Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama aniołka 9tc

wynik badania histopatologicznego

Polecane posty

Gość mama aniołka 9tc

czesc dziewczyny ! wylasnie odebrałam wynik badania histopatologicznego - rozpoznanie patomorfologiczne: residua ovi. wizyte u lekarza mam w srode, ale najpierw chcialabym sie was spytac, moze ktoras wie co to znaczy ?

Gość mama aniołka 9tc
to doczytałam - ale co znaczy resztki ?? moja ciąża obumarła w 9 tyg. Dali mi tabletki poronne, nazwijmy i oprocz tego,ze rozwarła mi się szyjka i dostałam krwotoku nic nie dało. Podczas badania zaczęłam ronić i musieli wykonać zabieg. Więc co, lekarz nie był w stanie rozróżnić 18 mm zarodka i posłał na badanie nie to co trzeba ?

nie po prost były resztki które zostały po poronieniu. Zwykle badanie histo-patol nie wykrywa co było przyczyną poronienia.

Gość mama aniołka 9tc
Aha. Juz sie wściekałam. Wiem,że zwykle nie wykrywa,ale miałam nadzieje:-( doczytałam jeszcze- wyszkrobiny z jamy macicy szaro-brunatne,miękkie. Myślisz,że to mi coś powie?

Gość mama aniołka 9tc
Wie ktoś?

Gość Mati Łódźm
Czy ktoś może mi przetłumaczyć wyniki materia histologika inadequativa.Fragmenta parva glandularum endocervicalium et fragmenta endometii follicularis Endometrium folliculare. Mam wizytę za kilka dni a może ktos zna łacinę ? Dzięki

Mati Łódźm ja bym to przetlumaczyla tak: Niewystarczajaca ilosc materialu histologicznego. Niewielka ilosc fragmentow gruczolow nablonka szyjki macicy i fragmentow endometrium pecherzykowego. Endometrium pecherzykowe. Czyli na nasze: nic zlego.