Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka j.

co można kupić na prezent dziewczynce w wieku 8 lat?

Polecane posty

to dla dziecka mojej znajomej, jej córkę widzę raz w roku więc nie znam jej upodobań więc może coś standardowego (tylko nie mam córki więc nie wiem co można takiej 8 latce kupić).

Dobre są tez gry umyslowe- jakieś domina czy RummiKub- cena tego drugiego około 100zł. Ja jednak byłabym bardziej za zegarkiem :)

Gość zależy ile chcesz wydać
moja chrześniaczka - 8 lataka właśnie zafascynowana jest Hanną Montaną i wszytsko co jest z nią związane jest super, zarówno rzeczy do ubrania jak i gadżety typu pórnik, notesiki, ołówki itp itd gra - np scrable

chyba zdecyduję się na jakąś fajnę grę, ona jest podobno (według jej mamy) bardzo inteligentną dziewczynką więc może scrable, dobry pomysł. Te koraliki, też na to patrzyłam ale się zastanawiałam czy to pasuje na taką 8 latkę, czy ona nie jest za duża na takie coś.

nie nie, ja nie twierdzę, że to dziecinne, po prostu zupełnie nie wiem kiedy dziewczynki mogą się tym bawić ale w sumie na logikę taka 4-5 latka to by to mogła tylko porozwalać a nie układać coś sensownego więc faktycznie chyba dla starszego dziecka to jest dobre. O pamiętniku zupełnie nie pomyślałam ale to jest super pomysł, tylko nie wiem jak u niej z pisaniem niestety bo to druga klasa dopiero. Ale pomysł rewelacja, muszę sobie zapisać i najwyżej za rok kupić.

Nie kupuj żadnych gówien typu gadżety HM które pójdą w kąt za miesiąc bo się znudzą albo będą obciachowe. Kup coś co rozwija dziecko intelektualnie, a nie zwija. Scrabble to dobry pomysł i niezła okazja, żeby posiedzieć z rodzicami i pożytecznie spędzić czas, a nie oglądać tv.

Z innych rzeczy to może np. jakaś miniaturowa kuchnia? Duże, kolorowe, robi wrażenie. Wśród moich znajomych to się sprawdziło dla 7-latki, ale 8 lat też spokojnie jeszcze.

tzn. ja tak do 60 zł. chcę wydać bo jak pisałam to dziecko znajomej i widzę ją raz na rok, znajoma też jest z pracy po prostu i nie jesteśmy jakimiś mega przyjaciółkami

Najlepiej zbadaj czym się zaczela interesowac i kup jej coś co pogłębi jej zainteresowania :) może lubi rysowac i coś tworzyć? Kup jej wtedy jakiś fajny zestaw do rysowania albo malutką sztalugę albo farby. Fajnym prezentem sa tez rozne gry planszowe, obecnie jest tego mnóstwo.

jej mama twierdzi, że on lubi i umie śpiewać, tańczyć i rysować.

Gość cola jest swietna tez
sa takei fajen minikomputery z grami, cwiczeniami do szkoly, popatrz na allegro

Gość gosia 123
proponuję zestawy kreatywne 4M, to nie jest drogie, a wygląda ładnie. Biżuteria do robienia jest jak najbardziej ok. http://buy4kids.pl/pl/zrob-to-sam-bizuteria.html Jeśli nie znasz dziecka, nie warto jest inwestować w drogi prezent, może mieć już taką rzecz, więc lepiej coś co można "zużyć" i wyrzucić :-) wiedziałam jeszcze zestawy kreatywne z pisakami i nożyczkami, to zawsze się przyda.

Gość gość
dać dziecku 50 zł i niech sobie coś kupi, Nie ma nic gorszego niż nie trafiony prezent.

Gość KochanyDziadzio1960
Warto w jakiś sposób zainspirować dziecko by mogło się rozwijać, by odnalazło swoja pasje. Ja np kupiłem wnuczkowi http://zuzutoys.pl/zestawy-kreatywne/239-najslynniejsze-obrazy-swiata-teczka-inspiracji.html . Jest to bardzo kreatywny zestaw . Zauważyłem że mój Kuba uwielbia rysować i idzie mu to całkiem dobrze . Więc postanowiłem kupić mu taki prezent . Uważam że pieniążki to nie wszystko liczy się dobry pomysł i kreatywność .

@KochanyDziadzio1960 Ciekawa jestem, jak Twojej wnuczce spodobał się ten prezent. Spotkałam się już z tą "Teczką Inspiracji", jak i z marką ZUZU TOYS - obie uważam za interesujące i wyróżniające się w obecnych czasach, w których zewsząd zalewa nas chińska tandeta. A tu mamy naszą rodzimą produkcję, którą - uważam - należy wspierać (oczywiście jeśli na to zasługuje, a ta - owszem).

Gość beti871
Bum bum rurki! Świetnie się sprawdzają. Poczytajcie sobie o nich w necie. Możecie też zerknąć na YT. Tam są różnego rodzaju filmiki z tymi rurkami.

Gość 12345gość
Ja mojej siostrze kupiłam tablice multimudialna

Gość lanullka
Jeśli coś uniwersalnego, to myślę że coś takiego http://eduart.eu/ przyda się wszystkim dzieciom bez względu na wiek i płeć. :)

Gość gość
Dziewczynki w tym wieku zazwyczaj bardzo lubią lalki, więc może jakąś lalkę Barnie? Zajrzyj tutaj https://frankowyswiat.pl/