Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgg55454

jak sie liczy srednia na studiach??

Polecane posty

Gość fgg55454

licza sie tylko egzaminy? czy np oceny z zaliczen na cwiczeniach tez? zaczelam studia i komletnie sie na tym nie znam:O

Gość rrrwww
zaliczenia też, chyba że masz z tego przedmiotu też wykład i egzamin. oczywista zaliczenie ma o wiele mniejszą wagę niż egzamin, tak samo różnie się liczą z różnych przedmiotów

Gość kjbefkbkf
Liczysz tak... ocena z ćwieczeń + ocena z egzaminu, to dzielisz na dwa i mnożysz razy punkty które dany przedmiot ma, także nie ma czy egzamin czy ćw, są tak samo ważne

Gość fgg55454
egzamin mam dopiero na koniec roku. Mam zaliczenie z anatomii w piatek nic jeszcze prawie nie umiem:O i sie tak zastanawiam czy to sie bedzie jakos liczylo do sredniej.. chodzi mi o to czy licza sie do sredniej tylko oceny z egzaminow?

Gość fgg55454
aha:O no to ide wkuwac;)

Gość rrrwww
od kiedy cw są tak ważne jak egzamin? chyba studiujesz w Wyższej Szkole Jazdy Na Wrotkach. jak z tego samego przedmiotu jest wykład to ocany z cw się i tak nie liczy do średniej, a jak nie ma, to są to jakieś marne punkciki zazwyczaj

Gość kjbefkbkf
No nie wiem jak Ty to niby liczysz, ale u nas na politechnice tak jest. Sumujesz ocenę z ćw i egz i dzielisz na dwa, a potem mnożysz przez punkty, dlatego np w przypadku sytuacji gdy masz 5 z egzaminu i 3 z ćw, albo 3 z egzaminu i 5 z ćw, średnia pozostaje ta sama

Gość kjbefkbkf
Z jednego przedmiotu masz trzy oceny... ocena z ćw, ocena z egz, i ZALICZENIE z wykł, więc wykł w ogóle się nie liczy

Gość hdfhbiasd
a co jeżeli nie zaliczy się zaliczenia z wykładów?

Gość tez studiowalam kiedys...
a u mnie normalnie sie liczylo, jak srednia arytmetyczna - wszystkie oceny sie sumowalo, a potem to co wyszlo dzielilo przez liczbe ocen.

Gość fgg55454
no ale czy to nie jest tak ze te cwiczenia musze zaliczyc, a egzamin mam przeciez z wykladowca?

Gość kjbefkbkf
jak nie zaliczysz wykł to nie zostajesz dopuszczony do egz, więc nie ma takiej możliwości:P wtedy nie liczysz średniej hehe

Gość hdfhbiasd
a jest jakiś termin dodatkowy żeby zaliczyć wykłady czy jak?

Gość kjbefkbkf
tak, egzamin masz z wykladowcą, więc musisz u niego zaliczyć wykł, czyli obecności, a jak tego nie masz to w ogóle nie przystępujesz do egz

Gość fgg55454
jak mozna zaliczac wyklad jak jest nieobowiazkowy?:O

Gość kjbefkbkf
jaki termin? zaliczenie wykł do obecności... np wykładowca pozwala na dwie nieobecności w semestrze. Niektórzy patrzą tylko na to i bez sumienia oblewają tych co mają trzy, a inni np, robią małą wejściówkę z tematów wykładów jeżeli masz więcej nieobecności. Cw zaliczasz poprzez kolokwia, referaty, udzielanie się, jakies prace itd. jak nie zaliczysz koła to idziesz na konsultacje, poprawiasz, a wykład do obecność

Gość rrrwww
też nie wiem, o co chodzi z tym zaliczeniem wykładu. zdajesz egzamin i tyla. ktośtam pisał o średniej arytmetycznej - bez przesady, przecież są przedmioty bardziej i mniej punktowane

Gość kjbefkbkf
Wykład nieobowiązkowy? To chyba zależy od uczelni! Ja miałam na polibudzie pierwszy rok cały obowiązkowe wykłady! I nie było zmiłuj! Na drugim roku mamy dopiero nieobowiązkowe

Gość kjbefkbkf
Jejku! Jak będziesz chodzić na wykłady i będziesz miał obecności, to masz zaliczony! Jak pojawisz się raz, to nie będziesz miał żadnego egzaminu, bo Ci co nie chodzą nie są dopuszczeni! No chyba że na Twoim kierunku są nieobowiązkowe wykłady, to wtedy Cię nic nie obchodzi i przychodzisz sobie na lajcie na egz

Gość hdfhbiasd
no chodzi o to że mam za kilka dni zaliczenie z teorii czyli z tego co bylo na wykładach. później bede miała zaliczenie z ćwiczeń czyli z zadań które robiliśmy na ćwiczeniach. i chodzi o to że nie wiem czy uda mi się zaliczyc te wykłady i jeżeli nie zalicze to co wtedy?

Gość kjbefkbkf
No to już u każdego inaczej! Jak Twój wykładowca przewiduje poprawkę to luz, a jak nie toi hmm.... warunek

Gość mnie na drugim roku niby
wykłady są nieobowiązkowe - ale i tak niektórzy wykładowcy sprawdzają obecność. A na pierwszym facet powiedział, że na jego wykład nie trzeba chodzić - ale egzamin zdało tylko tych 5 osób, które regularnie chodzili. A co do średniej - najlepiej niech wyliczą w dziekanacie - to trochę skomplikowane. Ja liczyłam sama - i wyszło mi mniej, niż naprawdę - i stypendium ominęłoby mnie bokiem....