Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

palec serdecznie wskazujący

Polećcie dobry syrop na suchy kaszel dla 3-letniego dziecka

Polecane posty

Gość D.BillI
syrop z cebuli, miodu i czosnku:)

Gość Ożesz ja nie mogę
Drosetux - naprawdę dobry, i jest słodki, więc dzieci go lubią;)

sinecod kupisz bez recepty. na acodin junior potrzeba niestety jesli bedzie jednak potrzeba mozesz kupic acodin dla dorosłych (bez recepty) i dac dziecku 2,5 ml co 6 godzin w suchym kaszlu niestety jestem ekspertem :o czesta przypadlosc mojej corki eh z nami póki co juz drugi rok jest sinecod - ale w kropelkach nie syropie. mniejsza dawka do połkniecia a działa rewelacyjnie ;)

Gość Ożesz ja nie mogę
Naprawdę polecam Drosetux - dawali mi go rodzice, jak byłam mała, używałam go kiedyś, teraz i jeszcze będę. Bez recepry, tani i ma taki fajny smak:)

Gość marcjun
A dobry syropek na kaszel? Konkretny taki? Ja stosuję fenspogal i w zasadzie nic więcej nie potrzebuje o ile nie jest to rzecz jasna jakiś wielki atak na który potrzeba antybiotyków. Synek ma prawie 4 lata to tak od skończenia 3 roku życia już podaje mu ten syrop i wszystko ok:)

Gość husiuu
U mnie najlepiej się sprawdził Dicotuss Junior - dla 3 -latka jak najbardziej. Na pewno nie podawaj leków dla dorosłych w mniejszych dawkach - to może być bardzo niebezpieczne!

Gość gość
gość z 14.38 Powodzenia z tym syropem. Kiedyś to było tylko na receptę, ale niestety już nie jest. I teraz mądre matki nadużywają kiedy mogą. Ale to się zemści na zdrowiu dziecka w przyszłości.

Gość gość
Ja swoim dzieciakom na kaszel podaję fosidal, bo jest przeciwzapalny, więc nie tylko maskuje objawy, ale przede wszystkim zwalcza chorobę. Szybko i skutecznie. Podaję go już przy pierwszych objawach infekcji i naprawdę szybciej mi dzieci wracają do zdrowia

Gość Urka
U mojego dziecka na kaszel i mokry i suchy też pomaga Dicotuss. Wolę nie próbować leczyć go syropami gdzie połowy składu nie rozumiem. Dicotuss jest z samych naturalnych składników takich jak prawoślaz i miód. Jak dla mnie najlepszy

Gość gość
Myśmy teraz dostali od pediatry fosidal. Lekarz powiedział, że za dużo dzieci choruje i nie ma co ryzykować że wyhodujemy z tego zapalenie oskrzeli.

Gość gość
Niestety, syrop nie zawsze jest skuteczny. Nawet ten, który dotychczas się sprawdzał. Sama się o tym przekonałam. Córkę dopadł taki kaszel, że jedynym rozwiązaniem był wziewny Benodil. Dopiero po nim, wszystko odpuściło i kaszel się zmienił. Jeśli macie nebulizator to naprawdę polecam.