Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczkacelina

czy niemowle może miec wysypke na buzi jak zjem za duzo czekolady?

Polecane posty

Gość calineczkacelina

polozna mówi ze to od białka. ze niby jesm za duzo serów jogurtów i mleka. ale ja az tyle tego nie jem. uwielbiam natomiast czekoladę. czy malenkie czerwone krostki na buzi bez punkcika bialego, bez ropy to moze byc uczulenie na słodkie?

Gość margerittta
może tak być

Gość nie chodzi o słodkie
tylko o kakao bo ma właściwości uczulające. Co do białka to fakt najczęściej uczulającym składnikiem uczulającym jest białko ALE to nie znaczy że masz nie jeść produktów które mają białko bo białko jest potrzebne organizmowi. Poza tym trzeba wiedzieć że białka są różne np. niektórych uczula białko mleka ( czyli to które jest w mleku, serach , jogurtach i we wszystkich produktach zrobionych z mleka albo z dodatkiem mleka) . Jajka zawierają już inne białko, które też może uczulać ale nie musi, inne białko zawiera fasola,inne soja itd. Jak np. kogoś uczula mleko to sobie szuka innych źródeł białka np. właśnie jajka, soja, migdały,

Gość nie chodzi o słodkie
żeby stwierdzić czy u Twojego malucha wysypka jest z czekolady to musisz na tydzień przestać jeść wszystko co zawiera kakao, jeśli przestaną się pojawiać nowe krostki, wysypka zniknie lub wyraźnie zbladnie chociaż to można powiedzieć że to kakao/czekolada. A jakby dziecko miało to od białka zawartego w mleku/serach/jogurtach to tu jest trudniej bo również musiałabyś na tydzień zrezygnować z mlecznych produktów, ale to trudna dieta, wiem bo byłam na niej 10 miesięcy

Gość calineczkacelina
szkoda mi dziecka bo jest cala obsypana. nie wiem czym je to smarowac. plozna radzila ze moze krochmalem