Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lękliwaja

Czy ktos wyleczyl sie ze stanów lękowych?

Polecane posty

Gość lękliwaja

Czy jest tutaj ktoś kto mial depresje ze stanami lękowymi i sie wyleczyl? Ja mam stwierdzona depresje, ale najgorszy dla mnie jest ten okropny lek...czyje ze cala wewnątrz i na zewnatrz drze ze strachu...Lecze sie juz 2 miesiace ale poprawy nie widac

Gość ja mam ze 6 fobii
:o

o kobitko, jesteś dopiero na początku choroby. Nie martw się, mogę Ci powiedzieć, że z czasem będziesz się do tego przyzwyczajała i wtedy będą 2 warianty albo po prostu przestaniesz się w ogóle bać, czyli minie Ci to całkiem, albo w momencie kiedy będziesz się przestawała bać jednej rzeczy to będziesz się zaczynała bać innej. Tak np. jest w nerwicy, człowiek się boi że umrze na serce, boi się tak przez jakiś czas aż dochodzi do wniosku, że to głupie i wtedy organizm wynajduje sobie coś innego do bania się bo w człowieku jest jakiś problem który należy rozwiązać na psychoterapii. Ja miałam taki sposób, że jak przychodził lęk (bałam się na początku sama nie wiem czego, ten lęk powodował to, że zaczynałam się bać że zeświruje albo, że umrę) no więc ja wtedy oddychałam głęboko i mówiłam do siebie "ania, uspokój się, nie masz sie czego bać, to tylko stan lękowy, nic Ci się nie stanie", po kilku razach przechodziło a gdy lęk był silniejszy to brałam doraźnie albo zomiren, albo relanium, albo hydroksyzynę, albo xanax. Zależy co tam akurat miałam przepisane. Te leki szybko człowieka rozluźniają i uspokajają. Ale uważaj, je można brać tylko doraźnie więc nie szalej bo się uzależnisz. Ile masz lat w ogóle?