Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie karmię

? ? ? skończyłam karmić, czy nadal mogę brać azalie? ? ? ?

Polecane posty

Gość już nie karmię

jak w temacie, czy mogę bezpiecznie dalej brać pigułki anty azalia? pomimo tego, że nie karmię?

Gość pit z zusu
oczywiście.

Gość już nie karmię
dzięki :)

Hmmmm .... a ja zrezygnowałam z tych tabletek bo lekarz kiedy dowiedzial sie ze lakatacja w moim przypadku jest niepełna (czyli dokarmiam modyfikowanym) stwierdzil iz ryzyko ciązy jest wyzsze niz w przypadku tabletek dwuskladnikowych. Bo pamietajcie ze Azalia nie hamuje owulacji. Więc moze dojsc do zapładnienia pomimo stosowania tych tabletek. Ja wole nie ryzykowac. Skoro nie karmisz to lepiej zmienic tabletki.

Biorę cerazette ,jeszcze karmię w grudniu mały będzie miał rok wtedy planuję zakończyć karmienie i mam zamiar wybrać się do mojej gin o przepisanie jakiś tabl no chyba że w dalszym ciągu te które biore będą bezpieczne to z przyjemnością bo zero skutków ubocznych .

Gość zdcfsd
Bella .. coś takiego:D radze zmienić lekarza..chyba nie jest za bardzo doinformowany.. tak się składa ze brałam te tabletki przed ciążą, ponieważ od zwykłych miałam migreny, po urodzeniu dziecka również je brałam, a karmiłam mieszanie od początku, te tabletki mają taką samą skuteczność jak dwuskładnikowe, jedyny minus to taki ze muszą być brane co do godziny,

zdcfsd ja znam zupełnie przeciwny przypadek. I to u mojej siostry. Przestała karmić i miała jeszcze 3opakowania, więc je brała. Zaszła w ciążę, lekarz jak usłyszał, że skończyła karmienie złapał się za głowę. Wszystko zależy od indywidualnej gospodarki hormonalnej danej kobiety. Widocznie Twoja była odpowiednia, ale mojej siostry nie i tabletki były nieskuteczne. Dlatego dwuskładnikowe są bezpieczniejsze.

Proszę poczytac odrobine o tych pigulkach a pozniej podwazac wiedzę lekarza. Te pigułki zatrzymują owulacje u ok 4/10 kobiet, ich dzialanie opiera sie bardziej na zagęszczeniu sluzu uniemozliwiając plemnikom dotarcie do "jajeczka". Musza byc stosowane dokladnie o tej samej porze bo poslizg w przyjmowaniu moze doprowadzic do owulacji. Lepiej zatem stosowac dwuskladnikowe.