Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zośka***

do osób znających niemiecki czy dobrze napisałam

Polecane posty

Gość zośka***

Mam opisać mieszkanie po niemiecku będę wdzięczna za sprawdzenie Ich wohne in der GroBstadt im Zentrum. Ich wohne im Wohnblock, im ersten Stock. Meine Wohnung hat eins Zimmer, eine Kuche, ein Bad und einen Balkon. Auf links ist das Zimmer aber er hat einen Balkon. Mein Zimmer ist groB und hell. Rechts ist die Kuche und Bad. Die Kuche ist klein. Das Bad hat kein Fenster und ist klein.

Gość niemiecki do bani
nie nawidze tego jezyka nie dobrze mi sie robi na niego napisz po angielski lub fracusku to sprawdze:D

Gość du..du..du
no niekoniecznie..poziom podstawAWOWY W SZKOLE DOSTANIESZ CONAJEWYZEJ 3...

Bez przesady z tym źle. Popraw sobie zdanie: Meine Wohnung hat ein Zimmer. Links ist das Zimmer. Rechts ist die Kuche und das Bad. Reszta jest dobrze.

Gość Słabizna
1.A po co te eine przy wymienianiu pomieszczeń ? 2. Jak raz wymienisz potem rodzajnik określony Nie chce mi się czytać.

Gość Słabizna
Auf links ist das Zimmer aber er hat einen Balkon ? Jak to brzmi ?

Nie może raz wymienić rodzajnika, bo w tym zdaniu kazdy rzeczownik ma inny rodzaj. I po haben jest biernik, więc rodzajnik nalezy odmienić.

Na lewo jest pokój, ale z balkonem. No może to aber nie jest tu tak bardzo potrzebne, ale nie wiemy, co autorka miała na myśli. Na upartego może byc i aber - moim zdaniem.

Gość a tak bedzie lepi na bank:)
Ich wohne in der GroBstadt im Zentrum. Ich wohne auf 1 Stock im Wohnblock. Meine Wohnung ist ziemlich klein,aber sehr gemutlich-hat ein Zimmer, eine Kuche, ein Bad und einen Balkon. Auf linke Seite ist das Zimmer mit Balkon. Mein Zimmer ist groB und hell. Rechts ist die kleine Kuche und kleine Bad mit seitlichen Fenster.

Gość a moze???
a moze ktos mi to napisac?

Gość CZERWONA pomatka
do hheheheheheheheheh.. ty ale zyczliwy/wa jestes ,a sam/sama pewne do pieciu po niemiecku nie potrafisz zliczyc HEEEEEHEEEEHHHHEEEEHEEEEEEHHHEEEEEEHEEEEHHHEEEEEEEEEE

Gość kużwa co wy
Arschloch

Gość ksennnaaaa
Tu masz poprawiona wersje: Ich wohne in der GroBstadt im Zentrum. Ich wohne in einem Wohnblock, im ersten Stock. Meine Wohnung hat ein Zimmer, eine Kuche, ein Bad und einen Balkon. Auf der linken Seite befindet sich das Zimmer mit einem Balkon. Mein Zimmer ist groB und hell. Rechts ist die Kuche und das Bad. Die Kuche ist klein. Das Bad hat kein Fenster und ist klein.

Gość takie sa te
od 7 bolesci ni to pies ni to wydra zniemczone polsko -niby niemieckie płolaczki wycieraczki chamstwo zwykle tutaj tez to widac,gnoja dziewczyne,nasmiewaja sie,a pomoc prawi nikt nie chce ,to typowe dla polskich śmieci w Niemczech i Polakow na calym swiecie,o Polsce juz nie mowiac.. Wynosicie te gowna od starych ludzi,myjecie szwabskie talerze i dupy,ukladacie cegly na budowie i handlujecie gownami z Polski dla paru euro..nie umiecie nawet poprawnie Niemca przywitac ani pozegnac w jego jezyku ,a mniemanie tu osobie w Polsce macie wieksze,niz sam papiez mogy miec;on zreszta moglby ,a sie nie wywzszal...gnidy takie male polskie ,a tam jestescie gownem !Nikim jestescie i tyle !Wszystko w temacie !

Ło matko :P Die Wohnung hat einen Zimmer a nie ein Zimmer :D Ich wohne im Zentrum der GroBstadt in einem Wohnblock (lepiej napisac tu Neubau), im ersten Stock. Meine Wohnung hat einen Zimmer, Kuche, Bad und einen Balkon. Links (skad? od drzwi np.?) von der Tur befindet sich das Zimmer mit dem Balkon. Mein Zimmer ist groB und hell (lepiej napisac geraumig zamiast tylko gross). Rechts von der Tur ist die kleine Kuche und Bad, das keinen Fenster hat und ebenfalls klein ist.

Gość ksennnaaaa
die wohnung hat ein Zimmer, a nie einen, bo to jest "das Zimmer" do "takie sa te " ------ duzo w tym racji, tez nie rozumiem, dlaczego wysmiewaja sie z dziewczyny i ja obrazaja, zamiast pomoc. Wkurza mnie ta mentalnosc:o. i to wywyzszanie sie.....bleeeee :o