Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaxx

zna sie ktos na robieniu dobrych zdjec??

Polecane posty

Gość joannaxx
mam prośbę moglbys mi podac swojego maila? Chcialam sprobowac isc za Twoimi radami i poprobowac inaczej porobic te zdjecia. Skoro Ty sie na tym znasz to moze moglabym wyslac Ci prywatnie wiadomosc z moim zdjeciem w razie jakbym miala jakies pytanie co do niego.

Gość bo fotki trzeba obrabiać
te na aukcji sa rozjaśnione...inna sprawa, że to można sprzętowo uzyskać... ale w domowych warunkach ciężko bez sprzętu więc ja używam filtra Exposure i nawet z ciemnej foty mam ekstra jasną jednym kliknięciem, ale ostra musi być wstępnie to oczywiste... mozna tylko podciągnąć ostrość jeszcze bardziej zęby kuła w oczy

Gość wklej to swoje zdjęcie
w sumie kwestia, jaki kto ma aparat. grunt, żeby fota była ostra, doświetlona ale nie prześwietlona i już można zrobić bardzo wiele

tam nie jest podciągnięty kontrast - źle oceniasz.... w każdym razie non stop mam przypadki, ze ludzie drukują moje zdjęcia i mówią że takiego pięknego auta w życiu nie widzieli :P a chyba o to chodzi przy sprzedaży, nie?

no jasne! :) a jak nie kontrast, to co zrobiłaś z fotką? bom ciekawa

Gość joannaxx
no ok, a co to jest ten filter Exposure? I gdzie go znajde?

przede wszystkim pracuje na samym obiekcie a nie na całej fotce, żeby sprzedawany przedmiot wyróżniał się z tła.... a później to już dużo zabawy z tonami, wyrównywaniem kolorów, kontrastu i koloru też oczywiście dodaje, ale samym kontrastem takiego efektu nie uzyskasz.

eh w Ps- ie Image>Adjustment>Eksposure ekstra rozjaśniacz :P

Gość Mnie zdjecie samochodu
nie powala na kolana, ale moze w wiekszym rozmiarze foty jest lepsze. a komorka mozna zrobic dobre zdjecia. zalezy od komorki ;-) Mysle ze zdjecie ciuszka musi nie tylko byc wyrazne, ale warto zrobic zachecajaca kompozycje

wzięłam pierwsze lepsze, rozmiar specjalnie mały.... wiesz mnie nie chodzi o to że żeby fotę maksymalnie z tuningować bo wtedy klient wyczuje podstęp... moja zasada jest taka, żeby zdjęcia wyglądały na nie obrabiane, a jednak były ładniejsze od innych :P

Gość joannaxx
postaram sie cos zadzialac w tym kierunku. Dzieki wszystkim za wskazowki

chyba za dużo kombinujesz, a efekt wcale aż tak nie powala...ja ściągnęłam na szybko Twoje zdjęcie i zrobiłam przeróbkę w 3 min, zaraz wrzucę i porównasz sobie ;)

na takim małym to żaden efekt bo nie widać tła, ale miłej zabawy :D mnie bardziej chodziło o to, ze do zrobienia chodliwego zdjęcia wcale nie trzeba super aparatu.

Gość po pierwsze twoich zdjec
Nie trzeba, ja robie Canonem Powershot A460

ładnie ładnie.... ale to podstawowy błąd przy sprzedaży auta moim zdaniem... jak widać, że zdjęcie przerabiane to odstrasza.... a długa lufe nie ta łatwo dobrze podrobić, mamy też do dyspozycji Cannona d5 to widzę różnicę...tyle ze znów takiemu taniemu autu nie można zrobić zdjęć zbyt dobrym aparatem, bo znów ludzie węszą podstęp :P jak sprzedajemy drogie auto to robimy tym lepszym aparatem :P

Gość kajkaend
fuj az oczy bola