Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***niunia*

***Allegro - jaki komentarz w takiej sytuacji???***

Polecane posty

Gość ***niunia*

Dużo kupuję na allegro i trochę sprzedaję, mam 100% pozytywów. Jakis miesiac temu wygrałam licytacje na spodnie, napisane było - stan bdb minus - normalne ślady uzytkowania. Przesyłkę dostałam po miesiacu, facet wrzucił jako gratis bluzkę. Ale widzę, ze na spodniach sa 3 plamki, o których nie było mowy w opisie. Patrze, ze gosciu ma kilka negatywow z ostatnich dni i jeden neutralny. Ale za ten neutralny wystawil komus negatywa :-O czyli jest chamski. Nie wiem, jaki komentarz ja mam dac. Ta bluzeczka to pewnie na przeprosiny, ze tak dlugo szla przesyłka, ale zadna rewelacja, szmata najwyzej dobry stan. Co radzicie???

Gość mama na 2 etatach
Odesłałabym mu te ciuchy, jako niezgodne z opisem (ale wszystko za pośrednictwem Allegro) i ścigałabym go o kasę.

To zalezy czy chcesz oddac czy nie i czy zalezy Ci na bluzce. Ja neutralnych nie stawiam. Tylko pozytywy i negatywy

Gość ja bym olałą sytuacją
nic bym nie wystawiała, a użytkownika wpisałabym sobie na swoją czarna listę i już nic nigdy bym u niego nie zamówiła.... moim zdaniem szkoda się szarpać o głupich parę złotych.

Gość arkanaarkana
Ja w takiej sytuacji nie wystawiam negatywów, ale by dać upust złości piszę w mejlu do sprzedawcy co o towarze myślę.

Gość stryktykk+9
bo to jest własnie nie sprawiedliwe dla kupujących taki sprzedający co oszukujenie powinien miec zablokowane wystawianie negatywa !! bo co kupujący jest winien że został oszukany ?! Allegro powinno wziąć to pod uwagę

ja bym się nie ciaćkała z takim negatyw i tyle a jak ci odpisze negatywem lub neutralem zawsze możesz napisać do niego wyjasnienie (tego komentarza) i dochodzić swoich praw no i jeszcze kewstia tych plamek gdzie one sa i jakiej wielkości i z czego bo może sam nie zauważył? napisz do niego najpierw maila by wyjaśnił sytuację i tyle

Gość gdyby baby miały rodzić
jak można kupować i nosić używane ciuchy po obcych ludziach > rzyg :O :O :O

nie rozumiem ludzi, którzy nie wystawiają komentarzy. Po to one są! i później taki sprzedawca ma przeważającą część pozytywów bo negatywy ludzie boją się wystawiać. Ja zawsze wystawiam taki komentarz, na jaki ktoś zasłużył. Może dzięki temu ktoś nie natnie się tak jak ja

Gość hmm nie zlicze
alonuszka.. tak masz rację, ale niesprawiedliwe jest to ,że w odwecie kupujący dostanie negat. a to jest niesprawiedliwe.

to tez jest niesprawiedliwe. ale uważam,że i tak się powinno wystawiać. bo to jest bardzo mylące. I taki oszust ma później nieskazitelną opinię. mi chyba nigdy negatyw nie wrócił.

a nawet jak mi jakiś wróci- to widać często dlaczego się dostało taką opinię i czy to uczciwe

Napisz o tych plamach, może sprzedający nie zauważył. Sama miałam podobną sytuację i miałam żal do kupującej, że nie napisała, to zwróciłabym pieniądze. Może dojdziecie do jakiegos kompromisu? Jeżeli facet na neutralne wystawia negatywne, to też mu daj negatywa. potem będziesz zła, ze dałaś mu neutralny, a on ci się tak zrewanżował. Jeżeli równiez sprzedajesz, to osoba sprawdzająca komentarze będzie wiedziała, że to za kupno i nie będzie przywiązywać do ewentualnego negatywa wagi.

Gość nie wystawiaj
komentarza wcale i juz:))

A dlaczego ma nie wystawiać komentarza? No bez przesady :o Ja bym napisała maila do sprzedawcy i postarała się wyjaśnić sytuację. Nikt nie chce dostać negatywu i być może jakoś się dogadacie. Jeśli nie, to wystawić opinię adekwatną do stanu przedmiotu oraz całego przebieg transakcji, a nie chować głowę w piasek, bo oszustów na allegro jak grzybów po deszczu.

ja byłam w podobnej sytuacji. Wystawiłam komentarz negatywny. raz za długi czas oczekiwania (zakupiona rzecz została wysłana po przynajmniej 20emailach przypominających o zakupie) dwa stan zakupionej rzeczy daleko odbiegał od opisu w aukcji. Fakt dostałam również negatywny komentarz w odwecie ale szczerze mówiąc nic mnie to nie obchodzi.