Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dinkaaaa

co na ból gardła, gdy karmi się piersią?

Polecane posty

Gość dinkaaaa

co można wziąć na straszliwy ból gardła, jesli karmi się piersią ?

Gość 13 miesiecy
wydaje mi sie ze tantum verde w aerozolu

Gość mlodddda mama
miod uczula, nie probowalabym, z tym kazdym lekiem to tez bym uwazala, w koncu sa substancje przenikajace do mleka a dla maluszka szkodliwe

Gość RUDAMAMA
TO JAK TAK, TO PO PROSTU IDŹ DO LEKARZA I ON CI PRZEPISZE LEK, ALE GWARANTUJĘ CI, ŻE I TAK W ULOTCE BĘDZIE NAPISANE ŻE "NIE DLA KARMIĄCYCH" ;) WSZYSTKO MOŻE UCZULAĆ, NIE TYLKO MIÓD, A TY ROZUMIEM, ŻE JESTEŚ UCZULONA NA MIÓD? A DO MLEKA PRZECHODZI WSZYSTKO I DOBRE I ZŁE, ALE PO "FILTRACJI". NASZ ORGANIZM JEST GĄBKĄ, KTÓRA POCHŁANIA TO CO SPOŻYWAMY, A DO MLEKA "WYCISKA" SUBSTANCJE PO PRZERÓBCE, WIĘC TAK NAPRAWDĘ W MLEKU ZNAJDUJĄ SIĘ TYLKO PROCENTOWE WARTOŚCI WSZYSTKIEGO CO JEMY. A JEŚLI OBAWIASZ SIĘ ŻE WSZYSTKIE LEKI SZKODĄ, TO PO CO TO PYTANIE. PRZECIEŻ ŻADEN LEKARZ PRZEZ FORUM RECEPTY CI NIE WYSTAWI... A JEŚLI KTOŚ CI ZAPROPONUJE PICIE SOKU Z MALIN, TO SKĄD WIESZ, ŻE PO TYM TWOJEGO MALUCHA NIE WYSYPIE ALERGICZNIE, SKORO ZAKŁADASZ, ŻE PO MIODZIE TAK BĘDZIE ?

To tak jak w ciąży, tak samo jest problem bo jednak większość leków przenika do maminego pokarmu. może tabletki do ssania Prenalen pomogą. u mnie okazały się naprawdę pomocne. używałam i w ciąży i podczas karmienia.

Lilka, a one zawierają cukier? Można je brać w przypadku cukrzycy ciążowej?

Gość gość
Tantum verde - skoro mozna w ciazy to napewno tez karmiac piersia. A skuteczny

Gość gość
Wiem, że można stosować tabletki "isla".

Gość gość
tabletki propolki mozna, w ciazy tez.

Gość gość
Hascosept w areozolu - to pozwoliła mi pediatra mojej córki w czasie karmienia piersią.

Gość gość
tantum verde do ssania i prenalen (specjalny dla ciężarnych) do ssania, oczywiście mocny roztwór soli do płukania

Gość gość
A do płukania gardła polecam azulan odrobinę na przegotowaną wodę.

Polecam gorącą herbtkę z miodem mi pomagała ;) lub leki dla niemowląt podpytaj w aptece...

Gość gość
Szałwia i tylko szałwia ew roztwór soli jak ktoś da radę ale szałwia lepsza, nie wysusza śluzówki. Płukać kilka razy dziennie. Wszelkie do ssania tabletki pomagają na chwilę w trakcie ssania, wszystkie wysuszają śluzówkę, otwierając w ten sposób drzwi drobnoustrojom już nie do przedpokoju ale głębiej, do salonu, bawialni, a nawet sypialni.

A czy te tabletki do ssania na gardło może przyjmować kobieta w ciąży która choruje na cukrzycę?

Gość gość
Ja polecam zamiennik tantum verde - UNIBEN (ten sam skład a cena o połowę niższa!) możesz też wypłukać gardło wodą z solą lub polopiryną, albo z wodą utlenioną

Gość gość
Niezwykle skuteczna płukanka, gdy boli gardło wg Pani St.Korżawskiej: 1 szklanka naparu z szałwii(15 minut), 1 łyżeczka kamiennej soli, 5 kropli propolisu, 1 łyżeczka soku z cytryny Do przecedzonego naparu dodać resztę. Płukac gardło kilka razy dziennie, a nawet co godzinę. Płukanka skuteczniejsza od antybiotyków.

Gość gość
Isla casis do ssania.

Gość nitaka
Mnie lekarz polecił tabletki do ssania Fiorda. Można je brać zarówno w ciązy jak i przy karmieniu piersią. Pozdrawiam.

z tabletkami do ssania na gardło niestety mamy karmiące piersią mogą mieć problem, bo nie wszystkie pastylki na gardło są przeznaczone dla matek karmiących, już to przerabiałam, ja do tego jestem jeszcze cukrzykiem więc dla mnie wybór pastylki na gardło zawęża się jeszcze bardziej.

Gość dwudziestapiąta
Co to ta fiorda? Nie słyszałam nigdy. Jaki skład? Smak? Cena?

fiorda do pastylki do ssania na wspomaganie prawidłowego funkcjonowania błony śluzowej, pastylki nie są drogie ja zapłaciłam coś ok 15 zł.

Gość gość
Szklanka wody ( przegotowana, mineralna) plus łyżeczka wody utlenionej. Tym płukać gardło.

Gość emikamilka
pastylki fiorda też można w ciąży, farmaceutka mi je poleciła, u mnie działają i smak maja w porządku (a ja akurat jestem w tej ciąży bardzo wrażliwa na różne smaki ;))

Gość gość
Faringosept. Jest delikanty, ale antybakteryjny. Propolki. Prenalen.