Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość begiebe

Aparat cyfrowy Allegro- z chin- licytacja. POMOCY!

Polecane posty

Gość begiebe

chcialabym kupic sobie aparat fotograficzny. znalazlam na allegro pewnego sprzedawce, ktory wystawia sprzet na licytacje, wysyla go z Chin. calosc wyglada bardzo bezpiecznie, gwarancja na 2 lata, mozliwosc zwrotu towaru po 10 dniach bez podania przyczyny, a sprzedawca ma same pozytywne komentarze. co sadzicie??? http://allegro.pl/aparat-sony-cyber-shot-dsc-w510-karta-sdhc-8-gb-i1897639607.html

Gość retytyertre
Pewnie jeszcze cło będziesz musiała zapłacić o czym sprzedający nie informuje. :classic_cool:

Nie rób tego. To jest tzw. drop shipping. Oszczędzisz parę groszy, a problemów może być masa, chociażby opłaty celne i VAT. Nie mówiąc o praktycznym braku gwarancji. O ile to w ogóle nie przekręt.

Gość nie wiem co sadzic
ale odnosnie aparatu, mam go w domu i szczerze robi beznadziejne zdjecia :(

Gość przeciez to podroba
:D zarowno aparat jak i karta. o ile w ogole cokolwiek dojdzie wyglada mi to na probe oszustwa trzeba byc debilka aby cos takieog kupic.

Gość przeciez to podroba
ma konto od 3 miesiecy pewnie przygotowal sie na wiekszy walek bo wystawil 5 stron licytacji.

Na 100% dojdzie ci cło. O gwarancji zapomnij, bo producent w Chinach :-) A aparat podziała pół roku.Zdecyduj czy warto.

...firma Krzak z podanym numerem komórki i warszawskim voip-owym. Zero adresu, regonu, itd. No i ten głupi tekst, że zwracają opłaty celne w ciągu 48h jeśli zostaną naliczone :D Nie mówiąc o kuriozalnych zdjęciach pochodzących ze strony producenta.

Wałek niekoniecznie, ale Sprzedawca nie pisze o wszystkich kosztach zanim sprzęt dojdzie do Ciebie. Sprzedawca jest tylko Pośrednikiem

Gość nie wiem co sadzic
wpislalam sobie nazwe tej fimry adres itp. i wyskakuje mi ze to firma budowlana, a nie importowa i wlasciciel to Artur a nie piotr.

Kupowałam już na Allegro gdzie wysyłka była z Chin i nie było problemów. Zapłaciłam cło ale otrzymałam zwrot , DVD działa;) Ten sprzedający również ma napisane , że zwraca koszty celne więc nie widzę problemu.

...poważny sprzedawca takiej ilości towaru miałby konto typu firma, żeby móc księgować faktury od Allegro z tytułu prowizji itd. Jesteście świadkami dużego przekrętu i uczcie się na tym.

Gość madziorraaa
babeczki a dlaczego uważasz, że przesyłka do Chin jest taka droga? Koszt to zaledwie ok 15 zł :O

Gość begiebe
ale sprzedawca ma napisane, ze zwraca oplaty celne- jesli takie beda. gwarancja 2 lata, jesli sie kliknie "o nas" to wyskakuje REGON i NIP. ale nadal trudno mi uwierzyc...hmmm, nie wiem. i mozna w ciagu 10 dni oddac. zbyt piekne by bylo prawdziwe?

On Ci tego nie wysyła z Chin, tylko sam to zamawia za grosze i osoba, od której kupuje wysyła aparat na Twój adres. Gwarancja to też bujda, bo jak Ci się zepsuje ten aparat, on po prostu zamawia nowy... Jak chcesz, to dam Ci adres strony, na której kupuje się bezpośrednio z Chin. Oszczędzisz na pośrednikach z Allegro...

Gość nie wiem co sadzic
lomu mozesz podac ? gibonka1@o2.pl z gory dzieki ;) swoja droga mnostwo allegrowiczow zamawia towar z chin, a gdy sie zepsuje po prostu wymienia, bo wiedza ze sprzedaja chinski bubel :)

Poszło. Musisz się tam zarejestrować i mieć konto na paypal. l

W dodatku wysyłka jest darmowa:) Muszisz tylko zaznaczyć "free shipping" w zakładce "select deliver"

Gość begiebe
ale to jest oryginalny sprzet? dlaczego sie psuje?

Gość nie wiem co sadzic
dzieki :) 🌻

Gość madziorraaa
bo do chin zawsze wysyła się poleconym nie paczką! Wtedy zapłacisz ok 15 zł, chyba nawet 13 zł lomu jaką stronę masz na myśli? bo chyba nie ebay

Nie ebay. nie płacisz żadnego cła, bo wysyłają Ci to jak prezent, a nie kupiona rzecz:)

Gość begiebe
czyli bron Boze nie kupowac z tej aukcji?? kurcze a juz sie napalilam ze kupie okazyjnie sprzet... ten aparat na normalnych aukcjach kosztuje ok 350, a w sklepach pewnie kolo 500zl

Nie mówię, żeby nie kupować. Po prostu omijając sprzedającego z Allegro możesz mieć ten sam aparat taniej.

Gość begiebe
ale to jest jakis bubel, tak?

Niestety tak. Gdyby było to używany aparat, zrozumiałbym cenę 3 razy niższą, niż w sklepie.