Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie-spodziewanka

Niespodzianka, i po niespodziance- jak się zachować.

Polecane posty

Gość nie-spodziewanka

Kupiłam wczoraj moim 2 rozrabiakom (lat 4 i 5) "niespodziankę". Dziś rano ich o tym poinformowałam, że jak zjedzą ładnie śniadanie i ja posprzątam to potem im dam niespodziankę i będziemy się nią razem bawić. Powiedzieli ze dobrze. Zjedli śniadanie i poszli na górę. Widziałam ze robią wielkie poszukiwania więc powiedziałam żeby nie ruszali niespodzianki bo inaczej jej nie dostaną! Bo dam im jak tylko posprzątam. Ale ją dopadli i zobaczyli co to. Trochę mnie to zezłościło bo prosiłam żeby nie ruszali, nie wchodzili do dużego pokoju tylko przez chwilkę (max 5 minut) się pobawili, a oni mnie nie posłuchali. Mam ochotę im tego nie dawać. Z 2 strony tak czekali. Nie wiem co robić? Co byście zrobiły? Powiedziałam wyraźnie ze jak wezmą sami to im tego nie dam, a oni i tak wzięli.

Gość rajuńciu Juluńciu
dałabym! to są dzieci i jak wiadomo wystarczy powiedzieć hasło: niespodzianka, by zapaliła im się czerwona lampa z napisem: szukamy! A ty jaka byłas w ich wieku?? na drugi raz schowaj to tak żeby nie znaleźli i zakomunikuj o tym fakcje jak wykonasz czynności jakie masz do zrobienia, tu akurat sprzątanie.

Gość rajuńciu Juluńciu
podsycasz w nich "podniete" na zabawke i się dziwisz że przystąpili do szukania??

Gość nie-spodziewanka
No właśnie byłam taka sama. Wygrzebałam w szafie książkę "od świętego mikołaja" już w listopadzie i myślałam ze matka mnie zje. Dlatego tak sobie myślę, że obrócę wszystko w żart i dam tym odkrywca niespodziankę :)

Gość viku miku fiku
walnięta jesteś :P przekupujesz dzieci....he he

Gość mama na 2 etatach
Daj im, następnym razem powiedz o niespodziance później, wg mnie i tak długo wytrzymali od śniadania...

Gość nie-spodziewanka
Takie tam duperelki. Nowe kredki, farbki, koraliki. Różne takie dzięki którym mam święty spokój bo dzieci od rana z przerwa na obiad nie ma. Siedzą i się bawią.

Gość nie-spodziewanka
No dałam, dałam. Schowałam w pokoju i powiedziałam ze mają sobie szukać teraz bo wcześniej za łatwo znaleźli. Mieli dodatkową zabawę.

Gość gtetgerg
Już myślałam że jesteś kolejną wredną matką. A jakie pomysłowe wyjście znalazłaś!!