Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegroallegro

Co ze zwrotem?

Polecane posty

Gość allegroallegro

Doradźcie. Wylicytowałam na allegro od jednej kobiety rzeczy na dziecko. Zapłaciłam za towar i przesyłkę. Przyszły po tygodniu, jak się okazało minimum rozmiar za duże. Dziecko się w tym "topi". Zapasów odzieżowych robić nie zamierzam. Napisałam do niej, że źle aukcję opisała, że gdybym wiedziała, że takie duże, to na pewno bym nie kupiła. No to ona na to, że jak jestem niezadowolona, to żebym odesłała, a ona kasę zwróci. To ja się pytam czy zapłaci za przesyłkę, bo jak nie to nie odsyłam. Ona stwierdziła, że sama nie raz odsyłała i to na własny rachunek i ona mi też nie zwróci. Odpisałam, że w takim razie ja nie odsyłam, dokładać do tego nie będę, ale wystawię jej komentarz negatywny lub neutralny. Wkurzyłam się, bo to przez jej błąd, a nie moje widzimisię nie chcę tych rzeczy. Jak Wam się wydaje: powinna oddać za przesyłkę czy nie?

Gość allegroallegro
podnoszę

Gość zwykle się nie oddaje
więc nie odsyłaj

Gość allegroallegro
Chodzi mi o Waszą opinię. Czy Wy domagalibyście się zwrotu pieniędzy również za przesyłkę czy tylko towar? I czy wystawiać negatywa? Zasłużyła wg Was?

zazwyczaj przy wszelkiego rodzaju zwrotach płacisz ty, niestety

Gość allegroallegro
fannky: owszem, jeśli bym zwróciła bez powodu. Ale skoro to ona mnie w błąd wprowadziła i opisała rozmiar 52-54, zamiast 56?

Gość a lubisz wysokie dziewczyny ?
jeśli to jej błąd to niech płaci, albo negatywa jej napisz

Gość pi razy drzwi 86
może pisała o tych rozmiarach a w rzeczywistości sa one zawyżone ... Ja tez uważam , że to Ty powinnaś zapłacić za przesyłkę . Ja kiedyś kupiłam portfel skórzany , gość wysłał nie ten co trzeba tzn podobny ale jednak inny i ja pokrywałam koszt przesyłki . Słuchaj tak naprawdę to ty odzyskasz kasę ... a ona nie dość , że zaplaci za wysyłkę to będzie się znow bujać z ubraniami ... i to ona pokryje koszty za wystawienie więc ... sama widzisz

Autorko,nawet sie nie obejrzysz jak twoje dziecko bedzie mialo rozmiar taki,jak te ubranka w których teraz sie "topi".:)Tak wiec nie rób afery i zostaw sobie te rzeczy.

Gość allegroallegro
Nie, rzeczy są ewidentnie większe, niż to było zaznaczone. Nawet rozmiar na nich pisze.

Gość allegroallegro
pupolina: chciałam kupić coś taniej, bo akurat przybrakło nam kasy. za rok na pewno będę miała za co kupić nowe rzeczy, a tymczasem chciałam coś taniego kupić, a nie magazynować w szafie, gdy na teraz mi brak :/

Gość allegroallegro
ponawiam

Ej no sorry ale piszesz ze te ubranka mialy byc w rozmiarze 54 a sa w 56.Dziewczyno,bedziesz je dziecku ubierala najdalej za miesiac a nie za rok :O

Gość allegroallegro
pupolina: Konkretnie to są komplety czapek i szalików, więc jeden rozmiar wyżej robi różnicę. Mała ma rok i 2 miesiące, a to wygląda jak na 4 lata. A jak już wspomniałam, chciałam coś na teraz kupić za grosze, a nie na za 2-3 lata, gdy teraz nam tego brakuje :(

Procedury reklamacyjne wygladaja tak, ze odsylasz na swoj koszt, a ona uznaje reklamacje albo nie. Jesli uznaje, musi zwrocic Ci za przesylke.

Aaaa,to co innego jak czapki i szaliki.Ja myslalam ze chodzi Tobie o rozmiar 56 np body i zrobilam wielkie oczy,kiedy napisalas ze dziecko ma rok a wyglada na 4,bo to przeciez rozmiar dla niemowlaków :P A co do zakupow na allegro-trzeba sie liczyc z tym ze towar tam sprzedawany nie zawsze bedzie taki jak se chce.ja np kupilam plecaczek ze swinką Peppą i co sie okazalo?Ze plecaczek mial uciety do polowy jeden pasek i w sumie nadawala sie do wyrzucenia.Tak wiec allegro=czeste rozczarowania :O

Gość allegroallegro
Ja tam często kupuję i jeszcze się tak nie rozczarowałam. A już ta baba mnie rozwaliła. Czemu ja mam płacić za jej błędy? Przecież to nie moja wina, że źle opisała.