Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ach i och

LOKATA W GETinBank - bać się czy się nie bać ?

Polecane posty

Słuchajcie mam trochę gotówki i chciałabym założyć lokatę w getinbanku. Teraz mają taką ofertę na 3 miesiące, coś ponad 6% wychodzi. Moi rodzice jednak odradzają i mówią, że to mało znany bank, że ludzie teraz tyle kredytów biorą i banki zagrożone i nie wiem, co zrobić? Wole mieć kilkaset złotych niż trzymać je w banku społdzielczym, w którym moze dostane 50zl

Gość kkllgg
bez obawy mozesz lokować w getinbanku Mialam tam już jedną lokate, która się skończyła, a teraz załozylam drugą

Gość a załóżmy hipotetyczną
jakie zagrożenie> ? Znam osobę, co przenosi lokatę z banku do banku, tam gdzie akurat najlepsze oprocentowanie. W getinie juz nie raz miala, teraz znowu przeniosla. O ile się orientuję , getin ma teraz najkorzystniejszą z lokat ...Czego się boisz?

dziękuję za odp. a czy żeby założyć lokatę, muszę założyć konto i je opłacać?

Gość kkllgg
codzienna kapitalizacja odsetek, masz wgląd do swojej kasy na bieżąco

Gość kkllgg
ja nie zakladałam konta, tylko złozyłam wniosek o lokatę, nastepnie przelalam kasę na wskazane konto

ja niczego, ale moi rodzice mnie zwymyślają, że sobie jakiś mało znany bank wybrałam - nie mieszkam w dużym mieście i u nas pełno PKO i GetInBank powstał stosunkowo niedawno, poza tym wszyscy zawsze trzymali w spóldzielczym chciałam tylko potwierdzenia od kogoś , kto miał tam lokatę albo tam pracuje :) dzięki :) tylko jeszcze interesuje mnie kwestia, co z kontem bankowym - czy muszę zakładać

Gość FuckMe
ta lokata jest na 4 miesiące i nie masz sie czego bać jest gwarancja bankowa do 100 tys euro do tego to polski bank pana Czarneckiego. Nie masz sie czego bać. Trzeba tylko wziąć pod rozwagę iż jesli wejdzie ustawa o podatku dochodowym to może ci się pobierać podatek od stycznia.

Gość kkllgg
otrzymasz od nich login i hasło, które potem sobie zmienisz i masz codzienny obraz kaski;)

Gość FuckMe
konta nie musisz zakładać chyba że chcesz zrobić przelew to bezpłatne konto techniczne.

Nie, ale banków jednego człowieka już parę było. Przecież to oprocentowanie nie jest jakieś szczególnie wysokie. Jak chcesz zarobić to wejdź w fundusze powiernicze i masz bez ryzyka 10-12% rocznie na części z nich, a w dodatku możesz zbyć jednostki udziałowe kiedy tylko chcesz i od ręki wycofać kasę częściowo lub w całości. Lokata to najgorsza metoda pomnażania pieniędzy.

Gość noś w chuście
Mam tam lokaty na naście tysięcy, już drugi raz i wszystko jest ok. Łatwy kontakt z konsultantem (raz coś mi się zawiesiło w kompie w trakcie składania dyspozycji i bez problemu mi to poprawili).

Gość kkllgg
tylko nie spanikuj, że dopiero na drugi dzień ujrzysz swoja kasę na koncie w Getinie;) po zaksięgowaniu

Gość FuckMe
bo lokata nie jest od pomnażania tylko od ochrony przed inflacją.

Gość kkllgg
babeczki na funduszach to ja dobrze zmoczyłam tylek, więc nikomu nie doradzam Rzeczywiście, kontakt z konsultantem jest dobry

Gość FuckMe
6% masz już bez podatku więc to chyba ty kpisz

Gość FuckMe
a dokładnie to 6,08 % netto radzę zapoznać się z ofertą a dopiero potem się wypowiadać

Ale to i tak są grosze. A fundusze jak brałeś agresywne licząc na 35% rocznie to nic dziwnego. Trzeba się nauczyć dywersyfikować portfel. I co to za nacisk akurat na malutki Getin? Pracujesz tam czy co? Podobne warunki ma co drugi znany bank. Zwłaszcza dla większych lokat.

Gość FuckMe
Tylko jeszcze nie wiadomo jakie będzie oprocentowanie teraz w listopadzie i na ile miesięcy będzie lokata. Nawet ja jako pracownik dowiem się dopiero jutro :) Bo to o czym rozmawiamy to była oferta na październik

Gość FuckMe
Ja nikogo nie naciskam padło pytanie to odpowiedziałam proste na to samo samo wychodzi iż chyba sprzedajesz fundusze bo tak naciskasz na nie :P

Nietrudno zauważyć, że coś cię łączy z tym bankiem bo zachęcasz niemożliwie. A kompleksowa oferta znaduje się pod linkiem który podałem i Getin jest tam niestety jakimś marginesem w ogóle.

Gość FuckMe
Tia dane wzięte z sufitu wiem co mam dostepnego w placówce i lokata pazdziernika miala 6,08 netto a te 6,04 to w getin online a to zupełnie inna historia

Funduszy się nie sprzedaje. Oferuje się jednostki uczestnictwa i robi to online każdy liczący się bank jako agent rozliczeniowy. Na funduszu zrównoważonym nie ma żadnego ryzyka i wychodzi się te 10% spokojnie po roku, a czasem i więcej.

Gość FuckMe
kogo zachecam????????????????????????????? ja tylko prostuje wasze bzdurne informacje i tyle. Pod Twoim linkiem jest podane oprocentowanie 3 miesiecznej lokaty slonecznej a nie lokaty miesiaca proste