Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość styczniowa mama

Nie wiem jak nazwać córeczkę

Polecane posty

Gość styczniowa mama

Naprawdę mam pustkę w głowie. Chcę by miała normalne imię żadnych podchodzących pod zagraniczne, ale też nie żadne imiona, które aktualnie w większości noszą nasze babcie. Nie podobają mi się żadne Stasie i tego typu imiona. Problem jest tym większy, że mamy dużą rodzinę i nie chciałabym by imię się powieliło. Tak więc na miejscu odpada: Milena, Anka, Dominika, Emilia, Patrycja, Justyna, Teresa, Dorota, Monika, Kasia, Zuzia, Ewa i Asia. Może coś mi podpowiecie Podoba mi się imię Natalia jednak nienawidzę jak ktoś mówi Natalka. Podoba mi się Ola - Aleksandra, ale usłyszałam, że brzydkie. Sama nie wiem. Jak mają na imię wasze córeczki?

Gość do stomatoloszka
Pola

Gość wrednamalpa26
Lena Inez Martyna Karolina

Gość balbinaaaa, czo robisz?
Małgosia:D

Gość styczniowa mama
Magdalena - to była mojego faceta źle mi się kojarzy. Pola brzydko, Marysia nie, może Małgoscia:). Trudny wybór.

Gość napisz mi co tam jest
Julia, Alina, Kamila, Iga, Karolina.

Gość kkkkkk1
Kalina to piękne imię

Gość hghtr6g
moje - Olga lub Ola :)

Gość hjhkjnjk
ola jest okropnie ....

Gość MOŻE SABINA?:)
:)

Gość daisy-daisy
a co powiesz na Sare? Piękne imię

Gość styczniowa mama
Babecczkiw kropeczki chcę normalne imiona, a nie Czesława :O nijak to piękne imię. A właśnie ciągle coś odrzucam i po prostu dlatego ten temat. Bo sama już dostaję kręćka. Na wstępie odrzucam imiona, które są w rodzinie i te kojarzące mi się z babciami.I Czesława do takich należy.A Sława? skąd ty wytrzasnąłeś te imiona. Nie chcę skrzywdzić dziecka, by dzieci się śmiały. Chcę normalne imię wybrać z tych popularnych, ale nie też Nikola czy Nadia. Nie o taką popularność chodzi. Imię to musi się mi podobać, a w innych po prostu nie wzbudzać śmiechu czy powodów do żartów. Niech obcy przechodzą nad tym imieniem obojętnie tak by było najlepiej. Ale cholera nie wiem. Myślałam, że będzie chłopak i odkąd wiem, że jednak dziewczynka nie potrafię się zdecydować. Chcę wybrać jeszcze przed porodem:).

Gość syllogo
Ważne jest dopasowanie do nazwiska. Może coś zdradzisz? Długie/krótkie? Odrzeczownikowe? Na jaką literę etc. Natalia i Aleksandra to jedne z najpopularniejszych dzis imion. (pierwsza 10) Może coś nieco rzadszego?

Gość nie ma sprawy :)
Lena, Lilianna. Julianna chociaz to ostatnio bardzo popularne imie

Żartowałem... chcę ci uzmysłowić bezsens wyszukiwania czegoś na siłę. Imię musi być typowe bo zrobisz krzywdę dziecku. Paradoksalnie to, jak ma na imię może rzutować na charakter poprzez np. odrzucenie w grupie szkolnej. Sama zobacz, że nie masz wyboru. Nie zostało NIC.

Gość hghtr6g
no bo popularne jest OLA JAKO ALEKSANDRA. ALE OLGA (CZYLI MOJE IMIE) JEST RZADKIE.

Gość syllogo
Nie znam zupełnie Twojego gustu, ale może: Laura Łucja Idalia Aniela Antonina Klara Anastazja Klementyna Liliana Matylda Róża Eleonora Rozalia Kalina Marcelina Aurelia Ida Michalina Blanka Ewa Marianna Jaśmina Kornelia Lilianna Magdalena Helena Leonia Olga Konstancja Melania

Gość ,,,
ja też miałam imię dla chłopca, a urodziła się dziewczynka :) ale wystarczyło, że na nią spojrzałam a imię same "spłynęło" do mnie. Do dziś się śmieję, że mała sama je sobie wybrała, bo wcześniej o takim nawet nie pomyślałam

Pomyśl, czy naprawdę nie może się powtórzyć nic co jest już w rodzinie? Czy to ma jakieś wielkie znaczenie w życiu codziennym? Przecież chyba nie mieszkacie wszyscy pod jednym dachem? Była tam chociażby Kasia, a to jest naprawdę świetne imię. Mnie się kojarzy ciepło i miło, wzbudza zaufanie. Wolałbym Magdę, ale twoje wyjaśnienia są logiczne i nie forsuję tego...

Gość styczniowa mama
Właśnie imiona, które wymieniłam to ta najbliższa rodzina czyli rodzeństwo moje jak i męża, a także ich dzieci. Więc często się spotykamy i spędzamy razem dużą część życia dlatego nie chcielibyśmy by się coś powtórzyło. Są tam też imiona naszych mam i moje:). Nazwisko krótkie na literę N pięcioliterowe.

Gość nie ma sprawy :)
to może Jolanta? :classic_cool:

Gość styczniowa mama
Może jak urodzę to zmienię imię, bo również samo przyjdzie do głowy jednak chcę jej nadać jakieś imię mieć coś w zanadrzu. Już teraz chciałabym do niej mówić po imieniu może to głupie, ale chciałabym jak najszybciej wybrać imię. Dziwnie się czuję mówiąc córka, dziecko. Aleksandra popularne, ale to zalezy gdzie. Nie wiem jak rocznikowo gdy dzieci będą chodziły już do szkoły ile będzie takich imion, ale ja nie znam żadnej Oli w swoim otoczeniu naprawdę.

Gość Magnolia z lasu
A może PAULINA ? Imię normalne, zwykle, ale ładne. Zwyczajne. Podoba Ci się? A Wy co sądzicie?

Gość styczniowa mama
Miała być Natalia, ale naprawdę irytuje mnie gdy słyszę Natalka i po prostu wiem, że tak większość by mówiła więc skreśliłam to imię. Masakra. Naprawdę ciężki wybór, a syn miał być Kuba:). No, ale będzie córa u nas w rodzinie same dziewczynki.

Gość styczniowa mama
Paulina.. może też nie znam żadnej. Wezmę pod uwagę, ładne imię.