Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drogie mamusie

Drogie mamusie dlaczego...

Polecane posty

Gość LISTO
.....NICK............TERMIN.....DZIECKO.........WAGA........ WZROST.....SN/CC Mama_bąbelków..12.10......Jakub/Jeremi....2160/183 0......48/47......SN Erka................21.10.......Lenka............2700... ............53......SN Julianna_Szcz.....21.10.......Aleksander.......2900. .............52........CC iza188............27.10... Hania/Zosia.....2200/2020 ..........50/48..... CC Nicol90.............27.10.......Filip.................... ........................ Agatka87...........31.10.....Majka.............3180........ . ..........CC

Gość Wrozby tanie allegro!!!!
ZAPRASZAM NA KORZYSTANIE Z TEJ O TO WROZBY!!!! TAROT 10pytań +analiza problemu+tarot na miesiąc http://allegro.pl/tarot-10pytan-analiza-problemu-tarot-na-miesiac-i1909437393.html TAROT 15 ANALIZ Bardzo Obszernie Moje Podsumowanie http://allegro.pl/tarot-15-analiz-bardzo-obszernie-moje-podsumowanie-i1912906078.html TAROT Konkretna Analiza problemu ODP DO 1 GODZ http://allegro.pl/tarot-konkretna-analiza-problemu-odp-do-1-godz-i1914979317.html TAROT (To Dla Was Kochani) Pyt 1 ZŁ NAJTANIEJ http://allegro.pl/tarot-to-dla-was-kochani-pyt-1-zl-najtaniej-i1915499377.html

Gość Drogie mamusie
teosia jak widac do wyciagania wnioskow to ty jestes ostatnia . Ciesz sie ,ze trafilas na ten temat , moze cos do ciebie dotrze, a prochnice moze powodowac juz samo przedluzone karmienie butelka . Do pustaka,, parodia na kolkach ,, ty tez sie ciesz , bo gdyby nie ten post to nie wiedzialas nawet ,ze istnieje termin ,, prochnica butelkowa,, niedouku . A piszac temat nie chcialam sie klocic,mialam poprzestac na jednym poscie i chcialam tylko napisac ,ze jest wiele kobiet , ktore ublizaja karmiacym naturalnie dluzej niz 6 m-cy , a same nie widza swoich bledow zywieniowych . Podaja butelki bardzo dlugo , do tego smoczek , nie widza ,ze same robia zle , ale bluzgac i brzydzic sie potrafia. Ale jak widac zlecialy sie oszolomki , zaciekle broniace swojej watpliwej racji . Stare przyslowie znow sie sprawdzilo ,,uderz w stol , a nozyce sie odezwa,, :-0 Ale cieszcei sie , przynajmniej sie czegos nowego nauczylyscie, szczegolni eniedouk ,,parodia na kolkach,, -totalne osmieszenie i brak jakiejkolwiek wiedzy . :-0 :-0 :-0 🖐️

Gość parodia na kólkach
słuchaj dewoto - o butelkowej próchnicy wiedziałam od dawna, ale to była ironia w twoim kierunku, której nie pojęłaś bo mózg ci się skurczył razem z tym karmieniem. O butelkowej próchnicy ale wogóle o próchnicy możemy mówić jak matka nie dba o higienie jamy ustnej dziecka. Tyczy się to przede wszystkim jak dziecko je z butelki mleko, po czym idzie spać bez umycia zębów. Wystarczy je po mleku umyje i nie będzie problemu. Ale widać próbujesz mnie poniżyć do swojego poziomu brodzika intelektualnego w którym ja tarzać się z tobą nie zamierzam. Wiele rzeczy jeszcze dziecino nie wiesz, a myslisz że jak wkleiłaś tu 10 linków to błyszczysz swą mega wiedzą buhahahahhahahaahaha :D krzycz se dalej, idzie sie pośmiać :D

Jestem psychologiem z wykształcenia i już mogę Ci powiedzieć, że u człowieka bardzo szybko wykształcają się funkcje seksualne - dlatego zaleca się tez odstawiać dziecko od piersi w okolicach roku - nie tylko z powodu silnego przyzwyczajenia. Karmiąc dziecko nazbyt długo piersią możesz doprowadzić do zaburzeń seksualnych, które w przyszłością MOGĄ zaowocować psychozą. Co prawda piersi nie stanowią narządu płciowego lecz są nierozerwalnie związane z seksem, wywołują u mężczyzn podniecenie... zastanów się.

Gość do osoby parodia na kolkach
ale ty kobieto reprezentujesz niski poziomintelektualny ,o wychowaniu nawet nie wspomne . Do anulsss - interesujace, ale nigdy o czyms podobnym nie slyszalam . Czy moze podac wiecej informacji popartych jakimis dowodami, moze jakas fachowa literatura, linki ?

w tym momencie jestem juz calkowicie przekonana,ze nie wiesz co piszesz . Wymyslasz sobie jakies rzeczy i klamiesz . A to co o tobie pisza inni mowi samo za siebie. Od razu wiedzialam ,ze klamiesz , ale mimo wszystko poprosze o tytuly i autorow , mam doskonale dojscie do fachowej literatury Pani psycholog :-D To co znalazlam na twoj temat: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4859899 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4861312 http://f.kafeteria.pl/temat_s.php?id_p=4862426

Gość angeloveee
anulls psychologiem....hahahahahah:D i o ile obrzydzaja mnie cielęciny co karmia piersia dłuzej niz rok to zgadzam sie z osoba wyzej-anulssss jestes debilem:D

Gość Drogie mamusie zmienila nick
na : do osoby parioda na kółkach - aleś ty autorko kretynka :D

skoro tak uwazasz to juz twoj problem :-D -to do osoby wyzej czyli pewnie parodii na kolkach ,ktora zmienila nick :-D anlusss czekam .... :-D

Gość OMG Autorko ty taka głupia???
twój poziom postów pozostawia wiele do życzenia i koleżanki wyżej mają raję że brak ci piątej klepki, myslisz że masz monopol na : ja mam rację??? żenująca jesteś!!!! i próbujesz odbijać piłeczkę jak dzieci w przedszkolu! :O i ty jesteś matką????!!!! współczuję dziecku, poważnie ...... widać tu twój poziom wypowiedzi i to co masz w głowie, a raczej czego nie masz ->pusto jak w bębnie czarownika.

Wg WHO zaleca się karmienie/dokarmianie dziecka piersią do 2 roku życia. Jak będzie u mnie, czas pokaże... Pewnie od 6 mc powiem "stop" :) Sama byłam karmiona do 2,5 roku życia. I najdziwniejsze jest to, że do dziś pamiętam SMAK i zapach mleka matki ;) Nie dałam się odstawić od cycka, nie pomagało żadne smarowanie sutków pieprzem czy olejem.. I pertraktowałam, że skończę pić to mleko "w następną sobotę" (płynnie mówiłam od ukończenia roku).

hehe - ale Wam zamęt wprowadziłam ;) Jestem psychologiem ale tą teorię przedstawiła mi kiedyś znajoma psychiatra. Faktycznie, funkcje seklsualne i procesy płciowe u człowieku wykształcają się bardzo wcześnie - co do reszty to tylko jedna z teorii. Chciałam sprawdzić tylko Wasza reakcję, mamusie ;) Mnie kiedyś trochę zaszokowała ale wciąż nie mam zdania, bo choć jest pozornie głupia to ma swoją zasadność. Ktoś tu podał jakieś durne linki - no i co one mają udowodnić? Że jestem głupia? To tylko zdanie pewnych osób, które w życiu na oczy mnie nie widziały i w życiu ze mną nie rozmawiały. Nie akceptują siebie i wolą się nie przyznawać do samych siebie, bo nawet nie zaczerniają nika. A ja nie wstydzę się swoich wypowiedzi i jestem nieczuła na obelgi - to a propos tych linków. Ktoś stwierdził, że piszę bzdury o zasiłkach, tak? Wystarczy zajrzeć do ustawy i rozporządzenia - nie muszę się tłumaczyć, fakty mówią same za siebie. Tak więc zarzut autorki, która mnie zjechała mówi o niej wiele. Co do tematu to: każdy człowiek to indywiduum i tak naprawdę matka niech sama decyduje czym i jak długo będzie karmić swoje dziecko, bo ona najlepiej zna jego potrzeby...

Gość Wice wersacze
brawo anulss! otóż to, powiedziałaś prawdę, tu obelgi są na porządku dziennym i świadczą tylko o autorze posta o jego poziomie zarówno kultury jak i intelekcie, o ile taki jest przy takim ograniczeniu i potoku słów jak z rynsztoka ;)

Gość Mama 4 dzieci :)
Nie macie się o co martwić tylko o butelki i smoczki.Ja wiem i sama tak robiłam, że najlepiej karmić piersią pierwsze pół roku a potem 2 posiłki z mlekiem matki plus coś wrzywnego owocowego i potem miesnego. Od 9 miesiąca lub roku jak ktoś karmi modyfikowanym dziecko urośnie silne i zdrowe alby tylko nie jadło z butelki ze smokiem-tylko kubek niekapek. I nie zasypiało z nim w buzi. Potem są inne problemy -to jest NIC.