Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orangeade:)

Co o tym myslec? jak im przemowic do rozumu?

Polecane posty

Sluchajcie , znajomi maja 2 dziewczynki 3 i 1.5 roczna. Chodzi o to, ze nie kapia dzieci! Ich ojciec byl z nimi w zoo, glaskali kozy , wielblady itp , a on w drodze powrotnej przebral dziewczynki w pizamke i poszly spac. W domu zaniosl je do lozka i tyle. Nie umyl nawet raczek dziewczynka. Ich amma kapie sie raz w tygodniu , ojciec nie mam pojecia (akurat sie nie pochwalil) powtarzam mu tyle razy , ze tak nie wolno, trzeba uczyc higieny , na to slysze , ze kapie swoje dziecko codziennie i robie bardzo zle, bo skora przez to jest podatna na choroby! wiekszego glupstwa nie slyszalam. Jak mu przemowic, dzieci caly czas brudne , przez to zle sie czuja, starsza dziewczynka skarzy sie czasami , ze ja cos swedzi.

Gość nie wchodz innym z butami
w zycie. Ty masz inne zasady ale to sa Twoje zasady. Siedzisz u nich w domu 24h/d, ze wiesz kto i kiedy sie kapie? ;) Czeste mycie skraca zycie :P

uwierz , ze tak jest, nie to , ze smierdzi nie wiadomo jak.

mieszkalismy razem 2 miesiace wiec widzialam to i owo. zreszta to brat mojego meza wiec spotykamy sie czesto.

Gość Bitee Cappucina
To z tym kapaniem dzieci codziennie to akurat racja jest Pani mądra

Gość akurat z ta skora
to nie az takie glupstwo jak myslisz... Niestety tak jest. Oczywiscie w ramach zdrowego rozsadku ale w tym powiedzeniu "czeste mycie skraca zycie" cos jednak jest ;) Kap sie nawet 3 razy w tygodniu, a innych zostaw w spokoju ;)

Kapie sie codziennie , tego higiena wymaga ! no , ale kazdy robi to co chce. Nie tre dziecka druciakiem , nie scieram mu brudnego naskorka ... to jest rytual , dzieki ktoremu dziecko czuje sie bezpieczniej.

Gość a mi dermatolog zakazala
codziennych kapieli. Od tego czasu przestalam miec problemy ze skora.

Ja nie pisze o metodach wychowawchych! Wy tez kladziecie dziecko brudne spac? boze ... na wodzie oszczedzacie?

Gość czasem klade je brudne spac
na wodzie to kazdy powinien oszczedzac (to bogactwo naturalne z ktorego korzystaja wszyscy). Ale nie dlatego czasem idziemy spac brudni. Jak sie wraca skonanym to sie czasem juz nic nie chce tylko przylozyc glowe do poduszki. Kapiel nie zajac :P

Codzienna kapiel, zeby dziecko sie bezpiecznie czulo???? Moje czuje sie bezpiecznie i bez kapieli :o A jak braknie wody lub nie ma warunkow do mycia, to pewnie dziecko przestraszone i ty razem z nim :D Wyluzuj kobieto. Na pewno wycieczka do zoo trwala dlugo i dzieci byly padniete, zeby je jeszcze wsadzac do wanny.

Gość boze ja nie wierze!!!
byly zmeczone po zoo? Kobieto!!! Chyba autorka napisala , ze glaskaly kozy , wielblady itp, zreszta 3 letnie dziecko potrafi sie wybrudzic i spocic... nawet jak moja corka jest padnieta to ja wsadzam do wanny , mydle , plukam i do spania! Higiena , higiena i jeszcze raz higiena!!! Ja tez kapie sie i dziecko codziennie! Dupa sie tez brudzi i poci. Straszne jest to co piszecie! Ale polacy to na ogol brudasy. My autorko nalezymy do czysciochow przy tych babach z kafe.