Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębowa

Śniło mi się, że ząb (piątka górna) rozpadł mi się na kawałki. Co to może znaczy

Polecane posty

Gość zębowa

Co to może znaczyć? Chciałam zobaczyć w senniku, ale tam głównie wypadanie zębów, a ten mi nie wypadł, tylko jego górna połowa rozpadła się na kawałki. Szukać pod ukruszeniem, czy pod złamaniem?

Gość zębowa
Tylko bez nabijania się ze mnie. Ostatni mój sen się sprawdził i teraz się boję jak ch*lera.

Gość Ja pracuje, ale po sieci chętn
A mi się parę dni pod rząd śniło, że mój kuzyn, który umarł do mojego pokoju przychodził, a ja leżałem w trumnie zamiast w łóżku.

Gość sen o zębie
podobno zwiastuje chorobę. ja tam w to nie wierzę ale jakieś 4 dni temu też mi się śniły zęby i wczoraj moja córeczka się rozchorowała, byliśmy z nią w szpitalu, ma zapalenie krtani ale i tak stawiam na zbieg okoliczności. raczej.... :)

Gość sen o zębie
a co ci się śniło? że się tak boisz?

Gość sen o zębie
no tak to jest ukruszenie

Gość Ja pracuje, ale po sieci chętn
Też trochę niepokoju odczuwam, po prostu nieprzyjemne takie sny są.

Gość AnnonOP
Ząb symbolizuje Ciebie, rozpad na dwie części sugeruje że niedługo staniesz przed wyborem tragicznym(Obie opcje będą złe). Najlepiej strzel sobie od razu patelnią w łeb bo nie chcesz się z tym mierzyć...

Gość zębowa
Kruszące zęby to podobno problemy ze zdrowiem. Znalazłam takie coś: "Zęby górne oznaczają lepszych i znaczniejszych domowników osoby śniącej, dolne zaś gorszych. Usta bowiem uważane są w tym przypadku za dom, a zęby za ludzi w domu. Te po prawej stronie symbolizują mężczyzn, po lewej zaś kobiety. Siekacze oznaczają młodych ludzi, kły ludzi w średnim wieku, zęby trzonowe osoby starsze. Kto śni, że traci któryś z wymienionych zębów straci odpowiednio któregoś z domowników. Zęby jednak mogą też oznaczać to, co się posiada. Trzonowe przedmioty drogie; kły niezbyt wartościowe; siekacze meble. I znowu, sen o ich wypadaniu zapowiada jakąś stratę. Zęby obrazują też przebieg różnych spraw. Trzonowe są symbolem misteriów i nauk tajemnych; kły tego, o czym wie niewielu; siekacze tego, co jawne. Jeśli więc śnisz, że któryś z tych zębów wypada, odpowiednie sprawy doznają przeszkód." Z tego co pisze tronowe symbolizują starszych ludzi, a że to było po lewej to chodzi o kobietę. Ale mogą też symbolizować cenne przedmioty i "są symbolem misteriów i nauk tajemnych" Boję się teraz o moją babcię. Mieszka razem z nami, więc jest mi bardzo, bardzo bliska. Wczoraj bolały ją plecy. Mam nadzieję, że sen się nie spełni i nie zachoruje. Wolałabym stracić jakąś rzecz niż to żeby babcia chorowała. :(

Gość zębowa
*trzonowe

Gość ja zapytam logicznie
zdrowy masz ten ząb? Tak naprawdę ? Nie robi Ci się jakaś próchnica , nie pobolewa? Nie szczękasz zębami w nocy, nie zaciskasz szczęki ? Mi się tak jakiś czas temu śniło, jak wiedziałam, że ząb się nadaje do leczenia, a wizytę miałam zapisaną na za 2 tygodnie. Wtedy się śniło ze strachu przed straceniem go i przed dentystą ;) Poza tym mocno zaciskałam szczęki - nerwica jakaś, efekty stresów w pracy, życiu etc - i podświadomie się bałam, że zaciskając je mogę ten ząb ukryszyć, co mi się też śniło ;) Może tutaj trzebaby poszukać takiego powodu ?

Gość zębowa
ja zapytam logicznie ------ może i masz rację. Czeka mnie wizyta u dentysty w tym miesiącu. Mam nadzieję, że rzeczywiście to świadomość tego jest powodem snu i nic złego się nie stanie. Ale i tak się boję. :(