bliski i jak Go brakuje. Proza życia sprawiła, że kontakt urwał się całkowicie, nie wiecie co się z Nim teraz dzieje. Jedyne, co macie to stary adres i dylemat - napisać, czy nie.... Zbliżają się Święta, może wysłać kartkę... I przekonać się, czy można odzyskać starego Przyjaciela...

nie wysłałabym :) nie wchodzi się drugi raz do tej samej rzeki, z bliską nam niegdyś osobą niekoniecznie będziemy dogadywać się teraz, czasami lepiej pozostać przy dobrych wspomnieniach niż wyciągać trupa z szafy ;)

Gość psudonimaa
"czasami lepiej pozostać przy dobrych wspomnieniach niż wyciągać trupa z szafy" zalezy jakie to były swpomnienia i jaki trup :/ wiesz...ja niektórych znajomych z przeszlosci nie chcialabym widziec nigdy na oczy a niektórych chciałabym zobaczyc jeszcze kiedys :)

miałam tak z bliską koleżanką, spotkałam się z nią niedawno i okazało się, że poszłyśmy w zupełnie inne strony, rozmowa się nie kleiła, wymieniłyśmy informacje o sobie i zabrakło punktów wspólnych

Gość psudonimaa
ja kiedys znałam chłopaka który mi tak w głowie zawrócił a ja jemu ze normalnie szalelismy za soba oboje...on robił szalone rzcezy pozniej ja :) kontak sie urwał na nascie lat :O chiałabym go spotkac i powspominac bo jest co :) http://www.youtube.com/watch?v=ZGoWtY_h4xo&feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=9EHAo6rEuas&feature=relmfu tyle lat .............................. a ja wciaz mam usmiech na twarzy jak o tobie pomyśle J :)

Gość ....Samosia....
--> nogogłaszczka Dobre :D Nie wyobrażam sobie teraz nie wiadomo czego, nie idealizuję Go w żaden sposób. Zdaję sobie sprawę z tego, że minęło kilka ładnych lat i mogło się wiele wydarzyć. On może być już teraz inną osobą i z inną osobą. Po prostu jak pomyślę, że już nigdy mielibyśmy się nie zobaczyć, to bardzo mi przykro. Pomyślałam, że jest okazja (Święta) i mogę odnowić kontakt, ale nie wiem, gdzie mnie to zaprowadzi, dlatego mam wątpliwości...

Gość ....Samosia....
wspomnienia są cudowne i żadnych trupów :)

Gość psudonimaa
fajnie... ja do mojej pierwszej miłosci nie mam telefony ani adresu a mieszka bardzo daleko ode mnie , nie widziałam go nascie lat ale nigdy w zyciu nie mogłam ani nie mazyłam ze przezyje z nim taka młodziencza pierwsza fajna miłosc ... pozniej juz tego nie .... doswiadczyłam drugi raz

Gość psudonimaa
mówi sie ze kazda miłosc jest inna pierwszej nikt nie przebije :)

Gość ....Samosia....
Zastanawiam się tylko, jak byłoby to odebrane z drugiej strony. Mógłby pojawić się jakiś męski głos w dyskusji :) Wiem, że każdy jest inny, ale generalnie taką kartkę inaczej odebrałaby kobieta a inaczej facet. Czy pomyślałby, że jestem desperatką i wariatką, bo "teraz mi się przypomniało" czy raczej uśmiechnąłby się ciepło...

Generalnie tak - odezwać się zawsze możesz, ale nastawianie się, że on kiedyś był taki super, że teraz coś tenteges byłoby raczej złe. No i weź pod uwagę, że nawet jeśli on się nie zmienił i byłaby szansa na odnowienie przyjaźni, to skoro jedna strona(czyli Ty :P) chciałaby czegoś więcej, to w takiej sytuacji nie istnieje coś takiego jak przyjaźń.

Gość psudonimaa
"'Zastanawiam się tylko, jak byłoby to odebrane z drugiej strony. Mógłby pojawić się jakiś męski głos w dyskusji Wiem, że każdy jest inny, ale generalnie taką kartkę inaczej odebrałaby kobieta a inaczej facet. Czy pomyślałby, że jestem desperatką i wariatką, bo "teraz mi się przypomniało" czy raczej uśmiechnąłby się ciepło..." no ba ...zalezy jakie ma chłopak w stosunku do ciebie uczucia badz ich nie posiada... no zalezy u mnie jaki mój były "znajmoy, kolega, przyjacjel, chlopak' by napisał spotkało by sie to z inna reakcja :) na niektórych bym sie usmiechneła, ucieszyła a na innych przewróciła oczami badz stwerdziła ze nienormalna osoba ...zalezy jakie ja (badz w twoim przypadku jakie on) ma uczuci w stosunku do ciebie :)

pocztówka to pocztówka, nie ma co nadinterpretować :) faceci chyba nie analizują takich rzeczy, to domena kobiet :p

Gość ....Samosia....
Nie, no racja. Przy czym podkreślam - nie nastawiam się, że On wyzna mi wielką miłość po grób i będziemy żyli długo i szczęśliwie ;) Nie nastawiam się na nic.Po prostu chciałabym Go jeszcze zobaczyć, a jeśli znalazł szczęście z kimś innym, też będę szczęśliwa. Serio.

Gość ....Samosia....
--> NB Chyba coś w tym jest, że to kobiety są specjalistkami w takich rozważaniach. Tym samym komplikujemy sobie życie...

Gość ....Samosia....
Nie znam tej piosenki, chętnie posłucham :)

Gość psudonimaa
samosia to było dla J ... bys moze kiedys to odnajdzie :/

Gość virescens
Rozumiem ten "sentyment". Niestety prawda jest taka że co 7 lat wszystkie atomy w człowieku ulegają wymianie, co 7 lat następuje duża zmiana charakteru i sposobu postępowania, po 7 latach statystycznie rozpadają się małżeństwa itp itd. chcę przez to powiedzieć że po wielu latach będzie to spotkanie dwojga zupełnie rożnych ludzi ze jakimś małym fragmentem wspólnych wspomnień. I to wszystko. Moim zdaniem szkoda marnować czasu na takie emocjonalne zniewalanie siebie.

Gość ....Samosia....
--> psudonimaa wiem, że to jest dedykacja dla kogoś innego :) Sama nie wiem, mam taki mętlik w głowie... A Wasze opinie są takie różne...