Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem_atyczna

problem z angielskim, nie daje rady

Polecane posty

Gość problem_atyczna

chodzi o to, ze jedynie w czytaniu jestem nawet ok, tzn ze daje rade jako tako zrozumiec sens zdania czy tekstu, oczywiscie tez nie zawsze, co do napisania czy powiedzenia czegos to mam straszna blokade, jestem kiepska w czasach i ciagle boje sie ze zdanie bedzie w ogole zle ulozone i w innym czasie i w ogole a najgorsze to to, ze nic nie potrafie zrozumiec ze sluchu malo ze nie potrafie przetlumaczyc, ja po prostu nie moge wypalac wyrazow, czuje sie jakby ktos mowil w ogole nie znanym mi jezyku, moze jeden wyraz zrozumiem ale to za malo zeby wyciagnac jakis sens zdania duzo slucham piosenek zagranicznych, ale dopoki nie przeczytam tekstu po ang to nic nie rozumiem, nic nie wylapuje jak ogladam jakis wywiad po ang to tez nic im bardziej sie probuje wsluchac tym chyba gorzej mi idzie :o zle sie ztym czuje bo na ang jak nauczyciel zadaje pytanie to nawet jakbym znala odp to nie moge odp bo nie wiem o co mnie sie pyta :o jak temu zaradzic

Gość problem_atyczna
up?

Gość aha ii ach
filmy niedubbingowane tylko z tekstem na dole piosenki jak słuchasz to w drugim okienku tekst po angielsku i sluchając czytasz

Gość hghtr6g
mam dokladnie to samo :( a teraz matura.