Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka Sobie Ania....

Millenium? czy ktoś ma konto jakiekolwiek w tym banku? proszę o opinie!

Polecane posty

Gość ja pracuje w tym banku
nieprawda, nie trzeba miec peselu, w millennium mozesz zalozyc konto jesli nie masz peselu jako nierezydent

Gość Taka Sobie Ania....
Hahahahah no bez przesady jesli mam od kilku lat konta w PKO SA, PKO BP, i WBK :) to chyba moglam :))))

...opowiedz lepiej o opłatach w Millenium. Ile za prowadzenie, przelewy, jakieś inne operacje? Kanał telefoniczny? Tam jest totalne złodziejstwo ostatnio już. A nie każdy wpłaca regularnie, żeby móc się pozbyć tych opłat. Zamknąć to w Millenium można, z tych powodów głównie.

lady love trudno mi sie do niej odniesc, bo powiem szczerze, ze pierwszy raz taka slysze i nie dotyczy ona ludzi w oddzialach tylko bledow ludzi z centrali ktorzy nie ksiegowali tych przelewow, a tutaj akurat sie zgodze, ze ci z centrali opierdzielaja sie jak moga, ostatnio mialam niemila sytuacje z klientem, ktoremu tez babka z centrali nie zdjela zajecia komorniczego z rachunku, mimo ze powinna, ale pewnie byla na papierosku, pila kawke, plotkowala z kolezankami i zapomnialo jej sie, a potem taki klient przychodzi do oddzialu i wylewa swoje zale na na pracownikach oddzialow, bo do tych z centrali pojsc nie moze :o

Gość Bankowiczkaaaaaaaaaaaa
millenium nie pobiera..mam tam od 2007 r i nic. A raz mi wpływa a raz nie. Razem z walutowym mam tyle lat. Mam tez w Mbanku. tez od 2007 r. I tez spoko. Nic mi nie pobiera. A wypłata raz mi wpływa a raz nie. Tylko ze ten bank załatwia sie przez kuriera i nie zakładałam walutowego od razu. Dopiero niedawno, bo bez opłat. Ing bank z lwem tez ok. PKo drogie to pobiera za nic!

ja jestem tylko ciekawa co oni zrobili z naszymi pieniedzmi :/ dobrze ze zmienilismy bank, bo chyba bym osiwiala z nerwow

Niezły bank jak "zapomina" o takich rzeczach 🖐️ W mBanku wystarczy zadzwonić całodobowo i telefonicznie załatwia się takie rzeczy u wyjątkowo profesjonalnych konsultantów, a nie liczy na panią Basię, która jak dopije kawkę to zrobi co trzeba. Albo i nie. Typowy syf jak za PRL-u.

jesli chodzi o oplaty w millennium wg mnie najlepsze konto: przy spelnieniu dwoch warunkow: 1000 zl wplaty i jednej platnosci karta w miesiacu: prowadzenie konta za darmo, wyplaty ze wszystkich bankomatow wszystkich bankow w kraju za darmo, przelewy przez internet za darmo, prowadzenie karty do konta za darmo, 3% zwrotu w sklepach spozywczych i na stacjach benzynowych. Oplaty: 5 zl za przelew w oddziale, sprawdzenie salda w obcym bankomacie 2 zl, w zasadzie to by bylo na tyle. Niedawno newsweek robil ranking kont i millennium bylo na drugim miejscu, na pierwszym chyba byl bgż z tym zwrotem jakiegoś procentu z pensji, ktora wplywa na konto u nich, ale nie jestem pewna na 100%

Żenujący ranking skoro taki mBank nie wymaga wpłat żeby było za darmo i ma to wszystko co mówiłeś bez opłat, w dodatku wpłatomaty, a także rachunki walutowe za free i możliwość otwarcia kolejnych kont przez telefon w czasie rzeczywistym. Powiedz ile kosztuje Millenium, gdy nie wpłaca się tego tysiąca/mc.

ja najgorsze konto jakie mialam to w pekao sa, to byla dopiero parodia, jak zakladalam konto to bylo bezplatne, po jakims czasie patrze a oni mi pobrali 40 zl, poszłam do oddziału spytać się o co chodzi, co to za opłata, a babka mi mówi, że jakiś czas temu zmienił się cennik, a oni zapominali mi pobierać oplat więc teraz pobrali sobie wszystko za jednym zamachem!!! takich rzeczy to nawet w millennium nie ma:D

mozna zalozyc sobie konto internetowe ktore tez jest bezplatne i tutaj nie ma zadnego warunku wplat, przelewy przez internet sa tez za darmo, tylko bankomaty millennium za darmo, bzwbk i cash4you za 1zł a cała reszta 5 zł, nie wiem jak jest z bankomatami w mbanku..

no i przy internetowym nie masz tego 3% zwrotu

a z karta przy internetowym jest dokladnie tak samo jak w mbanku:)

Gość Zielonogórzanka
ja mam konto w tym banku, mój znajomy tam pracuje, mam oszczednosciowe (nie korzystam aktualnie), mam takie fundusz emerytalny, wpłacam sobie jak mam kase dodatkowa zbedna, mam jakies ubezpieczenie zdrowotne, ktore kosztuje 2zl misiecznie ale nie wiem co oferuje ten pakiet. ogolnie fajna rzecz z tymi zwrotami 3% konto za darmo pod warunkiem wplywow miesiecznych 1000zł darmowe wszystkie bankomaty - dla mnie wazne

W mBanku cały Euronet i BZWBK za darmo. A ich jest masa wszędzie. Można na upartego wykupić za 5zł ryczałtem darmowe wypłaty z każdego poza tamtymi ale w praktyce nie ma takiej potrzeby bo Euronet jest praktycznie wszędzie, nawet w Biedronkach :)

zielonogórzanka to ubezpieczenie jest kiepskie wg mnie, nie warte tych 2 zł, to jest ubezpieczenie do 15 000 zł za NNW tylko w środkach komunikacji miejskiej, oczywiście 15 000 zł to jest max czyli dopiero za zgon:o no i musi Ci sie przytrafic w autobusie tramwaju itd

a tego funduszu mam nadzieje ze nie masz akcyjnego:)

A jak bym tak bardzo chciała założyć konto w mbanku nie przez neta tylko w placówce to da sie czy nie?

I fajne jest też to, że jak masz jakikolwiek problem czy pytanie to całą dobę czekają naprawdę super konsultanci i błyskawicznie wszystko załatwiasz - pomoc w obsłudze przez Internet, jakieś zlecenia, zmiany konfiguracji, pytania o lokaty, itp. itd. To taka głosowa encyklopedia i bez stania w oddziale i wypytywania w okienku. I to wyróżnia mBank zdecydowanie.

Gość Taka Sobie Ania....
Dziękuję wszystkim za informację :) Mi sie jednak wydaje, ze Millenium ma też ciekawą ofertę... No i sie zastanawiam nad oszczędzaniem na emeryture....nawet te 100 zl...