Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppileczk116

dziwne krostki na twarzy u dziecka co to oznacza?

Polecane posty

Gość ppileczk116

mój syn ma 10 miesięcy i od jakiegos czasu wszystkiego sie dotyka itd...staram sie utrzymac porządek w domu ale jak wiadomo przy dziecku zwłascza tak nadpobudliwym jak moje jest ciężko czegos nie przeoczyc...dostał ostatnio krostki na twarzy i niewiem co moze byc przyczyną...mleko od długiego czasu te same i nigdy nic mu nie bylo, jedzenie daje przepisowo...ostatnio kupiłam mu kubusia do picia duzego i potem następnego i niewiem czy to nie od niego ...lekarz przepisał clemastinum a to podobno niebezpieczny lek...co robic?

Gość ppileczk116
nikt mi nie pomoże?

Mojej malej takie krostki na policzkach pojawily sie jak miala okolo 7miesiecy i ma je do dzisiaj a ma 16mcy, masci juz przetestowalam wszystkie... lekarz mowi ze to alergia kontaktowa ale nie grozna i sama przejdzie kazał nie stosowac zadnej chemii typu proszek do prania... ale tak male dziecko wszystkiego dotyka to nawet musialabym sie nie malowac bo przeciez to tez chemia... i jak doprac ciuszki bez proszku... (uzywam delikatny dla dzieci). Lekarz mowi ze to minie moze za miesiac a moze po drugim, trzecim roku zycia... czyli trzeba czekac... Ale moze u Twojego maluszka to cos innego...

Gość a jaką przyczyne krostek
podał lekarz?

Gość ząąąbkiiii może
A moze pakuje ręce do buzi i rozciera ślinę?? Mój dzieciaczek ma uczulenie od wlasnej śliny i ma krostki tam gdzie trze raczkami po buzi i na raczkach tez ma szorstkie od ciaglego pakowania do buzi. Clemastin to za duzo na pare krostek. a swędzi go to?? moze poprostu przeywaj buzia i nawilzaj kremem

Gość mamaaaa
fajna mama, u twojej corki wyglada to na przymieszkowe rogowacenie naskorka a nie alergie. Moj synek tez to ma:)