Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Romma

Ten kraj jest chory - rzad chce nam dolozyc godzine do pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Romma

Juz teraz nie mam czasu na dzieci, nie mowiac juz o czasie na wypoczynek. Pracuje 19 godzin tygodniowo, niestety czesto zdarzaja sie tak zwane skoczki, czyli godziny, kiedy czekam na zajecia. Niestety w Polsce nie dolicza sie czasu dojazdu do pracy jako czasu pracy, a to zajmuje mi z 20 minut. Poza tym nikt nie placi mi za przygotowanie do lekcji, sprawdzanie sprawdzianow czy za prowadzenie wywiadowek (na szczescie w tym roku nie mam wychowawstwa).

Gość balbinaaaa, czo robisz?
bo zaś za długo siedzimy na kafe :D

Gość Romma
Nie dwa miesiace, tylko 6 tygodni - ostatnie 2 tygodnie to juz sa przygotowania do nowego roku szkolnego

Gość orzeszkur
a co ma górnik powiedzieć ?

Gość maturks4
A dziś jesteś w pracy? I kiedy teraz pójdziesz: w środę? A zimą dwa tygodnie ferii ciężko odchorowujesz? Leniwa krowa! A potem się dziwić, że dzieciaki o autorytecie nauczyciela nawet nie myślą

Gość Romma
Policz jeszcze przygotowanie do lekcji, dojazd do pracy itd - wyjdzie znacznie wiecej niz 40 godzin

Gość to mozemy sie zamienic
za 1500 zł na tasmie po 20 latach kariery :classic_cool:, pracujac w niedziele, po nocach, 25 czy 26 grudnia albo na sylwestra :classic_cool:

Gość malakotka
Przestań prowokować durne decyzje! O lenistwie i wygodnictwie nauczycieli wiedzą już wszyscy i najwyższy czas, żeby dobrać im się do... za wysokich pensji

Gość lajza minelli 999
Powiem ci tak: - pracuję 40h tygodniowe, często też biorę dodatkowe zlecenia po pracy, co daje wtedy tygodniowo plus-minus 50h - dojazd do pracy zajmuje mi ok. 40 minut w jedną stronę, co daje dziennie 1,20h, czyli tygodniowo 6h - bardzo często muszę coś jeszcze zrobić do pracy w domu - powiedzmy ok. 1 dziennie, co daje dodatkowe 5h tygodniowo. I nie płaczę tak jak ty.

Gość Romma
Niestety w tym celu sie ksztalcilam, zeby tak nie skonczyc

Gość malakotka
Durne DYSKUSJE. wSZYSCY DO PRACY DOJEŻDŻAJĄ . Niektórzy z Łodzi do Warszawy. Nie 20 minut

Gość lajza minelli 999
malakotka ----> ale nie piernicz o za wysokich pensjach, chyba nie masz pojęcia ile zarabiają nauczyciele!

Gość orzeszkur
nauczyciel zarabia 100 zl. za godzinę :)

trzeba bylo myslec o tym gdy wybieralas kierunek na studia, sytuacja nauczycieli byla OD ZAWSZE taka sama..... mozesz jeszcze zalozyc wlasna dzialalnosc i zapierdalac w swiatki i piatki....

Byle wieśniara czytająca dzieciom podręcznik kasuje 2500zł/mc pracując 19h tygodniowo. Do tego ferie wolne, wakacje wolne, premie, dodatki, darmowe wyjazdy dla swoich dzieci, itp.

Gość lajza minelli 999
LawędowaMelodia ----> jak gówno wiesz to się nie odzywaj. Mam w rodzinie 2 nauczycieli i wiem jak wyglądają zarobki na różnych stopniach awansowania. W wieśniara to wychodzi z ciebie. Jak jesteś taką mądra, to sama czytaj ucz swoje bachory - myślę, że wykształcisz ich max na stróży wysypiska śmieci.

chlopie orzestam marudzic moj maz jako pracownik fizyczny pracuje ponad 200 godzin miesiecznie sobota niedziela siedzi w pracy jak wychodzi o 5 rano jest w domu o 18.30 pracuje po 12h i kto ma gorzej a w tyg opracuje nawet po 70godzin moze chcesz sie zamienic!!!

Gość LSD20
no ale do kogo ty masz pretensje? trzeba bylo nie glosowac na tuska. a teraz bedziesz pracowac dluzej, skoczysz na emeryturke kiedy bedziesz juz chodzic o lasce i ledwo zipiec(67latek), bedziesz co rok placic 1 % za lokalik ktory posiadasz i bedziesz placic 25% vat hahaha. przyzeklam sobie ze pierdolne w maske kogos kto mi przyzna sie ze glosowal na tuska :classic_cool: co za tepe kurwy hahahaha zeby siebie ujebac w ten sposob! na korwina albo sld trza bylo glosowac jak wam kaczuch zbrzydl a nie na to "cos" :classic_cool:

Gość LSD20
hehe raz taka kurwa paskudna chwalila mi sie ze ona glosuje na tuska i jej mamusia tez bo chce kaczuchow zablokowac :classic_cool: i co? pierwsze chwile tuska jako premiera a ona chodzi zalamana i z kwasna mina :D ja sie pytam co sie stalo? a ona ze zlikwidowali zaklad pracy jej matki i roboty w ogole znalezc nie moze a w lodowce pustki a w domu bida...:classic_cool: madrosc polska

Gość Urszulka21
w dużych miastach ludzie 2h dojeżdżają do pracy, co to jest 20min...

Gość tym razem przyznam ci racje
zgadzam sie w calej rozciaglosci z LSD20. ja nie glosowalam na donka, wiec moge ponarzekac, ale tez jak uslysze ze ktos glosowal na "peło" i teraz narzeka, to go wysmieje.

autorko nie pierdol z łaski swojej :O byłaś dzisiaj w pracy? bo ja tak, pracuje srednio 40-50h tygodniowo, do tego często gęsto robie projekty w domu, do pracy również dojeżdzam, mam w roku 4 tygodnie urlopu, żadnych wolnych ferii, 2 miesięcznych wakacji czy wolnego na przerwe świąteczną. Również mam dziecko i przebywam z nim o wiele za mało. Zeby nie było nie kopie rowów a jestem z wykształcenia inzynierem.