Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość styczniowa mama

Nie wiem jak nazwać córeczkę

Polecane posty

Gość margorcia2
Moja chrześniaczka ma na imię Iga i to jest krótkie proste i nie tak popularne imię. Choć mnie właśnie osobiści podoba się imię Aleksandra i tak nazwę sama w przyszłości swoją córkę jeśli będę ją miała

Gość styczniowa mama
Właśnie sobie przypomniałam, że i Jagodę mam w rodzinie, ale to już bardzo dalekiej. Pamiętam, że byłam bardzo zdziwiona wtedy tym imieniem i wyborem rodziców. Jagoda kojarzyło mi się z owocem tylko. Ale to było 10 lat temu. I nie było tak popularne imię. Jakoś mi się też nie podoba szczególnie. Jak ja chodziłam do szkoły to był bum na Agnieszki:) teraz już ich chyba niewiele wśród dzieci, ale w starszym pokoleniu jest ich od metra. Sama w pracy mam 3 Agnieszki, sąsiadka Agnieszka i moja przyjaciółka Agnieszka.

Gość styczniowa mama
Aleksandra też mi się bardzo podoba, ale sama już nie wiem. Mężowi to chyba wszystko jedno. Jak zaproponowałam Olę powiedział ładne i że może być, potem zaproponowałam Natalię powiedział, że ok. Potem inne również, że ok. Na wszystko się zgadza więc muszę sama wybrać on i tak wszystko raczej zaakceptuje.

może Beata? ja takie noszę, kiedyś nie lubiłam, teraz lubię. Zdrobnień ma sporo, Becia, Beatka.. :) facet mowi Becia, znajomi czasem nawet Beciunia :D zbyt popularne chyba nie jest ale tez takie "zwykłe" jak chcesz :)

Gość styczniowa mama
Maja ladne

Gość ,maaaamaamaaz
A Kuba to jakiś Twój były, ze masz sentyment?:)

Gość 11021985
hej ja też miałam taki dylemat 2 lata temu w styczniu, miałam wybrane pięć imion dla dziewczynki, to prawda ze imię samo na nią spłyneło bo jak tylko na nią spojrzałam to wiedziałam ze bedzie Ola, Aleksandra i miałam to gdzieś czy się komuś podoba czy nie. Tylko trochę miałam obawę ze w szkole braknie rubryki bo nazwisko długie in również na A Ta decyzja tylko do Ciebie i meża należy, każdemu podoba się inne imię

Gość dorcia012345
Ja również jestem za Paulina

Tylko nie Majka:O Maja jest najpopularniejszym imieniem w roku 2010. Wszędzie same Majki, Amelki, Julki, Oliwki i Zuzie! Ja bym wybrała inne. Moje propozycje to alfabetycznie: Aniela, Diana, Eliza, Gabriela, Iga, Ida, Julita, Klara, Kaja, Kornelia, Lidia, Liliana, Laura, Malwina, Matylda, Pola, Sabina, Sara, Weronika Może coś wybierzesz:)

Gość nhytgb
ja mam właśnie Natalia na imię i mi samej sie bardzo podoba

Gość ramoneska
Tola najładniejsze i Lidia

Gość d-ra
ostatnio dowiedziałam się, ze znajomi nazwa swoją córke Kaja, wiec może Tobie też sie spodoba

Gość d-ra
jeszcze z takich bardziej normalnych, ale nie tak bardzo popularnych : Kinga, Łucja, Ada albo Adrianna, Anita, Edyta, Inga, Izabela. Karolina, Nina, Sylwia

Gość tylko nie Maja
- okrutnie oklepane aktualnie!!!

Anatola- Tola Tolunia - nie byłam przekonana dopóki nie zobaczyłam jej, jednym się podoba to imię innym nie. Mała po urodzeniu miała jakąś taką niepolską urodę i inne imiona co miałam w zanadrzu wcale nie pasowały.

Gość mama W
Maja,Lena,Zuzia,Adrianna, takie imiona miałam dla swojej córci ,a urodził się chłopiec.Ale nic straconego ,może kiedyś:-)

Gość nazwij ją Tradycja
.

Gość adelka 86
Iza...Izabela piekne imię... dla ładnej i mądrej dziewczynki;) tak ją nazwij

Gość o maj god o maj god
Anatola - a co to za koszmar??? Aniela - jak dla babci

Aniela moja prababcia miała na imie :) tez sie zastanawiałam, ale córce dałam Amelia, Amelka ( zdrobniale ), jest spotykane, lecz nie często i brzmi normalnie :)

o maj god czy jak tam sobie wpisałaś, dla Ciebie Anatola brzmi koszmarnie, dla mnie ślicznie, zapewne nie tylko to nas różni. Po co tak kąsasz? Wstałaś lewą nogą?

Gość Matiz
Amelia Emilka Sylwia Natalka piekne imiona dla coreczek :)

Gość nieciekawa sprawa!
❤️GRACJA LAURA ❤️

Gość no i co, autorko, wybralas ?
A moze Alicja :) ? ... Tak ma na imie moja coreczka :) Uwielbiam to imie, jak dla mnie pasuje rownoczesnie do malej dziewczynki i do doroslej kobiety :)

Gość tiruriru26
a Wioleta?? Bardzo mi się podoba :) Maja - przecież co 3cie dziecko się tak nazywa ;P swoją córkę nazwałabym Maria, Olga, Oliwia, Wiola lub Ewelina. Pomyśl jak to fajnie brzmi Marysia.... a później Maria. Bardzo ładne imię. A co powiecie na Ewelina?? Nie ma go za dużo wśród dzieci