Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluuum !!-

Siostrzenica mnie uderzyla-oddalam jej ,i ja jestem ta zła??

Polecane posty

Gość dziwny ten skarbek
Najwyższy czas :D.

Gość ja uwazam
Nie napinaj sie tak,bo ci zylka peknie he he,wyluzuj bo za bardzo sie nakrecasz.

Gość ffrrtrte
osoba ktora bije zawsze bedzie bic i sie nie zmieni,bo to siedzi w srodku tej osoby do konca zycia wiec autorko mysle ze masz zadatki na przemocowca jesli do dziecka nie panujesz nad nerwami

Gość pluuum !!-
niekoniecznie ffrrt..Mnie matka bardzo często bila w dziecinstwie i wieku nastoletnim,niemal codziennie,jak nie biła to wrzeszczała,ale na wnuczke to nawet glosu nie podniesie.Mała wchodzi jej na glowe doslownie a ona ją zaglaskuje, mnie to by zatłukla na miejscu jakbym sie tak do niej zachowala gdy bylam w wieku wnuczki. Nie mam zadadkow na przemocowca bo ja swojego rodzonego dziecka mysle ze bym nigdy nie uderzyla, bo to by było mojee rodzone,a to jest roznica.Swoje bym kochala bezwarunkowo, a do siostrzenicy nie zywie takich milosnych rodzicielskich uczuc jakie siostra do niej ma

Gość aj tam aj tam nie gadajcie
dobrze zrobilas autorko a jej ojcu bym powiedziala jak sie smarkata zachowuje

Gość dziwny ten skarbek
Ja tez nie mam "rodzicielskich uczuć" do swojej siostrzenicy. jest rozbrykana i moja siostra tez jej na zbyt wiele pozwala. ale odkąd była mała, stanowczo jej konkretnych rzeczy zakazywałam. Czasem zrobiła jakieś głupstwo, ale nie wyobrażam sobie jej uderzyć. A co maja powiedzieć panie w przedszkolu? Żadne z dzieci nie jest ich i na pewno nie wszystkie nie są grzeczne. A wychowują je tam bez bicia. Co do Twojego dzieciństwa, współczuję. Ale wiesz co...Czy to nie jest też trochę tak, że czujesz żal i zazdrość że Twoja mama ciebie biła a jej nie? Jesteś dorosła, ale chyba siedzi w Tobie ten chochlik i podburza cie troche..?

10 letnie dziecko jest już chyba na tyle rozumne że wie co wolno a czego nie , to już duża dziewczyna. Wg mnie wina leży po stronie rodziców co nie wychowali dziecka jak trzeba -jak można pozwolić na plucie czy bicie innych? Bezstresowe wychowanie! Ja bym nie oddała dziecku a matce dziecka .Jak dzieciak opluje to matke opluć! Moze coś zrozumieją

Gość dziwny ten skarbek
Ja bym nie oddała dziecku a matce dziecka .Jak dzieciak opluje to matke opluć! Moze coś zrozumieją Dokładnie! A bezstresowego wychowania nie ma. Dziecko musi znać zasady i trzeba ich przestrzegać. Dziecko wbrew pozorom, czuje się bezpiecznie, jeśli ma z góry określone ramy wychowania. A reagować najlepiej jest nie u 10-cio letniej dziewczynki, ale dużo, dużo wcześniej. Takie problemy nie powstają z dnia na dzień. Dziecko przesuwa szalę swojego zachowania regularnie. Jeśli nie widzi żadnej kary, nikt nie zwraca mu uwagi, dochodzi właśnie do takich scen.

Gość kawa z mlekieeeem
i dobrze zrobiłaś ! ludzie, ona dostała w GŁOWE! ja jakiś czas temu miałam b. poważny wypadek i gdyby nagle jakaś rozwydrzona gówniara przywaliła mi ciężką książką w głowe to prawdopodobnie dostałabym zapalenia opon mózgowych dlatego trzeba wychowywac swoje dzieciaki a nie obchodzic sie z nimi jak ze szklanką, po tyłku zawsze można przylac - od tego się nie umiera a przynajmniej nauczy czegoś gówniarza

Gość dziwny ten skarbek
Oczywiście :D!!! Zabić , zatłuc i pochować w piwnicy a potem dochować się swoich dzieci i zrobić z nimi to samo :D. Tak, tak należało by zrobić...Oj, niektórym po wypadku mózg przestał działać :D.

a ja uważam, że autorka zrobiła dobrze. Bo po pierwsze nie uderzyla jej mocno i dziecko bylo zdziwone, że ktoś zareagował, więc moze sie nauczy czegoś a po drugie ona zrobiła to złośliwie, bo autorka nie chciała za nią wykonać pracy domowej.

Gość ja uwazam
NIE,najlepiej jak dziewczynka podejdzie do cioci i wyjebie jej w pysk,a ciocia pokornie jeszcze przeprosi swoja siostrzenice za to ze smiala nieodrobic z nia pracy domowej,he he.

Gość do dziwny ten skarbek
zamknij ryj lamusiaro

Gość dziwny ten skarbek
jem kupę mojego dziecka :)

Gość dziwny ten skarbek
które nasrało mi na buzie, a ja i tak w żaden sposób go nie ukarze tylko będę pokorna wobec niego:)

Gość bardzo dobrze zrobiłaś autorko
ja na twoim miejscu zrobiłbym to samo.