Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 problemmmm

mam 27 lat, a nie wiem co chce robic w zyciu

Polecane posty

Go艣膰 problemmmm

Mam taki ma艂y problemik i b臋d臋 wdzi臋czna za szczere opinie ;) W liceum uczy艂am si臋 w klasie biologiczno-chemicznej ( id膮c do tej klasy nie wiedzia艂am jeszcze co chce robi膰 w 偶yciu) wiekszosc os贸b z mojej klasy sz艂a na studia zwi膮zane z biologia i chemia wiec ja pomyslalam ze tez p贸jde na takie, by艂o mi wtedy jako艣 wszystko obojetne i sie sugerowa艂am iinnymi ( chociaz ju偶 wtedy mia艂am przeb艂yski, 偶e chcia艂abym by膰 architektem wn臋trz) Na pierwszym roku stdi贸w mi sie nie podobalo ale myslalam nie no jak zaczelam to skoncze (wiem, 偶e to bardzo g艂upie) . Coraz cz臋艣ciej jednoczesnie my艣la艂am o architekturze, 偶e w艂asnie to bym chcia艂a robic w zyciu, ale myslalam 偶e to w ogole o 180 stopni cos innego ni偶 studiuje teraz, musia艂abym zreszt膮 uczyc sie rysunku 偶eby zdawa膰 na te studia. I tak skonczylam swoje studia medyczne, z kt贸rych w ogole nie jestem zadowolona, mam prace z ktorej tez nie jestem zadowolona i jeszcze rok temu pomyslalam ze zaczne drugie studia ale glupota bedzie jak pojde na arh wnetrz i zaczelam cos bardziej zwiazanego z moimi pierwszymi studiami i z tych drugich studiow tez nie jestem zadowolna ! i nie wiem co mam robic, nie chce zeby moje zycie tak wygladalo. Chcialabym sprobowac projektowania wnetrz ale z drugiej strony nie wiem czy na pewno bylabym w tym dobra . Chcialabym zrobic chociaz kurs ale to kosztuje kupe kasy i nie wiem czy jest sens sie pakowac znowu w cos nowego. wiem tez, 偶e 偶eby byc projektantem wnetrz trzeba duzo prakyki. nie wiem co robic, nie lubie swojego zycia takiego jak mam teraz ale z drugiej strony nie wiem czy projektowanie wnetrz naprawde daloby mi "sczescie". czy ktos tez tak ma jak ja?????????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 呕abojadka
A czemu nie mo偶esz od艂o偶y膰 pieni膮偶k贸w i zrobi膰 kursu lub pobrac troch臋 lekcji rysunku ? Masz dzieci, dom , m臋偶a? Pewnie nie, wi臋c do dzie艂a, pr贸buj , pr贸buj :D

Udost臋pnij ten post

Id藕 na te studia :) Nawet jak Ci nie wyjdzie w tym zawodzie, to b臋dziesz mia艂a t膮 艣wiadomo艣膰, 偶e chocia偶 pr贸bowa艂a艣 zrealizowa膰 marzenia. A jak nie spr贸bujesz do ko艅ca 偶ycia b臋dziesz 偶a艂owa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 mam 27 lat i te偶 nie wiem
sko艅czy艂am dwa kierunki studi贸w, zawsze gdzie艣 tak na 3 roku okazywa艂o si臋, 偶e w sumie to niezbyt mnie to kr臋ci, ale ko艅czy艂am z rozp臋du chcia艂am i艣膰 na 3 kierunek, ale tu ju偶 wkroczyli rodzice ze swoim: nie nie mam 偶adnego pomys艂u na siebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kolejna 27 latkaaa
To ja si臋 r贸wnie偶 do艂膮cz臋, i te偶 nie mam pomys艂u na siebie w tym wieku :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sorry ale takie jest zycie
wiekszosc ludzi nie lub i swojeej pracy tylko ja toleruje. podejrzewam ze jakeis 80% osob ma jakis pomysl ''na aleterantywna sciezke zyciowa'' z ktorej wydaje mu sie ze bedzie (bardziej) zadowolony ,ale mysle ze w wielu wypadkach ta alternatywa to bylaby tylko strata kasy/czasu/energii. poza tym , nie wiem ile teraz zarabaisz a,le zakladam ze jakos w miare. a jesli chciaalbys sie teraz ''przebranzowac'' no to kochana bedziesz zaczynac od ZERA!!! . ja bym sobie dala siana. sorry,takie zycie.

Udost臋pnij ten post

dodatkowo arcdhitektura to trudny keirunek ktroy wymaga rpzygotowan- rysunek- co dla mnie byloby kolejnym czynnikiem przez ktory zrezygnowalambym z tego pomyslu.

Udost臋pnij ten post

sorry ale takie jest zycie - ale autorka od 8lat o tym my艣li, my艣l臋, 偶e wasto w ko艅cu spr贸bowa膰. I 偶ycz臋 powodzenai :)

Udost臋pnij ten post

no ,wszystko zalezy od ''preferencji'' ja czulabym sie w tym wieku na to ''za stara'', pomysl ile bedziesz miec lat jak zaczniesz w miare ok zarabaic w tym nowym kierunku.

Udost臋pnij ten post

Dziewczyno, ja mam 31 i nadal nie wiem co chcia艂bym robi膰 w 偶yciu. Te偶 jestem po bio-chemie, studia przyrodniczo-architektoniczne, podyplomowe jeszcze inne, praca, kt贸rej nie cierpi臋. I 0 pomys艂u na swoje 偶ycie; co wi臋cej nie mam te偶 alternatywy. Nie mam niczego co wydawa艂oby si臋, 偶e mo偶e mi sprawia膰 frajd臋 jako praca. Jedyn膮 szans膮 dla mnie jest zostanie rentierem chyba ;) Ale na to niestety nie mam kasy. Wi臋c trzeba si臋 b臋dzie m臋czy膰 do usranej 艣mierci. Takie 偶ycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 problemmmm
zarabiam narazie bardzo ma艂o, ale mam alternatyw臋 na lepsze zarobki z kt贸rej b臋d臋 chcia艂a skorzysta膰. tylko to i tak nie rozwi膮偶e mojego problemu, dalej b臋d臋 czu艂a si臋 nieszcz臋艣liwa, w tym co robie (tzn. na pocz膮tku pewnie pieni膮dze mnie zmotywuj膮 ale wiem, 偶e w ko艅cu i tak osi膮gn臋 taki stan w jakim jestem teraz bo generalnie nie lubie tej pracy, a jej zmiana w og贸le wi膮偶e si臋 z przeprowadzk膮 do innego miasta) w sumie mnie pocieszyli艣cie, 偶e nie tylko ja jestem w takiej sytuacji ( ale marne to pocieszenie wiem) Odno艣nie jeszcze mojego projektowania wn臋trz, ja bym nie robi艂a ca艂ych studi贸w tylko na pocz膮tek roczny kurs projektowania. Wiem, 偶e taki kurs to nie to samo co studia ale liczy si臋 te偶 samozaparacie i najwa偶niejsza jest praktyka. Chcia艂abym spr贸bowa膰, 偶eby sobie nie plu膰 w twarz potem, ale najgorsze jest to, 偶e to mo偶e okaza膰 si臋 komplentnym niewypa艂em! i co wtedy?????? chyba jazda na antydepresantach do ko艅ca 偶ycia ;) boshe jak ja bym chcia艂a cofn膮膰 czas, by膰 znowu w ostatniej klasie liceum, tyle bym zmienila! Kto艣 jeszcze napisa艂, 偶e zak艂ada, 偶e nie mam rodziny. Oczywi艣cie, 偶e nie mam :) Wiem, 偶e dop贸ki nie uporam si臋 ze swoimi natr臋tnymi my艣lami "nie polubie siebie" to nawet nie chce si臋 z nikim wi膮za膰. Tak zazdroszcze dziewczynom, kt贸re na randkach mog膮 z pasj膮 opowiada膰 o swojej pracy. Ja nie mog臋 wi臋c nawet nie chce mi si臋 chodzi膰 na randki :/ Jedna wielka tragedia!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Weronikaaaaaaaaaaaaaaaasa
ja mam 26 i mam gorzej bo nawet nie wiem co bym chciala robic,a ty masz chociaz ta architekture:) Ale czy masz do tego predyspozycje? umiesz rysowac itd? wiesz co bym ci powiedziala - jezeli masz wolne weekendy, dowiedz sie kiedy sa u ciebie wyklady z tego kierunku i sie przejdz. zobaczysz czy to jest to,czego chcialabys sie uczyc, mozesz podpytac innych studentow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tez bym sie chcia艂a cofnac do liceum i wybrac jeszcze raz ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewiczka

na sam pocz膮tek radz臋 pozna膰 Ci swoje mocne strony oraz znale藕膰 co艣 co ci臋 interesuje, jak膮 zajawk臋 czy hobby i probowac w tym kierunku 馃槈聽pocz膮tki s膮 trudne ale im bardziej b臋dziemy chcieli tym 艂atwiej b臋dzie nam co艣 sensownego osi膮gn膮膰 馃槈聽moj膮 du偶膮 motywacj膮 jest Aplan i jest przemy艣lenia, kt贸re publikuje na swoim blogu Teksty-aplana.pl - odk膮d zacz臋艂am go czyta膰 to zmieni艂am swoje podej艣cie do 偶ycia聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szklana pogoda

mi si臋 wydaj臋, 偶e powinna艣 najpierw pozna膰 co艣 nowego. Ciezko jest wybrac odpowiedni膮 drog臋 nie znaj膮c niczego. Mi pomog艂o czytanie, ksi膮偶ki podr贸偶nicze, krymina艂y, p贸藕niej jakie艣 porandiki. Bardzo duzo czytam, uzale偶ni艂am si臋 馃檪 az kupi艂am sobie inkbooka lumos. I teraz pobieram sobie ksi膮偶ki i czytam dalej. Warto poznac samego siebie, spedzic troch臋 czasu z samym sob膮, a dopiero p贸藕niej walczy膰 o lepsze jutro 馃檪 bo b臋dziesz wiedzia艂a czym walczy膰 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 EmilyJeterson

Pr贸buj wszystkiego, to moja rada 馃槈

Ja wiem co chce robi膰, ale niezbyt mog臋, nie ma to jak ograniczenia niezale偶ne od nas samych. Nie wiem co gorsze.聽

Ale tak serio to mo偶esz sobie kupi膰 pierwsz膮 lepsz膮 ksi膮偶k臋 do tego zawodu. Sprawdzi膰 na necie, youtube, grupy na fb, a p贸藕niej jak nadal b臋dziesz chcia艂a to tak jak kto艣 tam napisa艂, id藕 na wyk艂ad z tego, jeden, drugi i b臋dziesz by膰 mo偶e ju偶 wiedzie膰聽czy chcesz dalej w to brn膮膰 czy nie. Powodzenia 馃檪

Udost臋pnij ten post