Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamtakiedowaspytanie

dlaczego tylu facetów jest nietolerancyjnych i dyskryminuje innych?

Polecane posty

tak się zastanawiałam ostatnio, większość moich znajomych facetów to rasiści, seksiści, homofobi i ksenofobi. Nie jacyś skrajni ale każdy z nich spojrzy od czasu do czasu spod łba na murzyna czy Araba, palnie jakis komentarz o kobietach itd. To samo w rodzinie, dziadek, wujkowie, ojciec, brat- wszyscy od czasu do czasu lubią rzucić jakimś głupim tekstem. Nigdy nie spotkałam się z czymś takim u kobiet. Skąd to dziwne przeświadczenie w facetach że są lepsi, bo urodzili sie jacy się urodzili? Dla mnie to śmieszne i żałosne, ale najgorsze że bywa też niebezpieczne.. Co o tym myślicie?

Gość dfdgdffghgh
nieprawda, kobiety tez tak mają. ja nienawidzę homo zboczencow, zydow, cyganow..

a jesteś kobietą?

Gość 123a123
O uczuciach i seksie, związkach i etyce wypowiesz się oraz sprawdzisz co myślą inni w sondażach na http://www.podane.pl/ (dział: Uczucia i Seks)

To, że ktoś czasem rzuci głupi tekst, czy żart o murzynach, gejach, czy czymkolwiek innym, nie znaczy, że jest uprzedzony...

jasne że nie, ale ja ostatnio po takich tekstach delikatnie dopytuje, zwykle okazuję się że oni naprawdę uważaja innych za gorszych. Może jestem przewrażliwiona ale przeraża mnie taka bezpodstawna nienawiść do kogoś.

Gość jhjjhjhjh
bardzo dobre pytanie,tez sie nad tym zastanawiam.Zauwazylam do tego ogromne sklonnosci do generalizowania,szczegolnie zachowania i sposobu myslenia kobiet.Chyba bardzo chca wiedziec o nas wszystko a przez to nie wiedza nic bo naczytaja sie glupich ksiazek i slepo w nie wierzą a potem sie mądrzą że kobiety to na to i na tamto zawsze polecą,najlepszym przykladem na to sa ci wszyscy PUA.

Gość mamdowastakiepytanie
też tak zauważyłam, ogólnie wszystko musi być ujęte w schemat np murzyn- złodziej, kobieta- histeryczka itd. To chyba sie bierze ze strachu albo zamiłowania do prostoty. Myslałam że tylko mi się tak wydaje

Gość w3311
faceci wokół mnie tez tak mają, nawet ci których szanowałam okazali się pełni chorych przekonań, rasiści, agresywni,nie rozmawiają z brzydkimi kobietami nawet z rodziny, itp. a na pozór młode, fajne chłopaki, faceci w Polsce są częściowo zryci ;( a najcześciej nie umie to zetrzeć kurzu wokół siebie