Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bazinka

Jak zrobić duszone ziemniaczki?

Polecane posty

Proszę o dokładne wyjaśnienie, krok po kroku, bo w necie to jest tak ogólnikowo, że nie wiem, o cochodzi np." ziemniaki kroimy w plastry,natkę i koperek siekamy,cebulę pokroić w pierścienie.Na dno rondla wlać olej i układać warstwami.Gdy tłuszcz się rozgrzeje zalać wrzącą wodą,dusić 30 min. " Ktoś mógłby mi dokładniej wytłumaczyć? Jeszcze mam pytanie to mięso, co się kupuje na rosół, to jak to się nazywa, jak to w sklepie powiedzieć?

oja a czego tu nie rozumiesz? rosół można zrobić z różnego mięsa, np. z kurczaka, indyka czy wołowiny

Gość nanaaja
mieso na rosól,hmm,pewnie Ci chodzi o porcję rosolową :-) Ale lepszy jest z innych czesci :-)

Gość Vampire Blood
bazinka, powiedz mi kochana, umiesz gotować mieso duszone? Przede wszystkim weź najpierw przysmaż delikatnie cebulke na dnie garnka, potem dodaj ziemniaki, przyprawy, wlej bulion i duś pod pokrywką :) nic prostszego. Na dno garnka wlewasz odrobinkę oleju. Wrzucasz cebulę pokrojoną jak chcesz na dno i jak będzie szklista, to pokrojone ziemniaki wrzucasz. Najlepiej w plastry grubsze takie, ale to rzecz gustu. Podlewasz co jakiś czas rosołkiem albo wywarem, dodajesz pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek... Możesz też dodać papryki słodkiej lub odrobinę curry. Całośc tak ze 40-1h robisz. Na oko musisz widzieć. Tylko nie dodawaj żdnych bulionów z obrzydliwych i sztucznych kostek rosołowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cy ktoś widział kiedy kurczaka lub woła w proszku??? :) Powodzenia

Gość nanaaja
o,tak :-) Na skrzydelkach indyczych fajny wychodzi.No i mieska o wiele wiecej z tego jak ktos lubi,niz z kurzych :-)

Gość Vampire Blood
takie ziemniaki najlepiej wyjdą na łopatce moim zdaniem :P kupujesz kawałek większy łopatki, gotujesz z warszywami aż mięciutkie wszystko będzie i dosmaczasz przyprawami

Gość nanaaja
no,ziemniaczki to chyba n alopatce pasuja :-) A my to o rosolku :-)

Gość Vampire Blood
No przecież ja też, rosół też na łopatce zrobić i potem tym bulionem zalać ziemniaki, mięso pokroić i dodać to ciemniaków :):):)

Gość Vampire Blood
smutne, że Vampirek został zablokowany.. :( ciekawe kiedy mnie odblokują

Vampire Blood dzięki za wyczerpujący opis, spóbję zastosować :) A to jak wejdę do sklepu to mam powiedzieć PROSZĘ PORCJĘ ROSOŁOWĄ tak :)

Gość ale to prawda
jescze do tego jest dobry tłuszczyk gesi

Gość Stefane Karwowskie
oryginalne gęsiwo tylko z banderolką😴