Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek Z.

Co mam robić ???

Polecane posty

Gość Marek Z.

Chodzi o to iż gdy chodziłem do trzeciej klasy liceum zawodowego moja mama zachorowała na raka piersi z przerzutami na kości i dodatkowo moja babcia też była chora tzn. miała niedowład prawej nogi i ledwo co chodziła. W zaistniałej sytuacji ktoś musiał się opiekować mamą i babcią i padło na mnie. Na początku myślałem że da się pogodzić naukę z opieką nad mamą i babcią ale potem okazało się to nierealne i musiałem wybrać szkoła albo opieka nad mamą i babcią. Wybrałem to drugie. Moja mama po pewnym czasie zmarła ale została babcia której stan zdrowia się stale pogarszał i doszło do tego że babcia przestała mówić i chodzić i wtedy zaczął się koszmar mój i mojej babci ponieważ musiałem być przy babci non-stop i nosić babcię do łazienki , pokoju czyli wszędzie. To było straszne !!!! Mam teraz już 27 lat i problem który polega na tym iż gdy szukam pracy to muszę mówić że mam wykształcenie podstawowe czy jak ??? Skończyłem naukę na trzeciej klasie liceum a czwarta klasa to już matura , czyli przerobiłem cały tok nauczania ??? Co mam robić w zaistniałej sytuacji ???

Gość 2445665
przykro mi,ale nie przerobiłes - przerwałes.idz zaocznie do szkoły

Gość Marek Z.
Myślałem o tym i chyba tak zrobię chociaż gdy czytam ile ludzie zarabiają i to po studiach to mi się odechciewa :-(

Gość 2445665
ale papier jest najwazniejszy.....bez tego ani rusz :(

Gość Marek Z.
Wiem że papier jest najważniejszy i bez tego jest ciężko - Właśnie tego doświadczam :-(

Gość 2445665
to cos Ci napisze...ja mam zawodowkę i z podobnym problemem sie borykałam...od wrzesnia chodze do liceum i czuje sie zajefajnie :) wiec głowa do gory bedzie ok i na marginesie napisze ze myslałam ze bedzie gorzej,poniewaz do szkoły chodziłam 20 lat temu ;)

Gość podziwiam takich ludzi
Jeżeli to co piszesz jest prawdą a myślę,że tak to cię podziwiam. Jesteś wspaniałym człowiekiem. Może tobie też ktoś pomoże.Idź do zaocznego liceum.Jesteś jeszcze młody może i studia kiedyś skończysz. Znajdź mądrą dziewczynę taką co ci w tym pomoże. Nie bój się życia. Dasz radę!

Gość Marek Z.
Z jednej strony wiem ale z drugiej mam wątpliwości czy gdy zrobię tą szkołę to coś się zmieni na lepsze ???

Gość 2445665
zmieni sie na pewno teraz minimum to srednie...wiec trzymam kcuki,dasz rade..

Oczywiście,że tak. Będziesz przynajmniej chłopcem po liceum, a nie po podstawówce, i pracę szybciej znajdziesz.

A nauka w takim Liceum dla dorosłych trwa chyba półtora roku.Wytrzymasz i musisz zdać maturę.Idź do przodu. Zadbaj teraz o siebie. Pozdrawiam.

Gość Marek Z.
Tylko że gdy teraz czytam ogłoszenia o pracę to myślę że chyba się jeszcze taki nie urodził który spełniłby oczekiwania pracodawcy :-(

Gość Marek Z.
Czyli mówicie iść do szkoły zaocznie ???