Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawy tej sprawyy

Mam pytanie dotyczace przesłuchania na komendzie

Polecane posty

Gość ciekawy tej sprawyy

otóż sprawa jest taka ze niedawno miałem wypadek czy tam kolizje samochodowa i jestes sprawca tego zdarzenia tylko ze zostałem wezwany jako swiadek a nie sprawca. O co chodzi? zastanawiam sie. moze kto pomoże?

Gość ciekawy tej sprawyy
tak ja spowodowałem tylko ze osoba poszkodowana zadnego oskarżenia czy cos nic nie wniosła

Gość ciekawy tej sprawyy
nie mam pojecia czy cos mi grozi. A jak takie przesłuchanie wyglada?

Gość bubum bum bum
jestes świadkiem, bo na razei nie ustalili winy, jak po przesłuchaniu stwierdzą, ze kolizja była z twojej winy to zostaniesz "przekwalifikowany" na podejrzanego, a po złożeniu wniosku o ukaranie przez policję (gdy wykroczenie), albo aktu oskarżenia (gdy przestępstwo) będziesz obwinionym (gdy wykroczenie) lub oskarżonym /9gdy przestępstwo).

Gość ciekawy tej sprawyy
no niby ja i ten poszkodowany wsiedliśmy do radiowozu i cos tam wypisywał policjant i to wszystko, jakies dokumenty pospisywał i juz. A czy te przesłuchania sa grupowe czyli wszyscy swiadkowie w tym samym czasie i dniu maja to przesłuchanie czy w inne dni?

Gość bubum bum bum
nie a reguły, więc na twój termin może druga strona tez być wezwana. co do zasady świadek nie może wysłuchiwac zeznań innego świadka, zanim sam nie zostanie przesłuchany. Jednak po przesłuchaniu obu świadków, jeśli policja ma wątpliwosci bo zeznania się np. wzajemnie wykluczają to może konfrontować świadków - wtedy razem jeszcze raz zeznajecie.

Gość uhauha
Wypadek a kolizja to dwie zupełnie inne rzeczy. Wypadek - to zdarzenie gdzie mamy do czynienia z ofiarą śmiertleną! Kolizja - to zderzenie się pojazdów bez ofiar śmiertelnych.

Gość ciekawy tej sprawyy
zdecydowanie to była kolizja bo zadnych ofiar smiertelnych nie był ale kogos tam wzieli do szpitala i nie wiem czy tam siedział pare dni

Gość bubum bum bum
do pm wcale nie zawsze Art. 177. 1. Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 1, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 2. Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. 3. Jeżeli pokrzywdzonym jest wyłącznie osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w 1 następuje na jej wniosek. Art. 157. 1. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia, inny niż określony w art. 156 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Gość Czarna Maambaaa
mam nadzieje ze ten ktoś, kto trafił do szpitala przebywał tam mniej niż 7 dni, bo jak powyżej 7 to lipa.

Gość bubum bum bum
skutek śmiertelny to jeden z typów tego przestępstwa wpływający na wyższy wymiar kary, zreszta napisane w powyższym art.

Gość gość
JOZSxG09z70rNDGgfSH3Lwmt