Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jednak sie mylilam

dentysta to lekarz

Polecane posty

Gość a jednak sie mylilam

sadzilam ze nie jest lekarzem, na stomatologii przyszli dentysci poznaja cale cialo a potem specjalizacja? bo chyba taka osoba powinna byc nazywana lekarzem co w razie potrzeby umie pomoc w sprawach ktore nie dotycza jego specjalizacji

Gość tak, oni tez uczą sie
anatomi itp., ale tok studiow nie jest taki ze medycyna a potem specjalizacja tylko od razu stomatologia.

Gość fdsfsdfsdffsdfsd
lekarz stomatolog. co to za durne pytanie?? tak samo jest lekarz weterynarii, też nie kończył medycyny a jest lekarzem. nawet lepszym niż ci po akademiach medycznych

Gość dentysta nie jest lekarzem
ale stomatolog już tak :O

Gość a czym sie rozni dentysta
od stomatologa oprocz tego ze stomatolog jest z rosyjskiego a dentysta z angielskiego? tylko nie mow ze w polsce zrobili z tego dwie rozne specjalizacje w jakiejs hierarchi :D :D :D

Gość jak ktos ma ten tytul to jest
W Polsce tytuł lekarza dentysty uzyskuje się po 5 latach studiów, odbyciu stażu podyplomowego i zdaniu Lekarsko-Dentystycznego Egzaminu Państwowego

Gość dentysta nie jest lekarzem
teraz nie ma juz czegos takiego jak lekarz dentysta. jest technik dentystyczny a lekarz stomatolog. niby dlaczego w jednej przychodni bedziesz mial wywieszone dwie plakietki, jedną "stomatolog" a drugą "dentysta"??

nie masz pojęcia o sprawie, to po cholerę głupoty piszesz? jakieś 10 lat emu zmienili tytuł z lekarz stomatolog na lekarz dentysta. Moja mama jest lekarzem stomatologiem, ja lekarzem dentystą. Wszystko zależy od tego kiedy uzyskało się tytuł. Jak ja nienawidzę osób, które się mądrzą a wiedzą tyle co i nic

Gość do stomatoloszka
ja tam nie czuję się pełnowymiarowym lekarzem , np nie wysłuchałabym czegoś tam w płucach albo w sercu , więc nie przesadzaj z tym że stomatolog to to samo co ogólny lekarz , poszłabyś do przychodni przyjmować jako rodzinny ? bo ja nie

"nie wysłuchałabym czegoś w sercu"? to coś Ty robiła na tych studiach? nie miałaś praktyk po każdym roku w szpitalu? Nas nauczyli niemalże wszystkiego! Nie byłabym w stanie wypisać leków dla pacjenta psychicznie chorego, bo od tego są psychiatrzy, ale badanie fizykalne KAŻDY dentysta umieć zrobić musi!

Gość do stomatoloszka
już byś się nie kompromitowała , pracuję już parę lat ostatnio osłuchiwałam pacjenta na studiach , jak się nie ma z czymś często kontaktu to się wychodzi z wprawy , jak popracujesz dłużej to pogadamy

Gość do stomatoloszka
a poza tym formy stomatoloszka , psycholożka i tym podobne brzmią niepoważnie , to zniekształcenia feministyczne , śmieszą mnie

jak się czegoś uczysz i po roku zapominasz to znaczy że nigdy się tego nienauczyłaś. Rozumiem zapomnieć dróg nerwowych, ale pracuję już kilka lat i jakoś nie zapomniałam wykonywanie badanie fizykalnego, bo to podstawy. Nie wiem jak u ciebie wyglądały praktyki, ale ja przez miesiąc, tyle się naosłuchiwałam pacjentów, założyłam wenflonów że do końca życia tego nie zapomnę

Gość do stomatoloszka
tu nie o to chodzi że się zapomni jak wykonać badanie fizykalne , tylko o to że nie robiąc tego od kilkunastu lat ( miesiąc praktyk to mało ) już bym się nie podjęła , np swojej córki nie osłuchiwałam tylko prowadziłam do kolegi , mam świadomość że mogłabym coś przeoczyć , trzeźwa ocena swoich umiejętności jest ważna , nie wolno się przeceniać , można zaszkodzić a przecież wiesz jaka jest zasada

Gość kochanie moje kochanieeee
stomatoloszka to nawet operacje na otwartym sercu przeprowadza sama. przeciez dentysta jest madrzejszy niz lekarz, wiec o co kamann (a juz na pewno ona) :D:D:D

Gość do stomatoloszka
za bardzo się przejmujesz tym co tu wypisują , daj na luz

no pewnie, przeciez alergolog jest głupi, przeciez oni sie o wiele mniej oid ciebie na studiach uczyli, ale ty sie tyle uczylas na swojej stomatologii, ze ty to bys dala rade. gdzie tam do ciebie taki glupi chirurg:D:D:D

Gość lekarz to lekarz a dentysta
to taki rzemieślnik po studiach. Nigdy nie będziesz w naszych oczach "prawdziwym lekarzem", zawsze o szczebel niżej

Gość do stomatoloszka
z tymi 3x większymi to nie przesadzaj , są specjalizacje gdzie się tyle nie natyrasz , koszta są mniejsze

a wlasnie, ze zabiegasz;) przeczytaj jeszcze raz to, co napisałaś;);) i widzisz, taka z ciebie stomatoloszka "z powołania", ze interesuje cię tylko kasa, hahaha hipokrytka:D:D:D

zreszta co ja sie dziwie, jak można "z powołania" grzebać komuś w mordzie i wywąchiwać ropę, hahahaa

Gość dffdddddddd
studiuje stome bynajmniej nie z pasji, podobno sie dobrze zarabia, jest sie samodzielnymm poza tym prestiszzzzzzzz i tsaie tasm. ale nie uważam by stomatolog był pełnoprawnym lekarzem, lekarz to lekarz, dentysta to dentysta, nie ma co sie czarować., wczesniej byłam na weterynarii, to są dopiero studia. przy nich stoma to pikuś.

nie interesuje mnie tylko kasa. Nie będę ortodontą więc szału nie ma. Nie mam zamiaru się z nikim wykłócać, zwłaszcza na poziomie tego forum. I wiesz co kochanie..., można grzebać "w buzi" z pasją. Bo wśród stomatologów krąży takie powiedzenie "stomatolog to nie rzemieślnik, to artysta". Pozdrawiam nim się zrobi niefajna atmosfera