Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna niezdecydowana

Dominik- imie dla chlopca

Polecane posty

niedlugo urodze synka i zastanawiam sie jak dac mu na imie. Jakis czas temu postanowilam ze bedzie to Dominik ale teraz nie jestem pewna. Chcialabym zeby imie mojego syna bylo normalne ale nieoklepane, malo spotykane ale nie wymyslne... Moze ktos sie wypowie

Gość a ja.....
u nas jest raczej częste. Mój syn ma 3l. i tak na imię, a teraz po sąsiedzku jest dwóch Dominików, w przedszkolu w tej samej grupie też jeszcze jeden, a w innych w sumie kilku

a gdzie mieszkasz?

nie chce zrobic mu krzywdy imieniem, zeby nie mial kiedys do mnie pretensji

Gość nie jest bardzo orginalne
ale ładne. Podoba mi się i mówilam zawsze ze jak bedę miała syna to tak go nazwę. Syn mi się trafil ale nazwalam go inaczej. Nie żaluję, choć do Dominika mam sentyment.

bardzo ładne imię u nas nie jest często spotykane. w rodzinie mam jednego rocznego Dominika :D

Gość a ja.....
Poznań

Gość bella mina
pewnie sliczne zwyklłe nie jakkis kurna iwo, kevin itp. super chodz jedna normalna, bo tak to siedza na tych zwolnieniach i nawet nic wymyslec niepoitrafia.

tak sie sklada ze u mnie w rodzinie nie ma zadnego Dominika, mieszkam w podmiejskiej miejscowosci i nie przypominam sobie zebym gdziekolwiek slyszala ze ktoras dziewczyna tak dziecko nazwala

za 3 tygodnie rodze a dopiero od tygodnia zrobilam sobie wolne, tylko z tym ze mam swoj biznes i nie moglam sie od niego wczesniej oderwac bo zawsze cos mi wypadalo:)

Gość ja znam wielu
i malutkich i takich w moim wieku a nawet starszych. Co nie zmienia faktu ze imię na prawdę super. Brzmi tak tajemniczo.

moj maz chce zebysmy dali mu na imie Filip ale coraz czesciej slysze to imie na spacerze i wydaje mi sie zbyt popularne wsrod mlodych mam

prze wszystkim trzeba wziąć po uwagę to ze maleńki Dominik będzie przez kilka lat tylko dzieckiem a potem dorosłym mężczyzną, a prawdę mówić imie dla poważnego dorosłego mężczyzny to na pewno nie Dominik, ale na pewno jest lepsze niż< Ariel ,Rafael, Rufin, Balbin i wiele innych

ja szukajac imienia dla dziecka myslalam tez o tym zeby brzmialo "normalnie" za granica, gdyz bardzo czesto wyjezdzamy. Ja mam takie imie ze niejeden obcokrajowiec lamie sobie na nim jezyk, a u nas w polsce jest bardzo popularne. A dominik to imie nadawane chlopcom w calej europie, przynajmniej tak mi sie wydaje

Gość no jasne dla mezczyzny
to tylko Bronislaw. Myślę, ze teraz powinien wejsć nakaz odgórny nadawania chłopcom imienia Bronek. Co za głupota. Czemu Dominik nie jest imieniem dla mężczyzny. Wiesz jakiego ja znam dorosłego mężczyznę imieniem Dominik? Oj lepiej ze nie wiesz :P A znam w sumie 2 ale jeden jest wlochem. Co nie zmienia fakty ze też dorosły i tez Dominik :P

Gość agnieszka12345..
ja dla syna rozważam Dominik lub Julian - nie mogę się zdecydować:) Jak to imię nie męskie? właśnie jest super. i piszę obiektywnie, dużo fajnych facetów bardzo męskich nosi to imię:)

Gość Mama spodziewająca się dziecka
Dla małego Dominiś, Domiś dla dorosłego Dominik. Bardzo ładne imię.

mi sie podoba takie imie. ja zawsze bralam pod uwage takie imiona jak : FILIP PATRYK DOMINIK SEBASRTIAN I ADRIAN I DAWID

Dominik, bardzo ładne imię i w dodatku kojarzy mi się z fajnym facetem. Bynajmniej nie z jakimś zniewieściałym:-)

Gość butelkowa mama
Imię ładne, ale nie sugeruj się ze nie słyszałaś, bo jak ja dawałam imię starszemu, to też mi się wydawało, że nie mam w otoczeniu nikogo o takim imieniu, a teraz się okazuje, że w klasie ma 3 chłopców o takim samym imieniu;) Imie musi być odpowiednie dla Was, żeby i Tobie i mężowi się podobało. Każde imie będzie dobre jeśli nie będzie nazbyt wyszukane i udziwnione i WAM będzie się podobało....

Gość mój ma 8,5 miesiąca
Mam chrześniaka Dominika. Ogólnie ładne imię, tylko nie ma żadnych ładnych zdrobnień - u mnie odpadało.

Gość mnie sie srednio podoba
moze nawet nie zabardzo , a to dlatego ,ze kojarzy mi sie z malym dominikiem , a niezbyt pasuje do doroslego faceta . Ale ogolnie imie ok . Nie sugeruj sie moja wypowiedzia, daj tak jak tobie sie podoba , jezlei chcesz Dominik to daj Dominik :-)

Gość mnie sie srednio podoba
* z malym Dominikiem ( poprawiam ) , po prostu wydaje mie sie ,ze nie pasuje doroslemu facetowi . Sama znam 5 letniego Dominika - wlocha , ale u nich to imie jest na porzadku dziennym .

wlasnie fajnie ze trudno zdrobnic bo nie lubie jak ktos zdrabnia imiona.

Moim zdaniem super imie- tez sie nad nim zastanawiam dla synka- nad tym, albo nad Jacusiem Mam juz Marka w domu i tez uwielbiam to imie

Gość niezdecydowana przyszla mama
teraz to pelno Olivierow, kubusiow igorow, tak jak dziewczynek nikolek wiktorii oliwii

ja mam Aleksandra, ale jak kiedys bedzie drugie dziecko i bedzie chłopcem to własnie imie Dominik juz mamy wybrane, ale ostatnio tez mi sie Julian spodobał:)

ja mam na imie Dominik i osobiscie bardzo mi sie podoba... ;) w ogole historia tego imienia i patroni jest ciekawa...

Gość gość
jestem mamą 17 letniego Dominika który lubi swoje imię.Los pokierował nim tak że obecnie mieszka za granicą i tez nie ma żadnych problemów z powodu imienia,Wymówią je chyba wszystkie narody .kiedyś 17 lat temu to było dosć orginalne imię....a mamy jeszcze nikodema