Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bas2852

wyniki badan

Polecane posty

Gość bas2852

czesc, bylam ostatnio zrobic sobie badanie krwi i zastanawiam sie czy gdybym poszla do przychodni to moga mi je udostepnic czy tylko jak pojde z moja kartoteka do lekarza to wtedy dowiem sie czy wszystko jest ok ?pytam tylko dlatego poniewaz jak bylam kilka lat temu po wyniki to pielegniarka nie chciala mi ich udostepnic

Gość nie rozumiem o czym poszesz
badania zawsze należą do pacjenta.

Gość bas2852
pytam sie czy mam prawo je odebrac w rejestracji czy dopiero po wizycie u lekarza moge je zobaczyc ;)

twoje wyniki to ty je odbierazs. Lekarz ma je odbierać czy jak?

Gość bas2852
no wlasnie pisalam ze kilka lat temu chcialam je odebrac w przychodni, ale powiedzieli ze sa w kartotece a nie chceli mi ich udostepnic

to było chyba wieki temu .Teraz już tak nie ma. No chyba , że to były badania z jakiegoś specjalnego programu profilaktycznego, to wtedy one zostają w kartotece i lekarz po wizycuie dopiero je oddaje. No i czasami bardzo specjalistyczne badania też są od razu przekazywane do kartoteki ale jak rozumiem, tu chodzi o jakieś podstawowe badania

Nie piszcie głupot. Jak lekarz dał Ci skierowanie na badania to wynik będą czekać w karcie pacjenta, a zobaczysz je na wizycie u lekarza, który powinien wpisać je do Twojej karty a tobie oddać te wyniki. Natomiast jeśli zrobiłaś badania prywatnie to oczywiście są do Twojej dyspozycji.

to chya w jakichś wiochach mieszkacie. Nie spotkałam się, żebym nie mogła odebrać MOICH wyników