Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja mam juz dosc....@

jak nauczyc samodzielnego zasypiania 2,5 latka?pomocy

Polecane posty

jw.-nigdy nie bylo problemu ,az do ostatniego przeziebienia syn byl marudny wiadomo jak to chory malec ,prosil zeby siedziec przy zasypianiu ,trzymac za raczke itp...no i byl chory raptem 4 dni ale teraz nie ma mowy zeby sam zasnal....juz nie mam sil ,ciagnie sie to od 3 tyg.Metoda wychodzenia z pokoju nie skutkuje bo maly wychodzi z rykiem z lozeczka i biegnie za mna .Prosze o jakies rady....

Gość tak ci ciężko posiedzieć
z dzieckiem chwile aż zaśnie?

tak tylko ze ta "chwila" trwa ok 2 h,a poza tym to przed choroba kladlam malego do lozeczka ,gasilam swiatlo i wychodzialam.....wiec jest roznica

kurcze, a dla mnie to najprzyjemniejsza chwila w całym dniu, kiedy po kąpieli kładziemy się do łózka, Młody się "kokosi" jeszcze ale już jest taki rozpieprzony, przymilny itd....za nic bym tego nie oddała...

ja tez lubie sie z maly po przytulac itp....tylko ze gdyby to trwalo 15-30 min.ok ale po 2 h to ja juz sama czesto kilka razy zasypiam i on mnie budzi i pozniej jest 22.30 a ja nie wykapana ,jeszcze cos do zrobienia.....

Gość tak ci ciężko posiedzieć
też tak uważam, że to najfajniejsze. małemu widocznie spodobał się taki sposób zasypiania. poczytaj mu bajkę, poprzytulajcie się, może puść jakieś kołysanki. a jeśli chcesz pozostać przy swoim sposobie to konsekwentnie uspokajaj go i wychodź z pokoju. ale jak dla mnie to pozbawianie dziecka czułości, której potrzebuje.