Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Festus

czy wypada pójść do szefowej i poprosić o podwyżkę 1000 zł.

Polecane posty

Gość Festus

a jeżeli się wścieknie i dostanie spazmów to powiem szefowej, że potrzebuję jeszcze 5000 zł. na skrobankę , ponieważ jej córka Daria jest w 23 tygodniu ciąży ze mną , więc postawię warunki : - podwyżka 1000 zł od sierpnia tego roku - 5000 zł. na skrobankę albo - 50 tys. zł. na ślub z Darią i zapisanie na mnie połowę firmy dobrze wykombinowałem ?

Gość moja jest lepsza
brawo :-)

Gość adfasfasfasf
Dobry układ, ale ona może będzie miała swój, czyli kopnie cie w dupę i będziesz jedynie alimenty płacił :P

Gość awewwwww
bardzo fajny plan sam nad tym myślałem kiedyś ale jest ryzyko:)

Gość Festus
wyciągnę kasę od szefowej ale żadnej skrobanki nie będzie, natomiast ją nagram kamerą, gdy mnie będzie dawać kasę na skrobankę Darii a potem przyznam się do ojcostwa i co mnie zrobi ?

Gość Festus
jaki gwałt, potną się żyletkami i będą bić głową o mur i zapaprane krwią zgłoszą włamanie i gwałty na Policję ?

Gość Festus
a już mam kopię L4 , które Daria otrzymała od gina , przecież żaden gin nie wypisuje L4 na katar :)

proszenie to kiepska opcja i skazuje na porazke lepiej jest negocjowac z wolnej stopy;-))))

Gość Festus
oczywiście, że zacznę od rozmowy z szefową pokojowo i dyplomatycznie nagrywając wszystko :)

Gość Festus
chyba jest o co powalczyć, szefowa ma stację benzynową i LPG czynną całą dobę, warsztat blacharsko-lakierniczy i tu pracuję jako blacharz-lakiernik oraz jest hurtownia zabawek, więc majątek oceniam na ponad 10 mln. zł. , chyba warto powalczyć o swoje :)

o swojej to zawsze jest warto powalczyc ale poki co to ty chcesz walczyc o JEJ, jak mniemam?;)

Gość Festus
ROR , weź przestań jaka babcia wyrzuci swoją ciężarną córkę na bruk i nie da kasy :)

Gość zcxcvcbnb
napisz Festus tu za jakis czas jak to sie skonczyło :D

Gdyby to chodziło o moją Darię to w życiu byś tej podwyżki nie dostał stawiając warunki ...Płaciłbyś co najwyżej alimenty...dla zasady. Inaczej by się sprawa miała , gdybyście oboje przyszli i oświadczyli,że chcecie być razem, stworzyć rodzinę itp. Jako matka na pewno bym pomogła, ułatwiła start w dorosłe życie .Sama od Siebie , bez stawiania warunków. Na skrobankę w życiu bym nie dała, choćbym miała je sama wychować.

Gość Festus
Kasia_1975M za chwilę swoją firmę oddasz w połowie swojemu zięciowi, więc ta podwyżka od sierpnia tego roku to tylko jest formalność , pójdę do pierwszego lepszego sądu rodzinnego i mnie uznasz po rozprawie za zięcia a przy okazji połowę swojego majątku oddasz a gdy Sąd uzna, że w czasie godzin pracy miałem wypadek, ponieważ straciłem dwa palce w lewej dłoni i nie mogę teraz normalnie u barmanki w knajpie browara zamawiać to będziesz płacić dla mnie rentę inwalidzką przez wiele lat i z tego się nie wykręcisz, takie są przepisy i takie prawo a KC i KP oraz BHP wszystko wyjaśnia a Daria jest w ciąży :)

Baju , baju....wypadek przy pracy typu obcięte palce w warsztacie mechanicznym? A przepisy BHP Pan Pracownik przestrzegał ? Sąd najpierw musi ocenić z czyjej to winy. A dobry prawnik zapewne wywalczy uniewinnienie i rentę ZUS ci będzie wypłacał. Nawet gdyby nie, to wolę rentę wypłacać niż oddać córkę takiemu cwaniakowi....:-))

Gość Festus
a decyzja Sądu będzie tylko jedna, wszystko dla dobra dziecka, które się urodzi , poniważ Sądy rodzinne tak mają przykazane :) haha

A gdzie tu dobro dziecka? Ojciec wyłudzający kasę? Jaki to przykład dla dziecka? Na kogo je wychowa? Wiesz co, współczuję tej Twojej Darii. Gdyby wiedziała, ze jesteś z nią dla pieniędzy z pewnością nie chciała by mieć z Tobą nic wspólnego...

Gość taaa...23 tydzień ciąży..
6 m-c..a szanowna mamusia nie zauważyła, że jej córunia z brzuchem chodzi? Eee, grubymi nićmi szyta prowokacja.

Gość Festus
taaa...23 tydzień ciąży.. a gdy nie miałaś cieczki to po ilu tygodniach zgłosiłaś się do gina, po pięciu tygodniach czy dłużej ?