Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatek1212

Aborcja

Polecane posty

Gość lokolokola
adalis86 Obrończyni życia nienarodzonego kiedy wreszcie zaczniesz pracowac jak wolontariuszka w hospicjum dla dzeci lub ostatecznie dla dorosłych zamiast produkowac się za kazdym razem jak jest mowa o aborcji katoliczko. I zajmij sie wreszcie swoim dzieckiem,bo ciągle w necie siedzisz.

Gość jaktomuniedala
adalis86 wlasnie rozrod kiedy jest pora, a nie kiedy jest wpada! Poped seksualny to normalna potrzeba i nawet nasi kochani ksieza nie moga sie z tym jakos uporac czemu? Bo to potrzeba fiziologiczna. Niestety w Polsce jestesmy jeszcze daleko do cywlizacji... ja tez nie popieram aborcji np 1 4 miesiacu tzw skorbanki ale farmakolgiczna aborcja zarodka( jak sama powiedzialas) nie dziecka to jest aborcja ktora zakrawa o antykoncepcje awaryjna

Gość 9876654543
domy dziecka są przepełnione ponieważ te dziecki nie mają uregulowanej sytuacji adopcyjnej np. dziecko ma lekką wadę serca, ale jest słodkim mądrym dwulatkiem - mam lubi popić i poszaleć i dzieciaka ma ogólnie w d...ie zabraj go jej i już zgłasza się rodzina po niego, chcą adoptować w ostatniej chwili mama się rozmyśla, bo ktoś jej powiedział, że na chore dziecko więcej kasy dostanie od opieki społecznej i zabiera małego miałam praktyki w Domu Dziecka

This time this why Mam nadzieję ze jedank nie jestesw ciazy i nie bedziesz musiała podejmowac trudnych decyzji:) jaktomuniedala Adopcja ze wskazaniem - poznajesz rodziców zanim oddasz im dziecko To bardzo dobre rozwiazanie

Gość 9876654543
a ja myślę, że to kolejne durne prowo jakiejś gówniary której się nudzi

lokolokola Nie musze sie chyba tutaj tlumaczyc co robie i gdzie pracuje prawda?Takze nie zawracaj sobie tym głowy Bronie zycia bo uwazam ze tak przystoi człowiekowi KAZDEMU kto ma rozum i serce Synem zajmuje sie wrecz idealnie i nie tobie rozliczac mnie z czasu w necie

jaktomuniedala Poped to jest fizjologia ale niektorzy sprowadzaja ja do tej kategorii co oddychanie Za seks biora sie gówniarze co antykoncepcja nazywaja płukanie cipy po stosunku wiec wybacz Ja nie pisze o ludziach ktorzy uprawiaja seks z głowa

Gość margo***
a tabletki wczesnoporonne to się bierze po stosunku jak np. prezerwatywa pęknie albo cię zgwałcą, a nie czeka się tygodniami i rozmyśla - co dalej... głupie i niedojrzałe

Gość jaktomuniedala
Tez mnie to smieszy bo te wszystkie obronczynie zycia zamiast rodzicmoze adpotujcie te biedne dzieciaki z domow dziecka ktore czekaja na kogos kto je pokocha. Cierpia, nie sa przez nikogo kochane i nie sa szczesliwe, czesto tez maja trudne relacje zludzmi w zyciu doroslym nikogo na kogo moga liczyc wychodza w wieku 18 lat z domu dziecka z niczym i same plataja sie w trudne zwiazki i czesto patologiczne. Wiec przestancie oceniac innych niehck kazda zajmie sie swoim sumieniem i macica. Jedna bedie sie czula mega szczesliwa oddajac dziecko do domu dziecka myslac ze zrobila cos dobrego bo dala zycie komus kto moze teraz mysli o tym ze wolal by tu nie byc bo jego wlasna matka nawet go nei chciala. Druga usunela zarodek i jest szczesliwa ze zdecyodwala sie na to bo jej zycie jest tak beznadziejen ze nie chaial uniesczesliwaic w ten spoob kolejnej istoty. A nie potrafila by zyc z mysla ze jej dziecko cierpi teraz gdzies tam i nienawidzi jej.

jaktomuniedala Bardzo proste jst to twoje myslenie To ze Ty uwazasz ze zycie jest do dupy wcale nie znaczy ze ktos w takiej samej sytuacji jak twoja mysli podobnie Wlasnie po to dajesz zycie dziecku by samo zdecydowala jakie ma byc to jego zycie Bardzo chetnie bym adoptowała dziecko ale poki co moge miec swoje wlasne Jak nie bede mogla to pomysle A jest mnostwo par ktore dzieci wogole miec nie mogą I ubolewaja nad tym ze malolaty skrobia dzieci zamiast dac im szanse na szczescie

Gość margo***
tak, poczekaj jeszcze ze 3 tygodnie, załóż ze 2 kolejne topiki, potem zamów sobie przez Internet, poczekaj tydzień na przesyłkę, a potem opisz nam swoje przeżycia ze szpitala jak Cię będą "czyścić" ;) dzieci się nie oddaje do Domu Dziecka jeśli mają "czystą" sytuację apopcyjną, takie idą do adpocji ktoś jest niedouczony i się wypowiaga ;)

Gość jaktomuniedala
Takie jest juz zycie niestety nie sprawiedliwe jedni chca miec dziecko i nie moga drudzy nie chca i maja... to jest dyskusja ktora ni am sensu, zawsze jedni beda przeciw inni za wiec szkoda naszych slow i argumentow ja nie przekonam Ciebie a Ty mnie.

Ja to nie rozumiem skąd wy wiecie o tym wielkim nieszczęściu w domach dziecka?Coś gdzieś usłyszycie i dawaj generalizować na WSZYSTKIE domy dziecka Wielu dzieciom dobrze się tam żyje i wyrastają na mądrych, uczciwych ludzi To ze w domach dziecka siedza brudne, zastraszone, niekochane dzieci to mit Tak jak wiele innych Kiedys bidule były straszna instytucja ale dzis liczne kontrole zrobiły swoje Dzieci bez rodziców dzieki domom dziecka maja szanse na rozwój i dalsze zycie Pisałam to juz kilka razy i napisze jeszcze raz Moja kolezanka z domu dziecka powiedziala tak "Cieszę się ze mnie mama nie usunęła tylko oddała Bo żyję jestem szczęśliwa"

jaktomuniedala Kto wie:)Może kogoś uda się przekonać Mi się to raz udało w realu Dziś mam śliczną bratanicę a szwagierka pęka z dumy nad swoją córcią:)

Gość jaktomuniedala
Wiesz smieszy mnie troche to ze nagle wszystkie mowicie ze tam pracujecie, macie kolezanki znajomych ktorzy sa szczesliwi w domu dziecka, adoptuja dzieci a tak naprawde gdzie oni sa chyba sie ukrywaja bo jest to nadal wielka rzadkosc w Polsce. Ja mam przyjaciolke od serca ktora zostala odana do adpocji i nie jest szczesliwa nie byla w domu dziecka i nie byla w domu gdzie zostala adpotowana. Rodzice jak tylko okazalo sie ze moga miec dzieci odstawili ja w kat i traktowali bardziej jak uboga krewna albo sluzacom niz dziecko.... nie mamz amiaru dalej dyskutowac bo nie ma sensu jak powiedzialam mam swoje zdanie wy swoje takie juz jest zycie

Gość margo***
w Domach Dziecka są głównie dzieci starsze zabrane z domów rodzinnych z powodu alkoholu, narkomanii, choroby psychicznej rodzica itd. , a nie dlatego, że ktoś urodził dziecko, zrzekł się praw do niego i je tam oddał na wychowanie 90% dzieci z Domu Dziecka ma rodziców z ograniczonymi prawami, kontaktuję się z nimi czy jedzdzi do domu na święta czy wakacje

margo*** Dokładnie - do domów dziecka niezwykle rzadko trafiaja noworodki o dzieci do 1 roku zycia RAczej duze dzieci zabierane od rodziców z roznych powodów