Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggg27

ile wynoszą was tygodniowe zakupy? UK

Polecane posty

Gość gggggggg27

jestem ostatnio w szoku, co tydzien wydaje 120/ 140 f na jedzenie dla 2 osob, w tym co 2 miesiąc chemia i jezeli komus sie bedzie chcialo rozpisywac, to czy moglisbyscie napisac co dokladnie kupujecie i na ile osob, ze starcza wam na tydzien?? albo ja nie umiem robic zakupow albo tak ceny poszly w gore..

ja wydaje jakies 70-80 funtow w tym chemia na 3 osoby, tzn 2 doroslych i 3-latek. a nie powiem ze jemy calkiem niezle, tzn. kurczaki zawsze free range, dzisiaj kupilam sirloiny (w tesco promocja jest na nie w dziale ze swiezym miesem)/rozgladaj sie za ofertami, a zakupy rob w tesco albo asdzie i od czasu do czasu w aldi.

a do pracy gotowane dania. dzisiaj zrobilam duzy gar sosu curry z kurczakiem ktory starcza na ok 8 porcji. wkladam w pojemniki i zamrazam z ryzem. koszt to jakies 1 funta od porcji. ok. 1 raz na tydzien jemy gdzies na miescie, tego nie liczylam w wydatki na zakupy...

Gość D.BillI
jak z głową zaplanujesz menu i pójdziesz do sklepu z listą, którą się będziesz trzymać to może się zmieścisz w setce, druga opcja promocje i okazje... a ceny poszły w górę - pierwsze z brzegu rzeczy - masło, pieczywo 20%, warzywa, owoce15-30%, nas jest czworo teraz i jak się zmieszczę w setce to się cieszę - z pieluchami włącznie;)

Gość gggggggg27
dziewczyny co kupujcie?? ja ostatnio specjalnie zrobilam sobie zakupy online, zeby nie nakupowac byle gowna, tez kupujemy kurczaki tylko free range, to samo z jajkami, i tez robie zakupy w asdzie, te sumy to bez pieluch i mleka..mieszkamy w Londynie, nie wiem czy to robi jakąs roznice..no cholery dostaje przy kasie..i za kazdym razem obiecuje sobie ze sprobuje wydac mniej..i znowu powtarza sie to samo.. ehh ja o wyjsciu na razie nawet nie marze..;)

Gość gggggggg27
d. BillI hmm moze zaczne pisac tygodnuowe menu, moze to pomoze, dzieki za pomysl:)

Gość D.BillI
też nie wiem, bo nie wiem jakie są ceny w Londynie, ale ja np. nie wliczam alkoholu, bo jeszcze nie piję, a chłop jak ma ochotę to kupuje sobie z własnej kasy...

Gość gggggggg27
my tez nie pijemy w ogole, ani nie palimy, takze tego tez nie wliczam,

Gość a gotujesz sama?
moze wyrzucasz sporo jedzenia, moze kupujesz za duzo i sie marnuje? U nas mysle, ze maksymalnie 70-100 funtow tygodniowo na jedzenie,ale jest nas trojka lacznie z dzieckiem, z tym ze jest juz wiekszy i je z nami. Kiedy jadl jeszcze zywnosc dla niemowlat,kaszki i mleko modyfikowane to trzeba bylo dodac jakies 70-80 funtow miesiecznie bo kupowalam drogie mleko i produkty specjalnie zamawiane. Kupujemy w Tesco, mieso u rzeznika,jajka free range w lokalnym sklepiku(sa zdecydowanie tansze niz free range w supermarketach,place 1.30 za 6 duzych jajek). W Aldim raz na 2 tygodnie kupuje zolte sery,serki do smarowania pieczywa (w stylu bielucha lub filadelfii),maja tez dobra oliwe extra virigin. Nie kupuje zadnych value,best buy, itp wiec to co kupuje jest drozsze,ale skoro sama gotuje to sie oplaca. Rowniez nie palimy, rzadko pijemy,rzadko jemy cos z take-away. Poza tym ze nie jemy w restaurajach to na zywnosci nie oszczedzam, czesto gotuje wiecej, czesc zamrazam i mam obiad jak znalazl na jakis inny dzien. Dodatkowo nic sie nie marnuje. Warto czasami tez zerknac na polki z przecenionymi produktami

Gość taka sobie młoda żonka
Lol.. no wiadomo zalezy jakie kto ma potrzeby.. My kupujemy raz wieksze zakupy w Lildlu.. Kilka duzych siatek nie przekroczyło nigdy 30 funtow :/ Potem juz pół produkty dokupywane przez tydzien.. Bez proeblemu 50 f na dwie osoby potrafi starczyc z jakims fast foodem i czyms dobrym na wieczór.. Zalezy naprawde od potrzeb.

aha w tym czasem i jakis % był teraz odpada ;) Londyn.

cos mi ucina posty . Suma ktora podalam to takie minimum ktore jestesmy w stanie osiagnac jak jest potrzeba bez wyliczania sobie jedzenia ;) No ale sa ty7godnie gdzie na zarcie pojdzie i 100 a nie wiadomo jak i kiedy.. Życie cóż..

Gość polii
ok. 60- 70 f na dwie osoby

Gość polii
zazwyczaj tesco (zakupy przez internet) albo morrison gotujemy prawie codziennie ze swiezych, podstawowych skladnikow, nie kupuje zadnych "gotowcow", bo raz jakosciowo takie jdzenie jest gorsze, dwa ze wychodzi drozej

polii wlasnie zastanawialo mnie to kupowanie w tesco przez neta :) A jeszcze nie zapoznalam sie z tematem.. jak dostawy, platne? W jakim czasie?

Gość polii
cena dostawy zalezy od dnia w moim miescie dostawa od 3.50 do 5. zamowienie musisz zrobic dzien wczesniej. bukujesz na przedzial 2 godz. np.10-12, 16-18 placisz od razu karta przy skaldaniu zamowienia wysylaja smsa kiedy mniej wiecej sie zjawia zaoszczedzam kupe czasu i fatygi, nie mamy samochodu.

Gość polii
od 3. 50 do 5 funtow, cena zalezy od dnia

Gość 20 funtów na dzień
Czasem jest więcej,czasem mniej. Jest nas 3(w tym bardzo wymagający pod względem kulinarnym facet i 3-letnie dziecko,jeszcze bardziej wymagające:/).Często kupuję w polskich sklepach,a tam wiadomo-drożej.

Gość dziewczyny a co kupujecie
Ja na trzy osoby, dla siebie i dwoch synow wydaje grubo ponad 100 :O

110f na tydz na 4-ry osoby, przy czym czasami dokupuje chleb lub mleko w tygodniu. Kidys kupowalam tylko w sainsbury,ale ostatnio zamowilam z tesco i bylam bardzo pod wrazeniem jakosci produktow, wiec teraz chyba tylko tam:)

Gość D.BillI
nam z kolei Tesco nie służy - w Asdzie jest taniej, także większy wybór polskich produktów i dużo taniej niż w polskich sklepach (do których zresztą mam daleko, więc rzadko zaglądam), a raz na miesiąc jade do Morrisona, bo tam mają najlepsze mięso i ryby, no i mam parę innych ulubionych produktów, ach no i Lidluś ukochany od zakupów warzywnych i uzupełniających;)

a wiesz,ze probowalam asde pare razy,ale cos nie moge sie przekonac do miesa i warzyw, bardzo za to lubie mieso z m&s ale to wiadomo,ze juz wiecej kosztuje,ale czasem sie skusze i cos kupie. slyszalam,ze morrison ma swietne mieso wlasnie i ryby,ale mi znowy jakos nie podrodze, bylam raz,ale nie mieli produktow,ktore uzywam czesto i zrezygnowalam. z reszta jakbym miala tak szukac gdzie najlepsze oferty, to podejrzewam,ze wieksza czesc tygodnia spedzilabym na lasnie zakupach spozywczych lol

Gość polii
vanilla sky chcesz powiedziec, ze tesco ma rownie dobre produkty jak Sainsbury?

Gość polii
ja tam raczej zakupow nie robie, ale wyobrzalabym sobie ze mieso,wedliny sery czasem warzywa i owoce beda lepszej jakosci w Sainsburym

Gość D.BillI
ja też nie jeżdzę i nie szukam ofert, ale mam pamięć do cyferek, więc mniej więcej wiem co ile kosztuje - z tych produktów, których uzywam, a zakupy już teraz w ogóle robię w drodze do przedszkola, pracy czy lekarza.... specjalnie jeżdzę tylko jak naprawdę już muszę, poza tym jak np. jest promocja na jogurty czy kawę w jednym markecie to za chwilę jest w innych też w sumie to muszę raz siąść i policzyć, czy lokalny rzeźnik i rybak jednak się nie opłaci hmmm

polii, produkty znanych marek,takich ktore sa dostepne w kazdym supermarkecie sa tansze niz w sainsburym,a np mieso czy warzywa i owoce kupuje tesco finest albo organic,i jakosciowo produkty sa bardzo dobre,a i tak wszystko wychodzi taniej wiec jestem bardzo zadowolona. wiadomo,ze kazdy woli cos innego, np kolezanka NIGDY nie kupuje miesa w supermarketach, jezdzi specjalnie na market,ale mi sie za bardzo nie chce. a jeszcze ci pwoeim,ze ja zasze zamawiam zakupy przez internet i zawsze mam mieso i warzya z najdluzsza data do spozycia i zawsze najswiezsze :)

a wedliny w tesco nie sa za dobre, to chyba jedyny minus i tam ich nie kupuje. sery np kupuje dobrych marek, jako,ze miesa nie jadam lubie sobie kupic dobry ser:d

Gość De Monik
Jkieś -130 tygodniowo na 3 dorosłe odsoby w tym dwóch meskich mięsożerców. zakupy głownie robimy w Sainsbury, wędllny często w polskich sklepach. Po warzywa często śmigam do Lidla bo po drodze do Sainsbury. Zakupy online? Zastanawiam się już długo ale nie mogę sie zastanowić. Ostatnio zabrakło mi jedzenia dla kotów i pomyslałam ze zamiast jechać najpierw porównam ceny w internecie. W tesco mieli buy one get one free. kiedy pojechałam do sklepu okazało się że guzik, wiec oferta zapewne była tylko w internecie...ech... Ciekawie wygląda portal mysupermarket, znacie? korzystacie? http://www2.mysupermarket.co.uk/ Można wrzucić zakupy do koszyka, zamienić na tańsze zamienniki, zobaczyć ile nasz koszyk będzie kosztował w różnych supermarketach :)