Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mellanie

Czystość do ślubu

Polecane posty

Domyslam sie, co chcialas powiedziec, nie zmienia to jednak faktu, ze tego nie powiedzialas. Oraz tego, ze uwazam, ze kompletnie nie masz racji. Jak rowniez tego, ze sadze, ze masz bardzo ciasne poglady.

Nie chodzi tu o posiadanie błony, bo dla mnie taka co uprawiała anal, czy oral, nie jest dziewicą. Chodzi o oddanie się tej jedynej osobie po ślubie. Jest to symbol i znak, że tylko z nim chce być i z nim się kochać.

Gość kobietę zawsze można zgnoić
"A czy uwazasz ze kobieta która nie wierzaca a chcaca dochowac dziewictwo do ślubu jest dziwna? A moze np. moze dziewictwo ma dla niej jakies znaczenie i chce miec pewnosc ze zrobi to z tym ktorego kocha??Ja szanuje takie kobiety i wcale nie uwazam ze to dziwne" myślę że postrzeganie w ten sposób sekualności, miłości jest infantylne, tak moze postrzegać miłość gimnazjalistka (chociaż obecne gimnazjalistki już tak nie myślą) a nie dorosła dojrzała kobieta dwudziesto czy trzydziestoletnia tylko w bajkach mamy mit romanycznej, czystej miłości w której nie występuje element seksualny zakładając że osiągamy dojrzałaość seksualną około 14-15 roku życia, trwanie przez kolejne 5-15 lat w przymusowej abstynencji wydaje się idiotyczne

Looser, sa osoby, ktore oddaja sie tylko i wylacznie swojemu partnerowi - bez slubu. Sa ludzie, ktorzy stracili meza, zone - i tez chca byc szczesliwi, a nie tylko nie sa dziewicami i prawiczkami, a nawet maja dzieci. Sa pary, ktore zyja ze soba bez slubu i nie sa swoimi pierwszymi partnerami, ale kochaja sie, nie zdradzaja, i sa szczesliwi. Sa tez malzenstwa, ktore byly dla siebie pierwszymi, a zdradzaja sie i oszukuja. Dziewictwo / prawictwo nie jest gwarantem ani cnotliwosci, ani poukladania w glowie, ani tez milosci do partnera.

kobietę zawsze można zgnoić - oczywiscie ze nie musi oznaczac ze bedzie bedzie dawac co tydzien innemu ze tylko temu w zwjasku nie byle komu ale uwazam ze kobieta ktora decyduje sie na seks przed slubem mysli ze jezeli zdecydowala sie na taki krok to mysli ze ten z ktorym wspulzyje jest jej wybrankiem z ktorym chce wjazac wieksze plany niz tylko kilko miesieczy romans

I jeszcze jedno, uprawianie sexu z tym, kogo sie kocha, nie gwarantuje, ze bedzie sie z ta osoba do konca zycia, czy bedzie czlowiekiem szczesliwym.

Nic nie jes gwarantem, ale zwiększa szanse, że będzie wierność. To śmieszne jak się ludzie bawią w dom, a nie chcą najpierw wziąćślubu. Może to być ślub cywilny dla niewierzących.

Gość mireczkaa
A mnie śmieszy kafeteryjne przywiązanie do ślubu- no autentycznie:) ten ślub jako jakas magiczna cezura po której wolno wszystko- uprawiać seks, mieć dzieci. Ślub jest dla tych, którzy chcą. Ci, którzy nie chcą go nie biorą, żyją razem, mają dzieci i są szczęśliwi. Nie widzę tutaj żadnej zabawy w dom. Powiem więcej, często takie pary mają więcej niż para, która ślubowała w kościele i mieszka kątem u rodziców. Więc nie uogólniaj.

Ja uważam, z ekażdy am swój system wartosci i sznauję go, nawet sjeśli sie z nim nie zgadzam (no chyba że ten system jest szkodliwy dla innych to go neguję). Popieram czystość, ale nigdy za granicę nei stawiałam ślubu, jestem realistką i wiem, ze jak się naprawdę zakocham, to wiadomo (na razie dzielnie stawiałam opór moim miłostkom, koleżanki wymiękły :P).

myślę że osoby które przesadnie fiksują się na temacie dziewictwa/prawictwa mają jakiś problem z własną seksualnością i bardzo chętnie maskują swoje lęki i fobie przesłankami religijnymi czy moralnymi

Gość kamelija
co to za slogan: l"udzie bawią sie w dom" twoja mama tak powiada, kręcąc głową z niezadowoleniem podczas oglądania M jak Miłość ?

ja się kierują ową zasadą czystości do ślubu i jestem szczęśliwa i mój partner też, ale dlatego, że oboje chcemy z tym zaczekac do sakramentalnego tak i wcale nie uważam sie za dziwoląga

Granicą powinno być zaufanie, miłosc, poleganie na sobie, poznanie drugiej osoby, chęć dzielenia z nim życia...

Gość mireczkaa
dziewica- a jakie są Twoje pobudki? Religijne?

dyskusja dyskusją....ale z pewnoscią wiele wniosłaby w temacie wiedza ile lat mają osoby które tu piszą tak jak wspomniałam, ktoś kto ma 16-17 lat ma zupełnie inne spojrzenie na dziewictwo niż ktoś kto ma lat powiedzmy 32

To chyba najwazniejsze, zeby miec takie jak partner poglady na temat slubu, dzieci, podzialu obowiazkow. Nie rozumiem tylko tej nagonki zwolenniczek slubu i dziewictwa do slubu, odsadzajacych innych od czci i wiary.

Tak jak pisałam Dziewictwo do ślubu - indywidualna sprawa kazdej kobiety - nie ma co się naśmiewać, nazywać infantylną czy dziecinna Kazdy ma wlasny system wartosci więc o co chodzi? Dla mnie to piękna sprawa gdy dwoje ludzi robi to pierwszy raz po ślubie Ja osobiście tak nie zrobiłam:P Ale ogólnie to jestem za:)

Calluna, to objaw frustracji seksualnej ;-)

Potrzebuje minki z opadnieta szczeka ;-) adalis86 "Dziewictwo do ślubu - indywidualna sprawa kazdej kobiety" "Ciekawe czemu na takie co dziewictwo maja gdzies i puszczaja sie byle gdzie i z byle kim jest jedno okreslenie" "Dla mnie to piękna sprawa gdy dwoje ludzi robi to pierwszy raz po ślubie"

Gość mireczkaa
adalis- a co w tym jest pięknego? Serio pytam. Co takie daje ten ślub osobie niewierzącej. że seks po nim jest piękny?? Tacy ludzie potrzebują "klepnięcia" przez urzędnika, publicznej deklaracji miłości do siebie nawzajem, zeby podjąć decyzję o seksie?

Mialo byc tak :) adalis86 "Dziewictwo do ślubu - indywidualna sprawa kazdej kobiety" "Ciekawe czemu na takie co dziewictwo maja gdzies i puszczaja sie byle gdzie i z byle kim jest jedno okreslenie" "Dla mnie to piękna sprawa gdy dwoje ludzi robi to pierwszy raz po ślubie Ja osobiście tak nie zrobiłam"

Gość Merkander
Czystośc i dziewictwo to nie to samo. Można mieć seksualne doświadczenia z przeszłości, a później dotrwać z wybranką swoją w czystości do ślubu. Ja tak sobi ejakiś czas temu postanowiłem i trzymam się nadal. Miałem sytuacje, że wylądowałem w łóżku z kobietą po paru kieliszkach wina, ale wycofała się z tego w ostatnim momencie, kłamiąc, że nie mam gumek.

Calluna79 uczepilas sie mnie jak mucha gówna No i co???Co takiego ci nie pasuje? Indywidualna sprawa choc ja mam takie a takie zdanie jesli ktos uwaza ze dziwica w dniu slubu to dziwoląg to napisalam ze taka co robila to z kim popadnie tez ma swoja nazwe O co ci chodzi?Ile Ty masz lat?

Gość Merkander
ja się wycofałem miało być

Gość Merkander
"uczepilas sie mnie jak mucha gówna No i co???Co takiego ci nie pasuje?" Nie wiesz co jej nie pasuje? Dziewica zawsze moze przestac byc dziewicą. Ale ta co juz żyje jak żyje jakby nawet chciała tego zrobić nie może.

Gość klaustroffobzna_jazda
adalis to moja ulubiona dewotka, takie jak ona zawsze co innego mówią co inni powinni, a co innego same robią :0 :) :)

moja zasada wynika nie tylko z pobudek religijnych, ale też z ogólnego światopoglądu na życie i zaufania do potencjalnego partnera, chcę uniknąc sytuacji kiedy bym oddała się facetowi, a potem on odszedł do innej...no i ryzyko ciąży...

Gość twims
Merkander - i co Ci to daje? Heh swoją drogą ostatnio po % moja bardzo wierząca i śliczna koleżanka dziewica wyznała mi, że jednak zadowalała oralnie swojego już eksa...szczerze mówiąc szczęka mi opadła, bo ona zawsze lubiła okazywać swoją dziewiczą wyższość przed resztą koleżanek...no i cóż, może błonę ma, ale co z niej za dziewica? :D