Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga_40

Niegrzeczne i pyskata córka- sposoby na małolatę

Polecane posty

Gość Aga_40

Moja córka jest nieznośna.... Ma 12 lat i w niczym mi nie pomaga. Pyskuje i nie chce się uczyć. Ostatnio jak byłam na zebraniu to miała same 1 i 2 z pięciu przedmiotów :( To przegięcie aby dziewczynka w tym wieku miała takie stopnie. Odpuściłam jej obowiązki domowe aby mogła się uczyć ale ona i tak to olewa. Jestem samotną matką i może brak ojca ma na to wpływ- nie wiem. Mam czasem ochotę jej wlać bo już nie mam siły. Tylko czy lanie to dobry pomysł? Jakie kary wy stosujecie?

Gość mama 15latki
ja swoją córkę prostuję karami. Jeżeli ma w nosie naukę to nie dostaje pieniędzy na doładowania telefonu, zakaz kozystania z internetu, ograniczone kieszonkowe. Jak byłą młodsza nie mogła wychodzić do koleżanek, nikt nie mógł jej odwiedzac. Jedyny kontakt z rówieśnikami miała w szkole. Kary są dużo bardziej bolesne niż zwykły klaps. Tylko pamiętaj że jak raz dasz kare to za nic w świecie jej nie popuszczaj bo w tedy dasz dziecku do zrozumienia że tylko je straszysz a i tak jesteś bedziesz niekonsekwentna

brak ojca nie ma z tym nic wspolnego..... ja wychowalam sie bez ojca i na moja nauke to nie mialo wplywu . corka pewno wchodzi w ten glupi wiek.... w glowie jej chlopcy i koezanki .