Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala mała

zdychają mi rybki !!!!

Polecane posty

Gość ech.........
Zostaw całe akwa na miesiąc. Załatw starą wodę. Co ci przeżyje to przeżyje... Obstawiam że może jedna albo 2... A potem kup nowe. Tylko nie kupuj skalarów bo one musza mieć mocno ustabilizowaną wodę co najmniej pół roku flory. Nie przejmuj się kałem na foltrze:) Bedzie flora to sięrozłoży

hhttp://www.akwaswiat.net wejdz na to forum specjalistyczne bo tu dowiesz się samych bzdur nie radze pochopnie zwiększac temp. bo jak akwa jest nieco przerybione to zmniejszy ilosc tlemu w wodzie, zreszta co ma piernik do wiatraka... prawdopodobnie jest kompletnie zanieczyszczone od nadmiary pokamu- trzeba go usuwac przy cotygodniowych podmianach specjalnych węzykiem z dna

Gość ala mała
woda w wiadrze przed dolaniem stała całą noc to za mało źle zrobiłam ?

Gość ech.........
" [zgłoś do usunięcia] no chiba woda z karu jest zabojcza dla rybek ..niestety zlotko ale zawinilas http://youtu.be/yusVmu_8XJs " POWIEDZ MI KURWA W CZYM??? Jeśli nie ma chloru to w niczym nie jest. Jedynie w ph dla tanganiki i amazonii. Sory dziewczyno ale ja nie mam czasu na pierdoły a tu są same blondi i kurwy niedajki.... DOBRZE CI POWIEDZIELI CI CO MIELI TYLKO 1 fakt!!! Opróżniłaś akwa??? tak Wysuszyłaś filtr ?? tak Więc wlałaś czystą wode z kranu bez bakteri flory i czegokolwiek tak w związku z czym wszystko zdycha. Gdybyś przywiozła od nich akwa z wodą było by ok :)

Gość ala mała
mam odmulacz, taki ręczny z pompką, ale chyba nie bardzo sobie z nim radzę bo zanim zacznę odmulać dno to już wiadro wody mi spuści z akwarium

Gość ech.........
pupa1977 ech.........- powiedz czy twój debilizm jest wrodzony czy nabyty? http://ratujtybet.org http://1-procent-dla-kacperka.strefa.pl PRZYKŁAD TWOJEJ WIEDZY - specjalnym wężykiem z dna Po 1 odmulacz Po 2 gie jeśli jest filtr pod żwirowy nie należy tak robić po 3 cie w kilka tygodni nie zebrało się nic na dnie po 4 te ja mam akwa 20 lat a ty?? Ide bo naprawde żyłka mi pęknie od was... Od waszych czy mogę być w ciąży.... offermy i prawików. Musze znaleść jakieś normalne forum.

do ech................a od kiedy to w kranach nie ma chloru !!!!!!!!???????? piczo ty

W tej chwili te ryby pływają we własnych odchodach. To tak jakby was ktoś włożyl do szamba. A wy pieprzycie o jakiejś florze! Ryby nie przezyją w szambie. W kazdej książce kazą podmieniac wodę co tydzień, kurwa... Jak mozna komuś pisac, zeby zostawił ryby w tej wodzie z odchodami, zdychają do tego... Czystosc jest podstawowa sprawą. Flory nie zbaraknie jak ktoś będzie podmieniał co tydzien 1/3 , tylko gąbkę od filtra płucze się nie pod kranem ale we wodzie odciągniętej z akwarium. Ale tak naprawdę kupa bakterii azotowych jest i tak w podłozu.

Najgorsza woda z karnu jest o niebo lepsza od pływania w odchodach... Jak ktoś tego nie kapuje to już tylko załamac ręce. I chyba problemy z logicznym mysleniem- jesli laska zle zrobiła akwarium, to dlaczego ryby nie zdychały do razu? tylko do paru dni... PO prostu jest całe zasyfione. A z dna nie lecą takie bąbelki?Bo jesli tak to pewnie amoniak... :p

Gość ala mała
czyli co radzicie ? poczekać aż zdechną i zacząć wszystko od nowa ? czyli wyparzyć żwir itd....... poczekać 2 tyg. a potem wpuścić nowe rybki ? bo te to chyba wszystkie zdechną

Gość ech.........
OSTATNIA ODPOWIEDŹ Po 1 ja nie mam chlorowanej wody " W tej chwili te ryby pływają we własnych odchodach. To tak jakby was ktoś włożyl do szamba. A wy pieprzycie o jakiejś florze! Ryby nie przezyją w szambie. W kazdej książce kazą podmieniac wodę co tydzień, k**wa... Jak mozna komuś pisac, zeby zostawił ryby w tej wodzie z odchodami, zdychają do tego... Czystosc jest podstawowa sprawą. Flory nie zbaraknie jak ktoś będzie podmieniał co tydzien 1/3 , tylko gąbkę od filtra płucze się nie pod kranem ale we wodzie odciągniętej z akwarium. Ale tak naprawdę kupa bakterii azotowych jest i tak w podłozu. http://ratujtybet.org " Po 1 nie każde źródło każe podmieniać. Ja od 240l nie podmienam. Po prostu czyszczę jak trzeba spuszczając wody ile mi zejdzie. Zazwyczaj ok 60l. po 2 gie naturalnie jakoś to szambo działa prawda :) po 3 bakteria azotowych w podłożu jest nie wiele bo woda przez nie nie przepływa. Im drobniejszy żwir tym gorzej.Chyba że podżwirówa - idealny filtr lub jeszcze lepiej zewnętrzny. Po 4 nie piczo a facecie. po 5 te nie pisze już bo debilizm sie szeży a ja nie mam się zamiaru zarazic

Gość ala mała
żadnych bąbelków na dnie nie ma jest tylko trochę mułu nic dziwnego nie zauważyłam

Gość ech.........
I chyba problemy z logicznym mysleniem- jesli laska zle zrobiła akwarium, to dlaczego ryby nie zdychały do razu? tylko do paru dni... Po 1 nawet człowiek nie zdycha od razu po promieniowaniu w czarnobylu Po 2 gie amoniaku nie widać:) Jest rozuszczalny w wodzie dlatego ryby są AMONIOTELICZNE jeśli cości to mówi. Widzisz jak sikają bo ja jakoś kurwa nie... AMEN

Gość ala mała
a może się przejadły ? od samego początku daje im jedzenie które zostało mi po welonkach znajomy powiedział, że to też mogę dawać i widzę że chętnie jedzą

Z pewnoscią się przejadły, tzn dużo pokarmu lezy na dnie i zakaza zbiornik, to ten twój osławiony muł.

"Po 1 nie każde źródło każe podmieniać. Ja od 240l nie podmienam. Po prostu czyszczę jak trzeba spuszczając wody ile mi zejdzie. Zazwyczaj ok 60l." Jakie zródło nie kaze podmieniac wody rybom? ??? Czy ty w ogóle wiesz co piszesz? Podaj linka do tego zródła... :(

chcesz uratować rybki?? lata temu przeczytałem o pewnym niezawodnym sposobie na pozbycie sie nawet niespotykanych chorób weź korzeń chrzanu, obmyj dokładnie z ziemi i zakop w żwirku , choroba powinna ustąpić

Gość Gość
Jak was miło poczytać :D

Gość ala mała
tak myślę macie rację szkoda że do końca mnie nie oświecono jak postępować z tym akwarium

hahahahah! ale po co odrazu sie tak denerowac ja te cos zwane ech .................. pewnie prostata uciska ze taki zly :P

a dla wyjaśnienia, bo nie chce mi się czytać wszystkich postów, im większe akwarium tym, rzadziej wymienia się cała wodę ale sie wymienia czasami jest to raz na 3 lata, nie mniej czyści sie znacznie częściej,

Gość Gość
A tak propos waszego tematu szukam chętnych na zakup pawii, akary pomarańczowopłetwej, pirani paku, plecostomusa i gibicepsa, akwa 700 l, z własnym tłem wewn, imitacja czarnych wód.