Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lipsss

Allegro O CO CHODZI?

Polecane posty

Ktoś kupił ode mnie przedmiot na allegro w godzinach rannych. w opcji dostawy miałam paczkę priorytetową. Dostałam maila od allegro z takim okienkiem tzn kartą płatności i tam jest coś takiego "Bank potwierdził przekazanie wpłaty na Twoje konto w Płacę z Allegro. " i data rozpoczęcia, data zakończenia. tzn że ten ktoś już wysłał mi pieniądze? Dzwoniłam do banku o 15.00 i jeszcze ich nie ma. Wysłałabym jutro temu kupcowi towar ale jak pieniędzy nie będzie dalej na koncie to się boje. Czy ten mail to gwarancja, że pieniądze już do mnie idą? Nie znam się kompletnie na ten formie płatności PŁACĘ Z ALLEGRO.

Tak, to znaczy, ze ida, beda do 3 dni, jesli nic sie nie popsuje Mozesz wyslac jak dojda

To znaczy że pieniądze są w trakcie przekazywania a wpłata w banku jeszcze nie została zaksięgowana na Twoim rachunku :) jeszcze mi sienie zdarzyło żeby po takim mailu nie wpłynęły pieniądze na konto, ale czasem trwało to do dwóch dni.

Gość pogadajmy o tabsach antyyyyy
tej kasy nie będziesz mieć na koncie, tylko na koncie allegro. Wejdz w platnosci, tam jest coś takiego: "wplaty od kupujących". Powinno już być zaksięgowane. Możesz wtedy sobie klinkąć żeby Ci allegro wypłaciło na konto i dziś wieczorem/jutro rano bedziesz miec na koncie w banku. A wysyłac już możesz jeśli kasa jest na koncie allegro, bo to Twoje.

Gość ddd123
Musisz zlecić wypłatę środków z Płacę z Allegro na Twoim profilu Allegro. Wtedy dopiero będzie zlecenie przelewu na Twoje konto w banku. Płacę z Allegro to taki pośrednik między bankiem kupującego a sprzedającego.

Gość takakulturalna
Musisz wejść na swoją kartę w Allegro (Twoje konto) i kliknąć na Płacę z Allegro- tam musisz kliknąć aby Allegro przelało pieniądze na Twoje konto. Bo one są już u Allegro dla Ciebie, ale trzeba je przelać na Twoje konto.

Mi czasem trwalo 5 dni - kiedy byl weekend. Wplaty powyzej 20zl sa przelewane automatycznie, ponizej istotnie trzeba kliknac zeby wyplacic i od wyplaty do 3 dni roboczych masz je u siebie

Ale przecież na allegro wcześniej sie zaznacza jak często mają przesyłać kasę. Ja mam np tak że przesyłają każdorazowo jeśli wpłata jest wyższa niż 20 zł i zawsze przesyłają.

Czyli mogę poczekac aż pieniądze dojdą na moje konto i dopiero wysłac towar tak? Bo myślałam że ten mail to taka gwarancja i że kupiec może pozniej robic problemy że tak pozno wysłałam

Moze robic problemy, bo wielu nie przeczytalo regulaminu allegro. Ale masz takie prawo. Jak chcesz i mozesz to wyslij

Sprawdź panel PzA i zobacz czy masz te pieniądze na stanie. Jeśli są to zleć wypłatę na swoje konto - będą jutro po 15.00 u ciebie. A towar możesz śmiało wysłać. Jeśli transakcja w PzA ma status Zakończona to te pieniądze masz już gwarantowane i czekają na twoim subkoncie w Allegro aż wypłacisz (o ile nie masz ustawionych wypłat automatycznych).

mialam ustawione zeby pieniądze przesyłano w kazdy czwartek, ale teraz zmieniałam "w każdy dzień roboczy" to może jutro będą już.

Samym mailem nigdy się nie sugeruj bo może się trafić fake - miałem tak raz. Ale jeśli widzisz tę wpłatę w panelu PzA i jest Zakończona to tej kasy nikt ci już nie zabierze i na 100% dostaniesz ją gdy zlecisz wypłatę. Możesz więc śmiało wysyłać paczkę do człowieka. A jak masz obawy to poczekaj do popołudnia na realizację zlecenia wypłaty i wtedy smaruj na pocztę, ale paczkę już przygotuj bo jak ktoś szybko wpłaca to nie lubi czekać tydzień na wysyłkę...

Ja preferowałem zawsze ręczne wypłaty. Zlecając nawet późnym wieczorem zawsze miałem kasę na drugi dzień. Czasem o 11-12.00, a czasem 15-16.00. Za wyjątkiem dni świątecznych i weekendów oczywiście, ew. drobnych awarii PzA, które czasem się zdarzają, ale kasa nie ma prawa przepaść.

no jest napisane ze wpłata zakończona. jutro wyślę, dzięki wielkie za pomoc