Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werrr

Jezyk rosyjski kto zna - przetłumaczenie na polski

Polecane posty

Gość werrr

Chodzi mi o przetłumaczenie słów i zwrotów z rosyjskiego na język polski z programu na telefon służącego do obliczeń kosztów remontu .Nie są to może skomplikowane słowa ,ale jak skorzystam z tłumacza Google ,to często sens tłumaczenia nie jest jasny ....może ktoś lepiej zrozumie ,gdzie chodzi o liczbę pojedynczą ...mnoga i ogólnie wyłapie kontekst polecenia. Na wszelki wypadek wpisze wszystkie . Комната -площадь ,сумма площ. " вкруговую " ( безвычетовпроемов) длинакомнаты,M ? ширинакомнаты,M ? высотастен,M ? площстен=40.0м.кв площпотолка=24.0м.кв периметр=20.0м. общаяплощадь=64.0м.кв в"рассчеткомнаты" наглавною Площадьисумма (полныйрассчеткомнаты) чтосчитаем ; считатьвсе стены,потолок стены,полу потолок,полу стены потолок полу стоимостьработ ; считаем несчитаем длинакомнаты,M ? ширинакомнаты,M ? высотастен,M ? кол-вовычитаем.участковотстен,10шт.; ширина1-говычитаемогоучастка,M ? высота1-говычитаемогоучастка,M ? ширина2-говычитаемогоучастка,M ? высота2-говычитаемогоучастка,M ? кол-водополнит.участковстен,до10шт.; ширина1-годополнельногоучастка,M ? высота1-годополнельногоучастка,M ? кол-вовычитаем.участковпотолкадо10шт.; кол-водополннит.участковпотолкадо10шт.; длинадополнителногоучастка,M ? ширинадополнителногоучастка,M ? расценказастены,гр/кв.M ? расценказапотолокгр/кв.M ? расценказабагетпопериметругр/м.п? расценказаполы,гр/кв.M ? расценказаплинтуспопериметрыгр/м.п? обои-сколькорулонов скольконужно насколькохватит журнал-просмотррассче... площ."вкруговую "записей-2 площадьисумма.записей-1 Авансы(паролнезадан) Запись-суммааванса Просмотр-записейсуммы-1

Gość werrr
no trochę tego jest ...

Gość xxllllllllllllllllllllllllllll
dlinakomnaty powinna byc pisana rozdzielnie (dlugosc pokoju) dlina komnaty i tak dalej, szyrina komnaty (szerokosc)...

Gość werrr
jeśli chodzi o Google ,to działa ,tylko Ty też nie czytałaś wstępu ,tam napisałem dlaczego zawracam głowę . Co do reszty ,... całkiem możliwe że coś pomyliłem przepisując ,gdyż każde słowo pisałem po literce myszką .

Gość ppppppppppppppp
a nie lepiej użyć polskiego programu? Nie chce mi się tego wszystkiego pisać :(

Комната -площадь ,сумма площ. " вкруговую " ( безвычетовпроемов) длинакомнаты,M ? ширинакомнаты,M ? высотастен,M ? площстен=40.0м.кв площпотолка=24.0м.кв pokoj -obszar, suma obszarow (w nawiasie wiele znaczen moze byc "potracenia" otwory, nie wiadomo dokladnie o co biega) длинакомнаты,M ? dlugosc pokoju ширинакомнаты,M ? szerokopsc pokoju высотастен,M ? wysokosc scian площстен=40.0м.кв powierzchnia scian 40 m. kw. площпотолка=24.0м.кв powierzchnia sufitu 24 m.kw.

Gość ppppppppppppppp
обои-сколько рулонов TAPETY - ILE ROLEK скольконужно - ILE TRZEBA насколько хватит - NA ILE WYSTARCZY

периметр=20.0м. obwod 20 m общаяплощадь=64.0м.кв ogolna powierzchnia 64 m.kw. Площадьисумма (полныйрассчеткомнаты powierzchnia i ilosc - pelne obliczenie...

Gość ppppppppppppppp
Авансы(паролнезадан) - ZALICZKI Запись-суммааванса - ZAPISYWANIE - SUMA ZALICZKI Просмотр-записейсуммы-1 - PRZEGLĄD ZAPISU SUMY

Gość werrr
pppp - chodzi Ci o zamiennik programu na telefon ,bo przez chwile myślałem o programie do tłumaczenia ...niestety nie ma takiego odpowiednika po polsku ,stworzył go jakiś Rosjanin ,... natomiast większość dostępnych aplikacji na symbiana i nie tylko, również inne platformy jest po angielsku .Wierzę że nie chce sie tłumaczyć , przyznam że mi też nie chciałoby sie tłumaczyć ,dlatego nie zmuszam ,to tylko dobra wola .W każdym razie dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc również; xxllllllllllllll