Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pitutututututu

ILE WYDAJECIE NA JEDZENIE ???

Polecane posty

Gość jijijiji
800 zl

Gość do slamazara
a obiadów nie jesz? i 10 plasterkow kielbasy to jesz tylko 1 dziennie ? jest chyba sniadanie i kolacja....

Gość do slamazara
i 1 pomidor na cały tydzien ?

do slamazara - są ludzie, którzy jedzą jeden posiłek dziennie. Ja tak jem gdzieś od połowy szkoły średniej i nie narzekam. A za tą kasę faktycznie można przeżyć. Ostatnio miałam 10 zł na na tydzień i dało się.

Gość do slamazara
bez obrazy ale 1 raz dziennie to jedzą psy (nie pisze tego obraźliwie tylko na prawde psy jedza tylko 1 raz) a człowiek to powinien minimum 3 , a zalecane jest 5 jeśli je się 1 raz dziennie to można się nawabić poważnych chorób

Gość 111111111111111111111111
to co wy jecie za 90 zł na miesiąc? przecież to wegatacja, odmawiacie sobie przyjemnosci z jedzenia?? ja lubie sobie od czasu do czasu zjeść coś lepszego, np ser pleśniowy, halibuta, łososia, węgorza, jakieś dobre wędliny, warzywa i owoce zagraniczne dobrej jakości z EKO sklepu , a nie z biedrony, tak samo z napojami i czipsami , nie lubie podróbek, tylko oryginalna cola i oryginalne chipsy jakies Crunchipsy itp. no po prostu nie umiem tego pojąć co wy jecie sama tez od czasu do czasu mam ochote na cos prostego i taniego, np chleb ze smalcem, ale ogólnie staram sie bardzo zdrowo odżywiać, ale też i dobrze

Gość 111111111111111111111111
i wydajemy na to 2 osoby jakies 2 000 zł miesięcznie, nie umiemy sobie odmowić dobrego piwka, winka itp jedzenie to przyjemnosc

Gość PATI hehehe
my tez wydajemy okolo 2 tysiecy, nie mam pojecia co trzeba jesc zeby wydac 100 zł na miesiac ludzie! przeciez trzeba jesc kilka posiłków dziennie, w tym co najmniej 1 na ciepło, wy na prawde żyjecie tylko o samych bułkach? znacie w ogóle smak jakiejś dobrej wędzonej ryby? zagranicznych owoców? no nie kumam

do slamazara a obiadów nie jesz? kupuję ziemniaki, sos w proszku, ogórki kiszone lub korniszone, makaron z jajkiem, jajko z mąką, itd. i nie chodzę głodny zawsze patrzę gdzie jest promocja, kupuję w Biedronce, Sano, Tesco, wszystko idzie kombinować trzeba tylko chcieć i myśleć i ważę 80kg

Gość hahhhhhhhhhhhhhh
A Wy nie rozumiecie, że są ludzie, którym musi określona suma wystarczyć. Ja nie wyobrażam sobie przejadać 2000 zł :/

Gość uważam że można za 100 zł
jeść całkiem dobrze, ale wymaga to dużo pracy w kuchni, umiejętności, czasu i sprzętu, który nie każdy ma i który też pochłania prąd. Ja "przejadłam" w październiku nieco ponad 500 zł (jestem sama) i uważam, że to za dużo, mogłabym wydać ok. 150 zł - co widać wyraźnie - kupowałam sporo niepotrzebnego śmieciowego jedzenia. Tego wydatku nie ma co żałować, bo chipsy i słodycze tylko szkodzą, a przyjemność można mieć taką samą z np. śmietany z bakaliami i owocami.

Gość do slamazara
to jest bardzo nie zdrowe odżywianie zapytam wprost - nie stać cię czy po prostu jestes taki oszczedny??

Gość do slamazara
u mnie około 5 zł sztuka

Gość uważam że można za 100 zł
Niezbyt jasno to napisałam: chodziło o to, że mogłabym o 150 zł mniej wydać czyli 350, nie głodując, a nie że za 150 zł jadłabym caly miesiąc, choć uważam, że to możliwe tylko wymaga wielu wyrzeczeń.

Gość marelooooooooooooooooooooooooo
u mnie makrela za 6-7 zł

Gość mam zamiar
czy cj co wydaja 2000zl zastanowjlj sje ze te 100 wydane na wyzywjenje to njerzadko mus a nje przyjemnosc?????????????///

Gość marelooooooooooooooooooooooooo
u mnie makrela za 6-7 zł

Gość hahhaha
a mówiłam wam wczoraj że BIEDRONKA TO NAJDROŻSZY SKLEP !!!!!!!!!!!

Gość Ahossik_1991
My z mężem jakieś 350 zł na dwoje. Ale: -ziemniaki swoje, -świniak swój ( sami zabijamy robimy wyroby) -kiełbasa rolada kaszanka-z tego też świniaka powstają pieczenie i są o niebo lepsze niż wędlina ze sklepu, mięso z tego świniaka kręcę na mielone i zamrażam. -jajka swoje, -maliny, jabłka swoje (maliny zamrażam pakowane w woreczkach na zimę) -cebula, por ,marchewka ,pietruszka,czosnek, buraki, kapusta swoje -wódki z wesela to nie przepijemy chyba z 10 lat co nam została. -pomidory swoje-robię potem sok w butelki -dżemy swoje-robię w październiku z późnych malin jabłek i śliwek Kupujemy ryby ser żółty, dużo jogurtów i soków pieczywo makarony słodyczepiwo wino kasze kuskus sosy do spaghetti(lubimy ze słoika) drób, czasem pasztet przyprawy i często warzywa w puszkach-kukurydza groszek itp.) kupujemy mąkę, cukier (mąki idzie dużo często robię naleśniki) Nasze dochody to przy tych wydatkach na jedzenie jakieś mąż 2800+700 ja. On inżynier budowy a ja siedzę z dzieckiem i zajmuje się domem i troche gospodarką. Ogólnie nie narzekamy, moglibyśmy wydawać wiecej na jedzenie ale zakupy robimy w biedronce-z reszta mamy blisko, i najtaniej wychodzi. dla pałnego obrazu sytuacji ja mam 21 i studiuje a on 25 lat

Gość wszystko fajnie ale dla
pełnego obrazu to należałoby doliczyć koszt utrzymania świniaka, pola kartoflanego itd. :) Choć i tak pewnie wychodzi taniej niż kupowanie wszystkiego w sklepach - ja też staram się jak najwięcej żywności produkować sama.

Gość Ahossik_1991
No dobra przyznaje że pole i świniaka utrzymuje teść-finansowo - my przy nich tylko chodzimy karmimy itp. Mieszkamy z teściami my na górze oni na dole gotujemy osobno ale i tak taniej nas to kosztuje. Zycie na wsi wychodzi taniej poprostu-wiecej swojego. Utrzymanie pola z warzywami nie jest drogie-kupić trzeba tylko sadzonki, potem tylko pielić ,nawóz jest od świnek:)

Gość wszystko fajnie ale dla
To popieram, nie tylko taniej, ale i zdrowiej. Tyle, że trzeba się sporo napracować.

do slamazara - mój pies je 2 razy dziennie, a ja raz i jakoś żadne z nas nie umarło. Jem ciepły posiłek raz w tygodniu - mięso i warzywa z wody, a przez pozostały czas jem 1, max 2 bułki z serem i jakimś pomidorem czy ogórkiem. Czasem parówkę, ale rzadko. Nawet czasem mam na tyle kasy, żeby zjeść jakąś pizzę na mieście. I nie narzekam. Gdybym jadła częściej, to byłabym gruba jak świnia. A tak przynajmniej wagę trzymam.

ja mięsa jajek i warzyw nie muszę kupować kury, bojlery i gęsi mam bojlery dawno zabite i tera gęsi zabijam zostało mi 15 do zabicia a każda jedna ges kosztuje 100 zł