Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drogie mamusie

Drogie mamusie dlaczego...

Polecane posty

Gość Drogie mamusie

czepiacie sie karmiacych naturalnie mam ,ze karmia swoje dzieci kiedy te maja 1 czy 2 lata . To jest jeszcze normalne , zaleca sie odstawianie piersi po roku tylko dlatego ,ze dziecko staje sie madrzejsze i potem trudno je odzwyczaic . Moim zdaniem jest o wiele gorsze karmienie dziecka butelka do 3 -4 roku zycia , co jest nagminne :-0 Takie mamy daja dzieciom butle i nie widza nic w tym zlego . To jest dopiero nienormalne :-0 Czterolatek ciagnacy mleko z butli i dojacy smoka :-0 Macie czelnosc obrazac inne matki , a same jestescie o wiele gorsze . Jak mozna tak dlugo karmic dziecko przez butelke i podawac smoka do ssania ? :-0 Dzieci , ktore ssa piers bardzo szybko potrafia pic z kubeczkow lub kubeczkow niekapkow, jedza lyzeczka , a po odstawieniu od piersi jedza juz normalnie , natomiast wy pchacie tym dziciom te butelki , ale wytykacie innym :-0 Proponuje zajac sie swoim zyciem , swoimi dziecmi , zaczac pracowac nad normalnym karmieniem i odstawianiem od butelki i smoka , a przede wszystkim pomyslec rowniez nad zgryzem waszych pociech , bo potem prochnica butelkowa gotowa :-0 Dziekuje :-0

Gość wszystkie karmiace butelka
nabraly mleka w usta :-D

Gość Nie miała baba
co robić to se nastrugała posta, żeby sie kłócić :D

próchnica butelkowa powiadasz...bo dziecko napije sie raz dzienie mleka z butli-np rano na sniadanie zamiast z kubeczka? wow....nowe teorie w stomatologii:D:D:D:D:D

moja byla na piersi przez 4misiace od 6 miesiaca pije z kubka niekapka od 9miesiaca z bidonu od skonczonego roku z normalnego kubka je sama,nie trzeba jej karmic zeby ma proste,zdrowe :) ma 2 lata i lubi rano wypic mleko z butli...faktycznie zgroza:D:D:D

Gość do teosia
proponuje sie doksztalcic :-0 potem wypowiadac :-0

Gość primadonna
Autorko, tak samo jak butelkowe matki wytykają Tobie karmienie piersią przez 2 lata, tak samo Ty wytykasz tu innym matkom długie karmienie butelką i jaki to ma sens ? Lepiej niech każdy zajmie się swoimi sprawami, zamiast wtykać nos w nie swoje. Naprawdę inteligencja dzieci, ich rozwój i późniejsze osiągnięcia w życiu nie są zależne od tego, czy piły jako 2 latki z butelki, z cyca czy z kubka, a tu na forum umiejętność picia z kubka czy odstawienie od butli w wieku 10 miesięcy uważa się za wyraz nie wiem - inteligencji czi mądrości dziecka. Ale przecież to jest pierdoła, to, czy dziecko pije tak, czy siak,bo to, czy w przyszłości będzie mądrym inteligentnym człowiekiem, zależy od innych czynników i te "dojki", co do 4 roku życia ciągną butlę, mogą być jeszcze mega zdolnymi ludźmi w przyszłości.

????SORY ja jestem za karmieniem piersią i tak karmię swojego syna ale bez przesady!!! 2 latek przy cycy?!TO CHORE!!!! Mam zamiar skończyć karmienie do roku dziecka Z resztą sama pediatra mi powiedziała że karmienie dłużej niż rok to przesada bo takie mleko nic dla dziecka juz nie wnosi Ja osobiście widziałam UWAGA - 3 latkę przy cycy i wyglądało to strasznie!!!!!!!!!!!!

"Zachorowanie na próchnicę butelkową najbardziej grozi niemowlętom i małym dzieciom, kładzionym do snu z butelką w buzi. Znajdujące się w butelce fermentujące napoje, mają w sobie cukier - mleko czy słodkie soki owocowe lub słodzona woda - oblepiają zęby, gromadzą się wokół nich, doprowadzając do uszkodzenia. W nocy wydzielanie śliny oraz oczyszczanie i neutralizowanie kwasów organicznych jest zdecydowanie mniejsze niż w dzień, co powoduje zakwaszenie w jamie ustnej i w efekcie powstawanie ubytków zębowych. slowa klucz-do snu z butelka w buzi....pojelo?

Gość do teosia
w tym co to jest prochnica butelkowa i skad sie bierze . Znalazla sie madrzejsza od stomatologa :-0

Gość primadonna
Jak ja uwielbiam te mądre teorie,że dziecko w takim wieku musi to czy tamto, bo w przeciwnym razie próchnica, krzywica, niedorozwój, tylko na kafe można wyczytać takie mądre teorie. Każde dziecko idzie swoim tempem i to, z czego pije i co pije, nie ma znaczenia,każde i tak wyrośnie na dorosłego czlowieka.

Swoją drogą autorko swoje dziwaczne opinie zachowałabys dla siebie Swoje dzieci mozesz karmic nawet i do pełnoletniości Inne kobiety niech karmią jak chcą NIC Ci do tego

Gość gyyyyyyp
droga Autorko - nie SSA pierś tylko SSIE pierś

Gość do teosia
Gość do teosia
to ty rusz mozgownica :-0

Gość Parodia na kółkach
Buhaha jeszcze dopisz że twe 2-3 letnie dziecko jak mu dajesz cycka może załapać próchnice cyckową :D nooo bo skoro butelkowa jest to czego nie cyckowa?? :D

Gość Drogie mamusie
gyyyyyyyp ha ha ha ha dzieci ssie ????? Wez sie lepiej schowaj z tym swoim poprawieniem :-D ,,dzieci ssa ,, analfabetko :-D

Gość Drogie mamusie
parodia na kolkach - bez komentarza pustaku :-0

Gość Parodia na kółkach
i wice wersa :D pustaka se w domu poszukaj

Gość Parodia na kółkach
I tylko ci jeszcze napiszę że niczym się nie różnisz od tych wrzeszczących butelkowych mam jak o nich napisałaś, przybij se z nimi piątke tak samo naskakujesz na te co nie karmią piersią :O Normalnie hipokrytka -guru forumowa! Przygadywał kocioł garnkowi!!! Dlatego parodia na kółkach!

Gość Drogie mamusie
do pustaka ,,parodia na kolkach ,,: poczytaj o karmieniu piersia , a prochnicy , jesli umiesz : http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/284/zdrowie/prochnica-butelkowa ,,Karmienie piersią generalnie jest lepsze dla dziecka od karmienia z butelki, również z uwagi na zęby i zgryz. Ćwicząc mięśnie żuchwy przez odruch ssania, dziecko pracuje nad tym, by w przyszłości mieć prawidłowy zgryz, ponadto, podczas ssania piersi, pokarm jest jakby bezpośrednio wtryskiwany do gardła dziecka, z pominięciem ząbków, co jest dla nich bardzo bezpieczne.,,

Gość Franka od Tadka
Popieram, mam koleżankę, ma corkę 3 latka, która pije mleko z butli, herbatki z butli, kakao z butli, porażka.

no jak widac ty potrafisz jedynie linki wklejac:D ale juz przeczytac ze zrozumieniem, przeanalizowac i wyciagnac wnioski - juz niestety nie:D cyckowy oszolomie:D

Gość salatachico
Ja karmie butelka,ale daje tylko mleko i jak bobas dorosnie do niekapka do dostanie mleko w nim-bo z butelki pije tylko mleko.Woda i inne napoje daje z lyzeczki bo bobas nie chce pic z butelki wszystkiego co nie ma smaku mleka.Smok od czasu do czasu tylko jak jest przemeczona do zasypiania,normalnie zasypia bez.Kaszki,kleiki i wszystko robie na gesto zeby podawc lyzeczka.Acha karmilam moim mlekiem odciaganym i podawanym w butelce przet 4 miesiace ale pokarm sie skonczyly i podaje od niedawna mm.

Gość Parodia na kółkach
Pustka ci powiedziałam znajdź se w domu. Wklej tu nawet 100linków, tylko pytam po co??? Dostałaś odpieluchowe zapalenie mózgu?? :O Moje dziecko 2 lata nie ssie piersi to raz. Dwa z kubka pije od dawien dawana. Po trzecie-synek myje zęby rano, wieczór i w południe bo lubi myć ząbki, poprostu. Po czwarte primo z butli nie jada. Więc jak powiedziałam na wstępnie pustaka se znajdź w domu i umoralniaj swoją teściową, a nie mnie i ludzi na forum, pani wszystko wiedząca Matka Polka :D

Gość NIE WAZNE CZY DZIECKO
BEDZIE KARMIONE BUTELKA CZY CYCEM - JESLI MATKA NIE BEDZIE DBALA O HIGIENE ZEBOW DZEICKA TO DZIECKO BEDZIE MIALO PROCHNICE !!!

Gość LISTO
.....NICK............TERMIN.....DZIECKO.........WAGA........ WZROST.....SN/CC Mama_bąbelków..12.10......Jakub/Jeremi....2160/183 0......48/47......SN Erka................21.10.......Lenka............2700... ............53......SN Julianna_Szcz.....21.10.......Aleksander.......2900. .............52........CC iza188 ....27.10......... Hania/Zosia.. 2200/2020 .....50/48..... CC Nicol90.............27.10.......Filip.................... ........................ Agatka87...........31.10.....Majka...........3180......... ..........CC