Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość telewizja n oszuści

Prawie rok nie przychodzą mi faktury z telewizji n a dziś do nich zadzwoniłam

Polecane posty

Gość telewizja n oszuści

i mówią mi że tylko 3 miesiące mam starą taryfe po 48zł a 8 miesięcy po 99zł.Wystawili mi fakturę zbirczą prawie 1tys zł co robić???

Gość To abisyńczyk
Zapłacić. Mi też nie przychodziły faktury do domu, ale to mnie nie zwolniło z płacenia.

Gość marzanna annaaa
a jaka masz umowa na 48 zl??? i na jak dlugo?? czy masz umowa na 48 zl przez 3 miesciące a nastepne miesiace 99 zł???

Gość telewizja n oszuści
ale mi miała sie wyświetlać na ekranie tv a tak nie jest:(

Gość 13 miesiecy
przeczytaj umowe dokladnie jak jest tak napisane w umowie to trzeba placic

Gość anoajla s.sa,.
juz nie wysyłają faktur. Wszystko jest w opcjach w telewizorze i w opłatach. Sama sprawdzasz i płacisz.

Gość telewizja n oszuści
no właśnie mi się od roku nie wyświetla.. A umowę miałam już kilka lat tylko jakoś w styczniu ją przedużyliśmy ale nie dostaliśmy żadnego aneksu

Gość o bożeeeell amsl
to się samo nie wyświetla. Trzeba wejśc w opłaty i tam wszystko jest

Gość telewizja n oszuści
nie róbcie ze mnie idiotki. Pół roku wchodziłam w płatniości i tam była faktura do zapłaty a teraz od prawie roku nie ma.

Skoro masz umowę to chyba jesteś świadoma, że płacić trzeba? Rok czasu oglądacie telewizję, nie płacicie nic i nagle zdziwko bo jest 1000zł do zapłaty? Zastanów się co ty piszesz...

Gość a u mnie to
i po roku dopiero ci do głowy przyszlo żeby zobaczyć czemu nie ma faktury?

Gość telewizja n oszuści
jak by byłą faktura to bym płaciła, nie ma fakrury nie ma pieniędzy. A teraz jeszcze chcą żebym płaciła 99zł

Gość a u mnie to
no ja gdy raz nie dostałam f-ry za gaz to od razu dzwoniłam do gazowni i pytałam co się stało. To była e-faktura która utknęła w spamie. Nie rozumiem myślenia -nie ma to nie płacę, w końcu jest umowa to trzeba płacić. A co myślałaś że to taka promocja była za darmo dla ciebie?

A nie pomyślałaś, żeby np. po dwóch miesiącach braku faktur zadzownić? Oni Ci powiedzą: było oglądanie, musi być kasa :D

Gość telewizja n oszuści
ale skąd ja mogę wiedzieć ile mam zapłacić??? TYle czasu płąciłam 48zł a tu nagle mi mówią że mam płacić 99

Gość a u mnie to
a to nie wiesz jaki był ten aneks? ja przedłużałam umowę w innej tv i od razu wiedziałam jakie mam warunki -pół roku cena obniżona a potem normalnie. Tego trzeba po prostu pilnować.

No to trzeba bylo placic chociaz te 48 zł, jak zawsze, a nie nic ;/. I tak bedziesz musiala zaplacic, podpisalas umowe, wiec sie zobowiązać do podtrzymywania jej warunków. Jak bedziesz sie dlugo wzdrygać, to jeszcze pokryjesz koszty sądowe. Jak nie masz teraz kasy, napisz im, żeby Ci rozłożyli na raty- może na to pojda.

Gość źle
po okresie promocyjnym, o ile nie chcesz dalej korzystać z ich usług, należy wypowiedzieć umowę. W przeciwnym wypadku płacisz pełen abonament. Wypowiedzenia powinnaś sama pilnować, oni nie przypominają, tylko liczą po tym okresie słono. Nie wiem na jakiej zasadzie zawarlaś umowę, bo być może musisz też zwrócić im dekoder.

Gość a u mnie to
ale zastanawia mnie fakt że przez rok bez opłat ci nie odcięli sygnału. :O

Gość telewizja n oszuści
źle aha. Chociaż jedna osoba co pisze konkretnie. Czyli teraz pozostaje mi tak: napisać wypowiedzenie zapłacić zaległe faktury oddać dekoder I to juz bedzie po sprawie?? Głownie chodzi mi o to że 99 zł to przy dużo a na pewno żadnej mowy nie podpisywałam na tak dłuży abonament.

Sprawdz tylko czy za rozwiązanie umowy przed koncem jej trwanie nie obowiazują jakieś kary finansowe. Nie wiem, jak jest w przypadku telewizji, ale czesto umowy o abonament telefonii komórkowych tak mają. Przeczytaj dokładnie umowę, tak znajdują się też warunki wypowiedzenia.

Gość a u mnie to
skoro był aneks zawarty w styczniu to trochę za późno na wypowiadanie umowy. A na jaki czas był ten aneks?

Gość telewizja n oszuści
nie wiem bo to było wszystko telefonicznie. Ja zapłacę zaległą fakturę jak przyjdzie tylko co teraz zrobić by znowu płacić 48zł???

Odstąpić od umowy bo dalej będą Ci naliczać i wybrać inną taryfę. Dobrze przeczytać umowę i pilnować terminów wypowiedzenia. Druga opcja to przeczekać 2 lata i powołać się na przedawnienie długu.