Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanda XCC.

Czy po porodzie NATURALNYM badali Was ginekologicznie przed wyjsciem do domu

Polecane posty

Gość Wanda XCC.

Czy to jest ,,standardowa prosedura,, ? Mozna odmówic,a po połogu zgłosci sie na kontrole do swojego ginekologa??

Gość jdmxiudnfcxmzun
A dlaczego chcez odmawiać? Czy nie lepiej jak zbadają i można spokojnie wyjść do domu i nie martwić się że coś jest nie tak? mnie badali. połozna jak przychodziła na wizyty domowe też patrzyła czy wszystko sie dobrze goi.

Gość ciąża urojona
nie badali. Standardem jest wizyta u gina po połogu. Dopiero wtedy lekarz sprawdzi czy wszystko jest ok. Zaraz po porodzie o ile nie ma żadnych niepokojących objawów to i tak nie ma sensu takie badanie.

Gość Wanda XCC.
Pierwsze dziecko rodziłam po za Polska a druche chcę w Polsce dlatego pytam ,jakie w ojczyznie sa ,,zwyczaje,,.

Gość jdmxiudnfcxmzun
może to zależy od lekarza...u mnie przy porodzie i potem w dzień wypisu była lekarka do której chodziłam prywatnie na wizyty i ona mnie badała i posmarowała jakąś maścią żeby sie lepiej i szybciej goiło

Gość 123a123
O Dzieciach i rodzicach oraz o uczuciach i seksie wypowiesz się oraz sprawdzisz co myślą inni w sondażach na http://www.podane.pl/

Gość yispa
u mnie oglądali codziennie krocze po porodzie - jak się goi, a na wypisie ze szpitala napisane było, żeby w ciągu 7 dni zgłosić się do ginekologa na kontrolę. Ja poszłam dopiero po ok. 3 tygodniach i okazało się, że mam stan zapalny narządów rodnych. Więc takie wizyty są jak najbardziej wskazane

Tak, ale tylko dlatego że poród nie był całkiem "normalny" i musiałam leżeć w szpitalu prawie miesiąc :o Zazwyczaj nie badają.

Gość małamamam
jesli chodzi o takie klasyczne badanie typu wkłądanie palców i wziernika to nic takiego u mnie nie było, ale codziennie była wizyta ginekologiczna i oglądali krocze czy się dobrze goi i instruowali co robic ale bez dotykania

Gość mama synkaaaaaa
badali, naciskali na brzuch, bolało :-(

Gość Wanda XCC.
Kurcze.. mi zagranic anik w krocze nie zagladał tuz po porodzie.. A kazda w Was miała oglądaniue krocza na obchodzie ?? i to jest tak,ze jedna za druga pokazuja ? to jakis absurd! zero dyskrecji!!