Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

perwersywnaAniaa

czy sumienie może boleć?? ://

Polecane posty

po prostu mnie boli,szkoda nawet gadać czemu,zrobiłam jedną głupią rzecz z którą ciężko mi żyć...żałuje ale czemu to tak bardzo boli?????

Gość lonard
Jeśli masz osobisty problem, którym nie masz się z kim podzielić, albo szukasz profesjonalnej pomocy bo wydaje Ci się, że nikt inny nie będzie mógł Ci pomóc wejdź na http://gosc.psychospace.pl/ i zapisz się na konsultacje do psychologa. Polecam serdecznie.

Gość noooonammmmm
co Cię nie zabije to wzmocni .

mam z kim o tym pogadać,ale nie chce,wstydze się się tego co było,ale przez to wszystko popadam w jakąś depresje,nic poprostu mi się nie chce,a jak sobie o tym pomyśle to zaczyna mnie strasznie głowa boleć i aż mnie dreszcze przechodzą:(

Gość sherlooCzka
co to znaczy: perwersywna ?

Człowiek nie jest istotą doskonałą i popełnia błędy. Następnym razem pomyśl zanim zrobisz. Sumienie może nie dać Ci spokoju do końca życia musisz nauczyć się z tym funkcjonować.

nie,mam nadzieje że tak źle nie będzie,a funkcjonować z tym normalnnie nie wyobrażam,kurcze ale głupia byłam,no ale trudno za błędy trzeba płacić,ale czemu to tak boli??? :O

Taki urok bycia człowiekiem, to co pamiętamy będzie nas męczyć do póki sprawa nie zostanie zamknięta.

Gość faceto.
I będzie boleć. Są rzeczy, które mnie bolą już 10 lat. A np. w sprawach uczuciowych, to często nigdy nie przestaje boleć.

Gość wszystko jasne
nie martw się, poboli i przestanie, to kwestia czasu, wiem, że to brzmi banalnie ale taka jest prawda

Gość wszystko jasne
wierz mi, że to kwestia czasu ... i niestety wprawy, ten pierwszy raz zawsze bywa najbardziej odczuwalny znajdź sobie zajęcie, zaangażuj się w coś innego

wszystko jasne->dzieki za miłe słowa otuchy i uwierz mi że próbowałam wszystkiego,ale nie pomaga:o zresztą mam słaby charakter więc pozostaje mi chyba tylko czekać aż ta rana się zabliźni tylko pytanie czy ja to przetrwam??

Gość wszystko jasne
nie ma powodu, dla którego miałabyś nie przetrwać, jest za to pewnie mnóstwo powodów dla których warto to przetrwać .... oczywiście zakładam, że nie jesteś seryjną zabójczynią swoich kochanków:)

nie,no nie do przesady:) jestem jak to się mówi ułożoną babką:p mam kochającego męża dwóch wspaniałych synów(3 i 5 lat) no właśnie może to dlatego tak to wszystko boli:O

Gość a ja żałuję że mam sumienie
sumienie nie boli - tylko męczy moralnie,a dzieje się tak bo je masz, znam z autopsji osoby które nie posiadaja sumienia,nie maja żadnych skrupułów,ida po trupach do celu, wydaje mi się, że osobom bez sumienia jest łatwiej w życiu, zrobią coś złego i ida do przodu,niczym się nie martwia i nie przejmują osoby,które posiadaja sumienie maja w zyciu owiele trudniej, sto razy sie zastanowią czy nie robia komus lub czemus krzywdy zanim podejma decyzję, a i tak zawsze staraja sie robic to tak by miec czyste sumienie i nikogo nie skrzywdzić, mysle , że to kwestia wychowania,wpojonych zasad,nakazów i zakazów

Gość wszystko jasne
sumienie to pewnego rodzaju wentyl bezpieczeństwa, najpierw ostrzega przed, a potem daje o sobie znać kiedy popełniliśmy błąd, dzięki temu wiesz, że nie wszystko co zrobiłaś było dobre i możesz ustrzec się tego następnym razem ... no chyba, że ... człowiek jest istota ułomną ... skoro jesteś poukładana babką to i obecną sytuacje sobie poukładasz:)

Gość faceto.
perwersywnaAniaa xxxxx@tlen.pl'; nie,no nie do przesady jestem jak to się mówi ułożoną babką mam kochającego męża dwóch wspaniałych synów(3 i 5 lat) no właśnie może to dlatego tak to wszystko boli Jeśli chodzi o zdradę to się nie przejmuj. Jeszcze nie raz ci się to zdarzy.

ale o wiele łatwiej jest poukładać wszystko w około siebie niż w sobie,w swojej głowie,a ta głupota którą zrobiłam nie chcę żeby się powtórzyła kiedy kolwiek,może nie będę już nigdy taka głupia bo zawsze będę pamiętać ten ból